Νίκος Χατζής: Μακάρι να τριτώσει το καλό για την ΑΕΚ

Λίγες ώρες πριν το τζάμπολ στο αθηναϊκό ντέρμπι της 12ης αγωνιστικής της Α1 Ανδρών στο ΟΑΚΑ, η «σημαία» της ΑΕΚ τόσο στη δεκαετία (1995-2005) της ακμής της, όσο και στη διετία (2007-2009) της παρακμής, μίλησε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων για την κόντρα του ΟΑΚΑ, μεταξύ της Ένωσης και του τυπικά φιλοξενούμενου Παναθηναϊκού.

Ο Νίκος Χατζής, ο οποίος έχει γράψει αμέτρητα χιλιόμετρα με τη φανέλα της ΑΕΚ στην πορεία της προς τις διακρίσεις, έχοντας πανηγυρίσει μαζί της πρωτάθλημα Ελλάδας (2002), κύπελλο Ελλάδας (2000, 2001) και κύπελλο Σαπόρτα (2000), εστίασε στην εφετινή δυναμική της Ένωσης, η οποία φαίνεται σταδιακά να ανακτά την αίγλη του παρελθόντος, καθώς μέχρι στιγμής είναι η μοναδική ομάδα που έχει… απογοητεύσει Παναθηναϊκό (στο Κύπελλο) και Ολυμπιακό (στο πρωτάθλημα).

Ο άλλοτε αρχηγός της ΑΕΚ μίλησε στο ΑΠΕ ΜΠΕ για το σημερινό ντέρμπι, ξεχωρίζοντας την κούραση που έχει συσσωρευτεί στις δύο ομάδες, από τις υποχρεώσεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη. Παράλληλα, στάθηκε στον παράγοντα τύχη, αλλά και στο καθαρό μυαλό που θα χρειαστεί και από τις δύο ομάδες στο αθηναϊκό ντέρμπι, ενώ δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την ισχύ του Παναθηναϊκού, τονίζοντας ότι… «αυτή τη στιγμή παίζει πάρα πολύ καλό μπάσκετ. Είναι ομάδα Euroleague και έχει τον πρώτο λόγο».

Ωστόσο, η αγάπη του για την Ένωση δεν του αφήνει περιθώρια, με τον Χατζή να καταλήγει με την επιθυμία… «Μακάρι να τριτώσει το καλό για την ΑΕΚ (σ.σ. μετά τις δύο νίκες που μετρά εφέτος επί των «αιωνίων»)».