Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα στο Ευρωπαϊκό κλειστού στίβου – Τρίτη θέση για την Κυριακοπούλου στο επί κοντώ

Eνα ακόμη μετάλλιο πήρε η Ελλάδα στην 3η και τελευταία ημέρα του 35ου Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος κλειστού στίβου της Γλασκώβης, με την Νικόλ Κυριακοπούλου στο επί κοντώ, ενώ η Κατερίνα Στεφανίδη έμεινε εκτός μεταλλίων για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια (το 2015 στο παγκόσμιο του Πεκίνου), στα οποία πρωταγωνίστησε σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις και δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Η Κυριακοπούλου κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στον τελικό του αγωνίσματος με 4.65μ, το πρώτο της στη διοργάνωση και χάρισε στην Ελλάδα το τέταρτο στη Γλασκώβη και 33ο συνολικά. Η Στεφανίδη, «χρυσή» Ολυμπιονίκης, πρωταθλήτρια Ευρώπης και κόσμου, δεν βρέθηκε σε καλή ημέρα και κατετάγη 4η στον τελικό επίσης με 5.65μ.

Η Κυριακοπούλου ξεκίνησε από τα 4.45 που πέρασε με την 2η προσπάθεια, άφησε τα 4.55μ και συνέχισε στα 4.65μ που υπερέβη με την 2η. Στα 4.75μ είχε τρεις αποτυχημένες προσπάθειες και κατετάγη 3η. Η Στεφανίδη άρχισε τα άλματα από τα 4.65μ τα οποία πέρασε με την 3η προσπάθεια, αλλά στη συνέχεια δεν κατάφερε να περάσει τα 5.75μ κι έμενε στην 4η θέση.

Συγχαρητήρια του ΚΚΕ στον Μ. Τέντογλου και την Ν. Κυριακοπούλου

Το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ συγχαίρει τον Μίλτο Τεντόγλου, που με την κορυφαία επίδοση φέτος στο κόσμο, 8.38μ, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, στο μήκος, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Σκωτίας. Συγχαίρει επίσης και τον Γιώργο Πομάσκι, για την στήριξη που δίνει σ’ ένα νέο αθλητή.

Επίσης το Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού της ΚΕ του ΚΚΕ συγχαίρει τη Νικόλ Κυριακοπούλου, για την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο άλμα επί κοντώ, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, στη Σκωτία και εύχεται καλή συνέχεια και καλή δύναμη στην επόμενη διοργάνωση του ανοιχτού, τόσο στην ίδια όσο και στην Κατερίνα Στεφανίδη.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook