Νέα… θρησκεία στη Βραζιλία: Γεννήθηκε ο «Κορινθιανισμός» με «προφήτη» τον Σόκρατες

Η Κορίνθιανς με πρωτοποριακή κίνηση υπογραμμίσει την αξία του να είναι κάποιος οπαδός ενός συλλόγου...

Η επιρροή που είχε ο Σόκρατες ήταν μεγάλη στον κόσμο τόσο ως παίκτης – και με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας – όσο και ως άνθρωπος, όντας πιστός, δημοκράτης, προσγειωμένος, ασκώντας και το επάγγελμα του χειρουργού. Αυτό το ξέρουν καλά και στην Κορίνθιανς, ομάδα που τίμησε από το 1978 έως το 1984.

Στο πλαίσιο αυτό η ομάδα του Σάο Πάολο ανακοίνωσε την ίδρυση της δικής της «θρησκείας», τον Κορινθιανισμό (Corinthianismo), με την βοήθεια εκστρατείας μάρκετινγκ που αναπτύχθηκε από τον ιστορικό σύλλογο της Βραζιλίας. Και «προφήτης» θα είναι ο Σόκρατες.

Με αυτόν τον τρόπο η Κορίνθιανς, προσπαθεί να υπογραμμίσει την αξία του να είναι κάποιος οπαδός ενός συλλόγου. Με το σύνθημα «Κορινθιανισμός- πιστός ως το τέλος», επιδιώκει να υπενθυμίσει ότι για φίλαθλο ο σύλλογός του σημαίνει περισσότερα «από τίτλους και κατακτήσεις». Η καμπάνια άρχισε ακριβώς με τα 65 χρόνια από τη γέννηση του θρύλου της ομάδας Σόκρατες, που αποτελεί και τον «προφήτη» στο εγχείρημα.


Σε συνέντευξη για το «Bem Amigos SporTV», ο Λουίς Πάολο Ρόζενμπεργκ, διευθυντής μάρκετινγκ της Κορίνθιανς, τόνισε: «Η μεγάλη πρόκληση του μάρκετινγκ στο ποδόσφαιρο είναι να αγγίξει την ψυχή του φιλάθλου. Υπάρχουν σύλλογοι που λατρεύουν τα είδωλα του παρελθόντος, άλλοι παίζουν με το στυλ … Και σε αυτά τα δέκα χρόνια, ο κόσμος συνειδητοποίησε ότι αυτό που μας διακρίνει είναι η πίστη. Πριν από δέκα χρόνια, προσδιορίσαμε τον εαυτό μας ως έθνος, σαν να ήταν Καταλονία, ένα έθνος μέσα σε ένα άλλο έθνος».

Μέρος της καμπάνιας της «Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορίνθιανς», με την ευκαιρία της εκατονταετηρίδας του συλλόγου. Πριν από την έναρξη της καμπάνιας, αξιωματούχοι της ομάδας ήρθαν σε επαφή με εκπροσώπους διαφόρων εκκλησιών για να βεβαιωθούν ότι δεν είχαν προσβληθεί.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook