Νέα πυρκαγιά σε εγκαταστάσεις ομάδας στο Ρίο Ντε Τζανέιρο – Συγκλονιστικές εικόνες

Ευτυχώς όλοι οι παίκτες σώθηκαν, δυο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα
Πυρκαγιά σε προπονητικό κέντρο ομάδας ξέσπασε ξανά στο Ρίο ντε Τζανέιρο και αυτό συνέβη στις εγκαταστάσεις του συλλόγου Μπανγκού, στέλνοντας τουλάχιστον δύο παίκτες στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα, αλλά χωρίς σοβαρούς τραυματισμούς.

Το περιστατικό συνέβη τρεις μέρες μετά τη φονική πυρκαγιά στο προπονητικό κέντρο της Φλαμένγκο, με τον τραγικό απολογισμό 10 άνθρωποι (νεαροί παίκτες και υπάλληλοι) να χάσουν  τη ζωή τους και άλλοι τρεις να τραυματιστούν, όταν η φωτιά ξέσπασε ξημερώματα.

Η Μπανγκού, ένας από τους παλαιότερους και πιο παραδοσιακούς συλλόγους στο Ρίο, είχε προπόνηση σε στρατιωτικό αθλητικό κέντρο όταν ξεκίνησε η πυρκαγιά μετά το μεσημεριανό γεύμα. Η πυρκαγιά τέθηκε γρήγορα υπό έλεγχο, αλλά δύο παίκτες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο που υπέφεραν από τις συνέπειες της εισπνοής καπνού. Η «TV Globo» είπε ότι μπορεί η φωτιά να έχει ξεκινήσει σε μια μονάδα κλιματισμού.

Η θανατηφόρα πυρκαγιά της Παρασκευής στο Ninho do Urubu ξεκίνησε επίσης από μια μονάδα κλιματισμού. Η Φλαμένγκο δεν είχε άδεια να χτίσει τα προσωρινά καταλύματα στο κέντρο εκπαίδευσης που παραδόθηκε στις φλόγες. Οι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δήλωσαν ότι θα ξεκινήσουν αμέσως τις επιθεωρήσεις του προπονητικού κέντρου της Φλαμένγκο και των καταλυμάτων των άλλων συλλόγων.

Πέντε από τους νεκρούς κηδεύτηκαν τη Δευτέρα (11/2) σε διάφορες πόλεις της Βραζιλίας. Τα αγόρια, όλων ηλικιών μεταξύ 14 και 16 ετών, συμμετείχαν στην ομάδα Νέων της Φλαμένγκο. Ένα από τα τρία αγόρια που τραυματίστηκαν στη φωτιά βγήκε από το νοσοκομείο τη Δευτέρα (11/2), αλλά δύο ακόμα παραμένουν, ένα από αυτά σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook