Νέα αναβολή για το ντέρμπι του μπάσκετ – Την Παρασκευή η απόφαση

«Δεν θα ανοίξει το ΣΕΦ αν...» λέει ο Ολυμπιακός
Θα γίνει ή όχι αυτό το ντέρμπι; Νέα αναβολή στην απόφαση για την αναμέτρηση μεταξύ του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού στο πλαίσιο της 19ης αγωνιστικής της Basket League (17/3), αφού η αστυνομία ζήτησε την μετάθεση για την Παρασκευή (15/3).

Η αιτία της αναβολής της απόφασης είναι το γεγονός ότι η αστυνομία δεν έχει όλα τα δεδομένα στα χέρια της. Ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει πως δεν πρόκειται να κατέβει στο παιχνίδι αν οριστούν έλληνες διαιτητές (ο ορισμός των διαιτητών θα γίνει την Πέμπτη 14 Μαρτίου), τονίζοντας ότι δεν θα ανοίξουν τις πόρτες του ΣΕΦ.

Η αστυνομία με τη συγκεκριμένη κίνηση ουσιαστικά περιμένει την ΚΕΔ, αφού αν οριστούν έλληνες διαιτητές για το ντέρμπι, τότε ο Ολυμπιακός έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα κατέβει στο παιχνίδι. Το θέμα έτσι από εκείνο το σημείο κι έπειτα θα είναι αν θα ανοίξει το ΣΕΦ και θα χρειαστεί να μεταβεί ο Παναθηναϊκός στο γήπεδο, προκειμένου να αναβληθεί το παιχνίδι, επειδή ο Ολυμπιακός δεν θα παραταχθεί.

Το παιχνίδι αρχικά είχε οριστεί για το απόγευμα της Κυριακής (17/3, 17:00), αλλά δύο ώρες μετά είναι η προγραμματισμένη η σέντρα στο Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για την Super League στο ΟΑΚΑ. Η αστυνομία έχει ζητήσει την αναβολή του ενός εκ των δύο αγώνων, αίτημα που δεν βρίσκει σύμφωνες τις διοργανώτριες αρχές.

Ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, αφού λάβει υπόψιν του όλα τα δεδομένα, έχοντας ενημέρωση και από την αστυνομία, αναμένεται να αναλάβει πρωτοβουλίες και αυτός πρωτοβουλίες. Με δεδομένο πως τις τελευταίες ημέρες είχαμε πολλά κρούσματα βίας, με τον Υφυπουργό να ενημερώνεται από γι’ αυτά από την αστυνομία.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook