Μετά τη φυλακή ήρθε και ο ισόβιος αποκλεισμός από τη FIFA στον Ζοζέ Μαρία Μάριν για δωροδοκία (video)

Ο Ζοζέ Μαρία Μάριν, έχοντας καταδικαστεί από τα πολιτικά δικαστήρια, έμαθε πως τιμωρήθηκε από τη FIFA με ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο και πρόστιμο ύψους 1 εκατομμυρίου ελβετικών φράγκων για δωροδοκίες. Αυτό ανακοίνωσε η διεθνής ομοσπονδία ποδοσφαίρου για τον πρώην πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της Βραζιλίας (CBF).

Ο Μάριν εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού καταδικάστηκε με την κατηγορία της διαφθοράς που σχετίζεται με το σκάνδαλο δωροδοκίας στη FIFA. Επίσης, του έχει επιβληθεί πρόστιμο ύψους 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Να αναφέρουμε ότι η έρευνα της FIFA για τον Μάριν συνδέθηκε με τη σύναψη συμβολαίων για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τα δικαιώματα μάρκετινγκ στις διοργανώσεις των CONMEBOL, CBF και CONCACAF για το διάστημα 2012-2015.

«Στην απόφασή του, το δικαστήριο διαπίστωσε ότι ο κ. Μάριν παραβίασε το άρθρο 27 (περί δωροδοκίας) του Κώδικα Δεοντολογίας της FIFA και ως εκ τούτου του επέβαλε ισόβιο αποκλεισμό απ’ όλες τις δραστηριότητες του ποδοσφαίρου (διοικητικές, αθλητικές ή οποιεσδήποτε άλλες) τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο», αναφέρει η ανακοίνωση της FIFA.


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook