Μεγάλη τιμή για τον Γουντς με το «Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας» (video)

Ο Ντόναλντ Τραμπ βράβευσε τον άσο του γκολφ, λέγοντας: Είναι αληθινός μύθος
Σπουδαία τιμή για τον Τάιγκερ Γουντς. Ο Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει ότι θα απονεμηθεί το «Προεδρικό Μετάλλιο της Ελευθερίας» στον άσο του γκολφ, όταν ο τελευταίος κέρδισε το Masters στις 14 Απριλίου και αυτό έγινε πράξη. Τότε, ο πρόεδρος των ΗΠΑ κάλεσε τους συνεργάτες του να προγραμματίσουν τη βράβευση το συντομότερο δυνατόν.

Τελικά, τη Δευτέρα (6/5) έγινε τελετή στον Λευκό Οίκο, ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε τον 43χρόνο Γουντς, τον τέταρτο και νεότερο επαγγελματία παίκτη του γκολφ, που λαμβάνει την υψηλότερη πολιτική διάκριση. Είχαμε προηγηθεί οι Άρνολντ Πάλμερ, Τζακ Νικλάους και Τσάρλι Σίφορντ.

Στη τελετή παρευρέθησαν «υψηλοί προσκεκλημένοι», ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξύμνησε Τάιγκερ Γουντς, αναφέροντας: «Είναι ένας σπουδαίος τύπος. Αυτός ενέπνευσε αμέτρητους νέους ανθρώπους να ασχοληθούν με το άθλημα του γκολφ, από κάθε υπόβαθρο. Ο Τάιγκερ Γουντς είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο της αμερικανικής αριστείας και της αφοσίωσης».

Να αναφέρουμε πως ο 43χρονος αθλητής φορούσε ένα μπλε κοστούμι και όχι το πράσινο σακάκι του Masters. Έφτασε στην τελετή, έχοντας κοντά του τη μητέρα του Κουλτίδα, τα δύο παιδιά του, τον Σαμ και Τσάρλι, τη φίλη του, την Έρικα Έρμαν.

«Έχοντας δει το καλό και το κακό τα ψηλά και τα χαμηλά, και δεν θα ήμουνα εδώ χωρίς τη βοήθειά σας», είπε ο Γουντς και συμπλήρωσε, μιλώντας απευθείας στους αγαπημένους του: «Εσείς με βοηθήσατε τόσο πολύ στη ζωή μου. Έδωσα μάχη, προσπάθησα να επιστρέψω και να παίξω ένα μεγάλο παιχνίδι γκολφ πάλι».

Ο Γουντς έχει 81 νίκες στο PGA Tour και είναι μόλις μία πίσω από το ρεκόρ όλων των εποχών του Σαμ Σνιντ και με 15 νίκες σε κορυφαία τουρνουά, ακολουθεί μόνο τον Νικλάους, ο οποίος έχει 18.

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει παίξει μαζί του γκολφ και το έχει απολαύσει. Ο Τάιγκερ Γουντς στο παρελθόν έχει απασχολήσει και για αρνητικά θέματα.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook