Με εισαγγελική παρέμβαση ανοίγει η υπόθεση Αμπιντάλ για τη μεταμόσχευση
Το γραφείο του εισαγγελέα στη Μαδρίτη υπέβαλε συνοπτική έκθεση ενώπιον του ελεγκτικού δικαστηρίου, με την οποία ζητεί την επανέναρξη της «υποθέσεως Αμπιντάλ», μεταξύ άλλων προσπαθώντας να «προσδιορίσει με ακρίβεια την ταυτότητα του δωρητή».

Όπως αναφέρει η ισπανική εφημερίδα «MundoDeportivo», η εξέλιξη δεν εμπλέκει, πάντως, την Μπαρτσελόνα, που περιμένει την απόφαση του δικαστή, τονίζοντας ότι η μεταμόσχευση ήπατος του πρώην παίκτη του Ολυμπιακού πραγματοποιήθηκε «σύμφωνα με το νόμο».

Όπως είναι γνωστό η ισπανική «El Confidencial», αποκάλυψε τηλεφωνικές συνομιλίες στις οποίες συμμετείχε ο πρώην πρόεδρος της Μπαρτσελόνα, Σάντρο Ροσέλ (που σήμερα βρίσκεται στην φυλακή για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος»), και αναφέρονται σε παράνομη αγορά ήπατος για τον Ερίκ Αμπιντάλ.

Υπενθυμίζεται πως το Μάρτιο 2011, ο πρώην άσος των Καταλανών, που αργότερα αγωνίσθηκε και στον Ολυμπιακό, διεγνώσθη με καρκίνο στο ήπαρ, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση κι έναν χρόνο αργότερα (Μάρτιος 2012), ανακοινώθηκε πως χρειάζεται μεταμόσχευση ήπατος. Εκείνη την εποχή γνωστοποιήθηκε, πως δότης του μοσχεύματος, ήταν ο εξάδελφος του Αμπιντάλ, Ζεράρ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook