Με… 1040 φιλάθλους ο τελικός Κυπέλλου – Από 120 προσκλήσεις σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, 400 πήρε η ΕΠΟ

Από 100 θα πάρουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για τις δικές τους ανάγκες
  • Τελικός για… λίγους θα διεξαχθεί το Σάββατο (11/5) στο ΟΑΚΑ
  • Ονομαστικές θα είναι οι προσκλήσεις, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΟ
  • Κυριάκος: Είναι κάτι που δεν τιμάει κανέναν μας

Λίγους παραπάνω από… 1000 φιλάθλους – για την ακρίβεια 1040 – στις κερκίδες θα έχει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος το Σάββατο (11/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ. Στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη (7/5) στα γραφεία της ΕΠΟ αποφασίστηκε κάθε φιναλίστ να πάρει από 120 προσκλήσεις (και επιπλέον από 100 για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων). 

Ακόμη 400 προσκλήσεις θα διατεθούν από την ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά μόλις 840 άτομα, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Πάμε στους… 1040 μαζί με τους ανθρώπους που θα έρθουν από τις προσκλήσεις των παικτών. Όλα μετά έγιναν γνωστά και την απόφαση του Υφουπουργού Γιώργου Βασιλειάδη ο τελικός να γίνει χωρίς οπαδούς, αλλά με… προσκεκλημένους.

Όπως έγινε γνωστό, οι 840 προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να δοθούν από 500 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα και 500 στην ΕΠΟ, αλλά αυτό το σενάριο δεν… ευδοκίμησε, λόγω της ανησυχίας ότι μπορεί να καταλήξουν σε σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Έτσι, οι αρμόδιοι αποφάσισαν κάθε ομάδα θα πάρει από 120 προσκλήσεις, ενώ 400 θα δοθούν στην ΕΠΟ. Οι υπόλοιπες 200, όπως είπαμε θα μοιραστούν (100+100) στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για τους συγγενείς τους και δικά τους πρόσωπα.

Είναι χαρακτηριστικό πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο να δοθούν στις ομάδες από… 60 προσκλήσεις. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο γύρο της σύσκεψης η Αστυνομία ζήτησε ο αριθμός των προσκλήσεων να πέσει στον συγκεκριμένο αριθμό για τους φιναλίστ, και στις 150 για την ΕΠΟ.

Υπήρξαν αντιδράσεις και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δήλωσαν πως δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε μια τέτοια συζήτηση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποχωρήσουν… Έτσι, αυτό το σενάριο με βάση τις διαθέσεις της Αστυνομίας εγκαταλείφθηκε και παρέμεινε το νούμερο των 120 προσκλήσεων για κάθε ομάδες, αν και «κόπηκαν» ορισμένες από την ΕΠΟ.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ στα γραφεία της ΕΠΟ το «παρών» έδωσαν οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος και οι κκ. Γεροντίδης, Πλιάτσικας. Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν η Αγγελική Αρκάδη και ο Ανδρέας Δημάτος.

Στη σύσκεψη βρέθηκαν, ακόμα, εκπρόσωποι από το ΟΑΚΑ, την Αστυνομία, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος απουσίαζε από την προηγούμενη συνάντηση για τα μέτρα του τελικού. Απουσίασε ο υπερσύμβουλος της FIFA, Πετρ Φούσεκ που είχε δώσει το «παρών» στην πρώτη σύσκεψη.

ΕΠΟ: Επιθυμούμε πάντοτε ο τελικός να διεξάγεται με φιλάθλους και να αποτελεί γιορτή
Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη σύσκεψη και τονίζει πως πάντα η Ομοσπονδία θέλει ο τελικός κυπέλλου να γίνεται με φιλάθλους και να αποτελεί γιορτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου:

«Η δεύτερη ευρεία οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, μεταξύ Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ενώ παρέστησαν ακόμα εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (επικεφαλής ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης), της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (επικεφαλής η κα Αγγελική Αρκάδη), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, αναπληρωτής Γ.Α.Δ.Α.), του Ο.Α.Κ.Α. (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής), των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας της Ε.Π.Ο., καθώς και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και ο εκτελεστικός γραμματέας.

«Η Ε.Π.Ο. επιθυμεί πάντοτε ο τελικός να διεξάγεται παρουσία φιλάθλων και να αποτελεί γιορτή. Εμμένουμε στη θέση μας αυτή, την οποία υποστηρίζουμε διαρκώς και προς πάσα κατεύθυνση. Από τη στιγμή όμως που η απόφαση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών είναι ειλημμένη, οφείλουμε με τον αριθμό των προσκλήσεων που θα εκδοθούν, να διασφαλίσουμε ότι θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα», είπε στη εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο.

Με βάση την πρόταση της Ομοσπονδίας, για τον τελικό θα εκδοθούν συνολικά 840 προσκλήσεις, εκ των οποίων κάθε φιναλίστ θα λάβει από 120 και η Ε.Π.Ο. θα διαθέσει 600. Για τις ανάγκες των Π.Α.Ε. (οικογένειες ποδοσφαιριστών, τεχνικά τιμ κλπ.) θα επιτραπεί επίσης η είσοδος σε επιπλέον 100 άτομα, με ειδική λίστα.

Για την έκδοση της πρόσκλησης απαιτείται ο Α.Δ.Τ. και το Α.Μ.Κ.Α. του κατόχου, ενώ για την είσοδο στο Ο.Α.Κ.Α. είναι υποχρεωτική η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Ο έλεγχος της ταυτοπροσωπίας θα διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία».

Αρκάδη: Ζητήσαμε περισσότερες προσκλήσεις, έδρα μας είναι η… Νέα Φιλαδέλφεια

Για λογαριασμό της ΑΕΚ, η Αγγελική Αρκάδη υπογράμμισε πως η Ένωση ζήτησε περισσότερες προσκλήσεις, ενώ υπήρξε και διαφωνία με τον Μάκη Γκαγκάτση σχετικά με την έδρα του συλλόγου.

«Ζητήσαμε περισσότερες προσκλήσεις αλλά θα υποχρεωθούμε να δεχτούμε την πρόταση της ΕΠΟ, που αποδέχτηκε κι εκείνη με τη σειρά της την πρόταση του Υπουργείου. Συζητήσαμε για θέματα ασφαλείας, όχι μόνο για τις προσκλήσεις, αλλά και για τις αποστολές των δύο ομάδων», είπε η Αγγελική Αρκάδη.

Υπήρξε, μάλιστα, διαφωνία μεταξύ της εκπροσώπου της ΑΕΚ και του Μάκη Γκαγκάτση, με την Αγγελική Αρκάδη να λέει με νόημα: «Χρησιμοποιούμε το ΟΑΚΑ σαν έδρα μας μεν αλλά η έδρα μας είναι η Νέα Φιλαδέλφεια και όχι το ΟΑΚΑ».

Κυριάκος: Δεν τιμάει κανέναν, δεν θα καταλαβαίναμε εάν δεν είχαν αλλάξει οι ποινές

Ο Κυριάκος Κυριάκος τόνισε ότι είναι για όλους ντροπή οι παραπάνω αποφάσεις, μιλώντας για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και την μη παρουσία των οπαδών. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στάθηκε στο γεγονός πως χρειάστηκαν οι αρμόδιοι μία ώρα για να αποφασιστεί πού θα κάτσουν 120 άτομα από κάθε πλευρά.

«Δεν τιμάει κανέναν μας ότι χρειαστήκαμε μια ώρα σύσκεψη για να αποφασίσουμε που θα καθίσουν 120 άτομα. Είναι απαράδεκτο και άδικο να γίνει ο τελικός με αυτές τις συνθήκες. Πραγματικά θα σκεφτόμασταν πάρα πολύ σοβαρά αν οι ποινές δεν είχαν επιβαρυνθεί σε σχέση με το 2016, να μην κατέβουμε σε αυτόν τον τελικό. Είναι κάτι που δεν τιμάει κανέναν μας. Κανέναν από όσους ήταν στο τραπέζι, ούτε την ΕΠΟ, ούτε την αστυνομία, ούτε την πολιτεία, ούτε τις ομάδες.

Όχι μόνο αποφάσισαν να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός, αλλά χρειάστηκε και μια ώρα για να αποφασίσουν που θα καθίσουν 120 άνθρωποι, με ονομαστικές προσκλήσεις. Επαναλάβαμε και μέσα την πρότασή μας, ότι γιατί να μην γίνει ο τελικός έστω με χίλια άτομα στα πέταλα, τουλάχιστον με μια ψευδαίσθηση κόσμου σε ένα αχανές γήπεδο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Παρωδία…», έγραψε στο instagram ο Γιώργος Σαββίδης, δείχνοντας με κάθε τρόπο τη ξεκάθαρη αντίθεσή του σχετικά με την απόφαση ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί μεταξύ… συγγενών και φίλων:

(με πληροφορίες από sdna.gr)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook