16-09-2019 | 18:22

Με… 1040 φιλάθλους ο τελικός Κυπέλλου – Από 120 προσκλήσεις σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ, 400 πήρε η ΕΠΟ

  • Τελικός για… λίγους θα διεξαχθεί το Σάββατο (11/5) στο ΟΑΚΑ
  • Ονομαστικές θα είναι οι προσκλήσεις, όπως αποφασίστηκε στη σύσκεψη που έγινε στην ΕΠΟ
  • Κυριάκος: Είναι κάτι που δεν τιμάει κανέναν μας

Λίγους παραπάνω από… 1000 φιλάθλους – για την ακρίβεια 1040 – στις κερκίδες θα έχει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδος το Σάββατο (11/5, 20:30) στο ΟΑΚΑ. Στη σύσκεψη που έγινε την Τρίτη (7/5) στα γραφεία της ΕΠΟ αποφασίστηκε κάθε φιναλίστ να πάρει από 120 προσκλήσεις (και επιπλέον από 100 για τους ποδοσφαιριστές των ομάδων). 

Ακόμη 400 προσκλήσεις θα διατεθούν από την ΕΠΟ, κάτι που σημαίνει ότι συνολικά μόλις 840 άτομα, θα έχουν τη δυνατότητα να δουν από κοντά την αναμέτρηση ανάμεσα στην ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ. Πάμε στους… 1040 μαζί με τους ανθρώπους που θα έρθουν από τις προσκλήσεις των παικτών. Όλα μετά έγιναν γνωστά και την απόφαση του Υφουπουργού Γιώργου Βασιλειάδη ο τελικός να γίνει χωρίς οπαδούς, αλλά με… προσκεκλημένους.

Όπως έγινε γνωστό, οι 840 προσκλήσεις θα είναι ονομαστικές. Αρχικά υπήρχε η σκέψη να δοθούν από 500 προσκλήσεις σε κάθε ομάδα και 500 στην ΕΠΟ, αλλά αυτό το σενάριο δεν… ευδοκίμησε, λόγω της ανησυχίας ότι μπορεί να καταλήξουν σε σκληροπυρηνικούς οπαδούς.

Έτσι, οι αρμόδιοι αποφάσισαν κάθε ομάδα θα πάρει από 120 προσκλήσεις, ενώ 400 θα δοθούν στην ΕΠΟ. Οι υπόλοιπες 200, όπως είπαμε θα μοιραστούν (100+100) στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ για τους συγγενείς τους και δικά τους πρόσωπα.

Είναι χαρακτηριστικό πως συζητήθηκε το ενδεχόμενο να δοθούν στις ομάδες από… 60 προσκλήσεις. Συγκεκριμένα, στο δεύτερο γύρο της σύσκεψης η Αστυνομία ζήτησε ο αριθμός των προσκλήσεων να πέσει στον συγκεκριμένο αριθμό για τους φιναλίστ, και στις 150 για την ΕΠΟ.

Υπήρξαν αντιδράσεις και οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δήλωσαν πως δεν υπάρχει λόγος να μπουν σε μια τέτοια συζήτηση, ξεκαθαρίζοντας ότι θα αποχωρήσουν… Έτσι, αυτό το σενάριο με βάση τις διαθέσεις της Αστυνομίας εγκαταλείφθηκε και παρέμεινε το νούμερο των 120 προσκλήσεων για κάθε ομάδες, αν και «κόπηκαν» ορισμένες από την ΕΠΟ.

Από την πλευρά του ΠΑΟΚ στα γραφεία της ΕΠΟ το «παρών» έδωσαν οι Μάκης Γκαγκάτσης, Κυριάκος Κυριάκος και οι κκ. Γεροντίδης, Πλιάτσικας. Την ΑΕΚ εκπροσώπησαν η Αγγελική Αρκάδη και ο Ανδρέας Δημάτος.

Στη σύσκεψη βρέθηκαν, ακόμα, εκπρόσωποι από το ΟΑΚΑ, την Αστυνομία, ενώ το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος, ο οποίος απουσίαζε από την προηγούμενη συνάντηση για τα μέτρα του τελικού. Απουσίασε ο υπερσύμβουλος της FIFA, Πετρ Φούσεκ που είχε δώσει το «παρών» στην πρώτη σύσκεψη.

ΕΠΟ: Επιθυμούμε πάντοτε ο τελικός να διεξάγεται με φιλάθλους και να αποτελεί γιορτή

Η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση μετά τη σύσκεψη και τονίζει πως πάντα η Ομοσπονδία θέλει ο τελικός κυπέλλου να γίνεται με φιλάθλους και να αποτελεί γιορτή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ για τον τελικό Κυπέλλου:

«Η δεύτερη ευρεία οργανωτική σύσκεψη ενόψει του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος 2018-19, που θα διεξαχθεί το Σάββατο 11 Μαΐου 2019, μεταξύ Π.Α.Ο.Κ. και Α.Ε.Κ., έλαβε χώρα σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Την Ε.Π.Ο. εκπροσώπησε ο πρόεδρος της Εκτελεστικής Επιτροπής κ. Ευάγγελος Γραμμένος, ενώ παρέστησαν ακόμα εκπρόσωποι της Π.Α.Ε. Π.Α.Ο.Κ. (επικεφαλής ο κ. Μάκης Γκαγκάτσης), της Π.Α.Ε. Α.Ε.Κ. (επικεφαλής η κα Αγγελική Αρκάδη), της ΕΛ.ΑΣ. (επικεφαλής ο υποστράτηγος Γεώργιος Ψωμάς, αναπληρωτής Γ.Α.Δ.Α.), του Ο.Α.Κ.Α. (επικεφαλής ο πρόεδρος κ. Α. Κουρής), των εταιρειών παροχής υπηρεσιών ασφαλείας της Ε.Π.Ο., καθώς και μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ε.Π.Ο. και ο εκτελεστικός γραμματέας.

«Η Ε.Π.Ο. επιθυμεί πάντοτε ο τελικός να διεξάγεται παρουσία φιλάθλων και να αποτελεί γιορτή. Εμμένουμε στη θέση μας αυτή, την οποία υποστηρίζουμε διαρκώς και προς πάσα κατεύθυνση. Από τη στιγμή όμως που η απόφαση να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών είναι ειλημμένη, οφείλουμε με τον αριθμό των προσκλήσεων που θα εκδοθούν, να διασφαλίσουμε ότι θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα», είπε στη εισαγωγική του ομιλία ο πρόεδρος της Ε.Π.Ο.

Με βάση την πρόταση της Ομοσπονδίας, για τον τελικό θα εκδοθούν συνολικά 840 προσκλήσεις, εκ των οποίων κάθε φιναλίστ θα λάβει από 120 και η Ε.Π.Ο. θα διαθέσει 600. Για τις ανάγκες των Π.Α.Ε. (οικογένειες ποδοσφαιριστών, τεχνικά τιμ κλπ.) θα επιτραπεί επίσης η είσοδος σε επιπλέον 100 άτομα, με ειδική λίστα.

Για την έκδοση της πρόσκλησης απαιτείται ο Α.Δ.Τ. και το Α.Μ.Κ.Α. του κατόχου, ενώ για την είσοδο στο Ο.Α.Κ.Α. είναι υποχρεωτική η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας. Ο έλεγχος της ταυτοπροσωπίας θα διενεργείται από την Ελληνική Αστυνομία».

Αρκάδη: Ζητήσαμε περισσότερες προσκλήσεις, έδρα μας είναι η… Νέα Φιλαδέλφεια

Για λογαριασμό της ΑΕΚ, η Αγγελική Αρκάδη υπογράμμισε πως η Ένωση ζήτησε περισσότερες προσκλήσεις, ενώ υπήρξε και διαφωνία με τον Μάκη Γκαγκάτση σχετικά με την έδρα του συλλόγου.

«Ζητήσαμε περισσότερες προσκλήσεις αλλά θα υποχρεωθούμε να δεχτούμε την πρόταση της ΕΠΟ, που αποδέχτηκε κι εκείνη με τη σειρά της την πρόταση του Υπουργείου. Συζητήσαμε για θέματα ασφαλείας, όχι μόνο για τις προσκλήσεις, αλλά και για τις αποστολές των δύο ομάδων», είπε η Αγγελική Αρκάδη.

Υπήρξε, μάλιστα, διαφωνία μεταξύ της εκπροσώπου της ΑΕΚ και του Μάκη Γκαγκάτση, με την Αγγελική Αρκάδη να λέει με νόημα: «Χρησιμοποιούμε το ΟΑΚΑ σαν έδρα μας μεν αλλά η έδρα μας είναι η Νέα Φιλαδέλφεια και όχι το ΟΑΚΑ».

Κυριάκος: Δεν τιμάει κανέναν, δεν θα καταλαβαίναμε εάν δεν είχαν αλλάξει οι ποινές

Ο Κυριάκος Κυριάκος τόνισε ότι είναι για όλους ντροπή οι παραπάνω αποφάσεις, μιλώντας για το θέμα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας και την μη παρουσία των οπαδών. Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ στάθηκε στο γεγονός πως χρειάστηκαν οι αρμόδιοι μία ώρα για να αποφασιστεί πού θα κάτσουν 120 άτομα από κάθε πλευρά.

«Δεν τιμάει κανέναν μας ότι χρειαστήκαμε μια ώρα σύσκεψη για να αποφασίσουμε που θα καθίσουν 120 άτομα. Είναι απαράδεκτο και άδικο να γίνει ο τελικός με αυτές τις συνθήκες. Πραγματικά θα σκεφτόμασταν πάρα πολύ σοβαρά αν οι ποινές δεν είχαν επιβαρυνθεί σε σχέση με το 2016, να μην κατέβουμε σε αυτόν τον τελικό. Είναι κάτι που δεν τιμάει κανέναν μας. Κανέναν από όσους ήταν στο τραπέζι, ούτε την ΕΠΟ, ούτε την αστυνομία, ούτε την πολιτεία, ούτε τις ομάδες.

Όχι μόνο αποφάσισαν να γίνει κεκλεισμένων των θυρών ο τελικός, αλλά χρειάστηκε και μια ώρα για να αποφασίσουν που θα καθίσουν 120 άνθρωποι, με ονομαστικές προσκλήσεις. Επαναλάβαμε και μέσα την πρότασή μας, ότι γιατί να μην γίνει ο τελικός έστω με χίλια άτομα στα πέταλα, τουλάχιστον με μια ψευδαίσθηση κόσμου σε ένα αχανές γήπεδο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

«Παρωδία…», έγραψε στο instagram ο Γιώργος Σαββίδης, δείχνοντας με κάθε τρόπο τη ξεκάθαρη αντίθεσή του σχετικά με την απόφαση ο τελικός του Κυπέλλου να διεξαχθεί μεταξύ… συγγενών και φίλων:

(με πληροφορίες από sdna.gr)

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη Λιβάνη – Παρόντες Παυλόπουλος και Τσίπρας

Το τελευταίο αντίο είπαν σήμερα, Δευτέρα συγγενείς και φίλοι στον Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος έφυγε την περασμένη Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία 94...

Δολοφονία Τοπαλούδη: Στο ψυχιατρείο των φυλακών ο 21χρονος Ροδίτης

Την έντονη δυσαρέσκεια των συγγενών της 21χρονης Ελένης Τοπαλούδη προκάλεσε η μεταφορά του ενός εκ των κατηγορουμένων για τη δολοφονία της, στο ψυχιατρείο των...

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήμουν εκεί, δεν πείραξα κανέναν», υποστήριξε ο πυρηνάρχης Περάματος

Στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ, που ήταν τα θύματα της επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής, απέδωσε όλη την ευθύνη των γεγονότων που συνέβησαν το 2013...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποινή φυλάκισης 35 ετών και πρόστιμο 680.000 ευρώ από την εφορία στον Βασίλη Παϊτέρη

Ο Βασίλης Παϊτέρης εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που περνάει μετά από πρόστιμο που του επέβαλε η εφορία.Πώς είναι η ζωή σου αυτόν τον καιρό;Είμαι...

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Η κόρη μου η ΚΙΝΑΛίστρια!!!

Α! το κοριτσάκι το ‘χασε. Η Φωφώκα. Το υπηρετικό προσωπικό του Κυριάκου. Η κόρη μου η ΚΙΝΑΛίστρια!!!Της έδειξαν αυτή την αφίσα για το ΚΙΝΑΛ...

Η ατάκα του Τσίπρα για το μέλλον του Σκουρλέτη – «Κάτι ήξερε το μικρόφωνο» (video)

Ανανεωμένος και με διάθεση για χιούμορ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου για την 84η ΔΕΘ, κάτι που άλλωστε φάνηκε...

Έξαλλος με τον Κυριάκο ο Αναστασιάδης

Μπορεί μπροστά στις κάμερες, στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη, να φαίνονταν όλα καλά και όλα ωραία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόνο έτσι...

Έρευνα «ενοχοποιεί» για πρώτη φορά το κοτόπουλο – Το συνδέει με τον καρκίνο

Σοκ και έκπληξη προκαλεί μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τη σύνδεση της κατανάλωσης πουλερικών και ανάπτυξης καρκίνου.Και ενώ τόσα χρόνια οι...

Ο Τσίπρας σήκωσε στο πόδι το «Βελλίδειο» για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του στο Βελλίδειο αναφέρθηκε και στη «Συμφωνία των Πρεσπών». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού επιτέθηκε...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Σε ύφεση η μεγάλη πυρκαγιά στην Κέρκυρα

Όπως έγινε γνωστό το απόγευμα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου, η φωτιά που ξέσπασε, νωρίς το μεσημέρι, σε δύσβατη δασώδη περιοχή στους Καλαφατιώνες, στη Μέση...

Ν. Δένδιας: Επικίνδυνη η συμπεριφορά της Τουρκίας – Τι συζητήθηκε στη συνάντησή του με...

Για «επικίνδυνη» συμπεριφορά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο και «κατάφωρη παραβίαση» του Διεθνούς Δικαίου, έκανε λόγο ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας μετά την συνάντηση...

Μεγάλες καταστροφές στη Ζάκυνθο από τη φωτιά – «Κάθε στρέμμα που χάνουμε μας πονάει»

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος βρίσκεται από το απόγευμα της Κυριακής 15 Σεπτεμβρίου στη Ζάκυνθο εξαιτίας των καταστρεπτικών πυρκαγιών έδωσε...

«Ο Νίκος Φώσκολος δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις. Στη Λάμψη σιχάθηκα τα πάντα»

Ποιος γνωστός ηθοποιός έκανε αυτές τις αποκαλύψεις σχετικά με τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο από την οποία έμεινε δυσαρεστημένος.«Κατέβασα ρολά γιατί από...

Το καλοκαίρι «επιστρέφει» την Τρίτη – Ανεβαίνει η θερμοκρασία, πέφτουν τα μποφόρ

Πολύ καλές καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα αναμένονται την Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί,...

Εγκρίθηκε κατά κυβερνητική πλειοψηφία η νέα διοίκηση της ΕΡΤ

Όπως έγινε γνωστό το μεσημέρι της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου, η κυβερνητική πλειοψηφία της Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής εκφράστηκε θετικά για τους τέσσερις...

Στο έλεος της κακοκαιρίας η Ισπανία: Και έκτος νεκρός από τις πλημμύρες (video)

Απίστευτες είναι οι εικόνες που έρχονται από τις πλημμυρισμένες περιοχές της Ισπανίας, που επλήγη από ισχυρές βροχοπτώσεις τις τελευταίες ημέρες με συνολικά έξι άνθρωποι...

«Πυρά» Αχτσιόγλου σε ΝΔ – «Αυτό το μοντέλο ανάπτυξης μας οδήγησε στη χρεοκοπία και...

Ολομέτωπη επίθεση στις εργασιακές και αναπτυξιακές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου τη Δευτέρα 16...

Ποια ελληνίδα παρουσιάστρια έγινε 33 χρονών και το γιορτάζει;

Όχι μόνο δεν κρύβει την ηλικία της η γνωστή παρουσιάστρια αλλά αντιθέτως τη λέει δημόσια. Την Κυριακή έχει τα γενέθλιά της και δεν έχει...

Το κλάμα του Ρούμπιο για τη μητέρα του και το ρεκόρ του 39χρονου Σκόλα...

Ο Ρίκι Ρούμπιο... τα πήρε όλα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα μπάσκετ με την Ισπανία και αφιέρωσε τα βραβεία του και τη μεγάλη επιτυχία των «φούριας...

Πολύ ξύλο στον Πύργο: Επεισοδιακό ήταν το ματς Κυπέλλου Ξενοφών Κρεστένων – Αιγάλεω (video)

Άγρια επεισόδια συνέβησαν στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου την Κυριακή (15/09) στον αγώνα Ξενοφών Κρεστένων – Αιγάλεω, με αποτέλεσμα το ματς να διακοπεί για πολλή...

Eξελίξεις στη Βόρεια Μακεδονία – Εκτός εισαγγελίας η «εκλεκτή» του Ζαεφ

Πολιτικοί κλυδωνισμοί ταλανίζουν τη Βόρεια Μακεδονία. Όπως έγινε γνωστό, το Κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας «απέλυσε» την Katica Janeva, την επικεφαλής της Ειδικής Εισαγγελέως η...

Δίκη Χρυσής Αυγής: «Ήμουν εκεί, δεν πείραξα κανέναν», υποστήριξε ο πυρηνάρχης Περάματος

Στους αφισοκολλητές του ΠΑΜΕ, που ήταν τα θύματα της επίθεσης μελών της Χρυσής Αυγής, απέδωσε όλη την ευθύνη των γεγονότων που συνέβησαν το 2013...

Επεισοδιακό και με ελληνικό… χρώμα το Γουότφορντ – Άρσεναλ: Έπεσαν «ψιλές» με Χολέμπας (video)

Δύσκολες στιγμές πέρασε η Άρσεναλ την Κυριακή (15/09) στον εκτός έδρας αγώνας της με τη Γουότφορντ για την Premier League. Εκτός από το γεγονός...

Η Σώτη Τριανταφύλλου βρήκε τη «λύση» για τα Εξάρχεια: Να καταργηθεί η… αργία της...

«Παγανιά» φαίνεται πως έχουν βγει το τελευταίο διάστημα οι απανταχού νεοφιλελεύθεροι, κάνοντας προτάσεις για την κοινωνία που... ονειρεύονται (και όχι μόνο), τώρα που τα...