Μαζί στη ΔΟΕ Νότια και Βόρεια Κορέα για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2032
Η ιστορική συμφωνία στην Πιονγκγιάνγκ, μεταξύ του προέδρου της Νότιας Κορέας Μουν Τζε – Ιν και του βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν για ειρήνη ανάμεσα στις δυο χώρες και οριστικό τέλος των πυρηνικών, είχε και αθλητική χροιά, σας αναφέραμε τον προηγούμενο Σεπτέμβριο και φαίνεται ότι προχωράει η κοινή υποψηφιότητά τους για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2032.

Σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, την προσεχή Παρασκευή (15/2) θα υπάρξει συνάντηση εκπροσώπων των δύο χωρών στη Λωζάνη της Ελβετίας, παρουσιάζοντας το πλάνο τους στους ανθρώπους της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής.

Η Νότια Κορέα ήδη δήλωσε ως έδρα τη Σεούλ και ο δήμαρχος της πόλης Παρκ Βον – Σουν δήλωσε: «Είναι μια ευκαιρία να αλλάξουμε την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο. Θα είναι το τελευταίο βήμα για την εγκαθίδρυση της ειρήνης».

Αξίζει να θυμίσουμε πως η Βόρεια Κορέα είχε μποϊκοτάρει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1988 που είχε διοργανώσει η Νότια Κορέα στην πόλη της Σεούλ. Να θυμίσουμε ότι εάν τελικά οι δυο χώρες δεν κερδίσουν τη συνδιοργάνωση των Ολυμπιακών του 2032, σχεδιάζουν να στείλουν μεικτές ομάδες στη διοργάνωση του Τόκιο το 2020.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook