17-09-2019 | 14:44

Μάχη… Παναθηναϊκού και Ολυμπιακού στην Πειθαρχική Επιτροπή – «Τα επεισόδια τα έκαναν μπαχαλάκηδες, κακώς το διέκοψε ο διαιτητής»

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (21/3) η εκδίκαση των επεισοδίων στο κυριακάτικο ντέρμπι του ΟΑΚΑ, με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό με αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα.

Να αναφέρουμε ότι οι «πράσινοι» και οι «κόκκινοι» συγκρούστηκαν στην αίθουσα του αθλητικού δικαστή, καθώς οι Πειραιώτες είχαν δικαίωμα παρέμβασης για το θέμα της διακοπής από τον γερμανό διαιτητή Μάρκο Φριτζ πριν από τη συμπλήρωση των 60 λεπτών – από την προσωρινή διακοπή – που ορίζει ο Πειθαρχικός Κώδικας, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει ο Παναθηναϊκός.

Το «τριφύλλι», μέσω των δικηγόρων του υποστήριξε πως δεν ήταν φίλαθλοι εκείνοι που προκάλεσαν τις συμπλοκές με την αστυνομία και τα επεισόδια, αναφέροντας πως ήταν… μπαχαλάκηδες, που βρήκαν πρόσφορο έδαφος για τα «πουν» συγκρουστούν με τα ΜΑΤ.

Ο αθλητικός δικαστής επισήμανε στο τέλος της εκδίκασης με νόημα: «Μόνο ο διαιτητής κρίνει αν ήταν ομαλές οι συνθήκες, το λένε οι παγκόσμιοι κανονισμοί, δε θα το κρίνω εγώ αυτό». Υπογράμμισε, ακόμα, πως η απόφαση θα βγει σήμερα ή αύριο το πρωί.

Πάμε να δούμε τι ειπώθηκε κατά την εκδίκαση:

«Έγιναν γεγονότα που δεν τιμούν την ομάδα μας. Τα καταδικάσαμε, θεωρούμε ότι δεν είναι αποκλειστικά δική μας ευθύνη αλλά υπάρχει η αντικειμενική ευθύνη των κανονισμών», τόνισε ο δικηγόρος του Παναθηναϊκού, Άλκης Παπαντωνίου και συμπλήρωσε αναφορικά με την είσοδο οπαδών στο εν γένει χώρο του γηπέδου: «Έλαβα χώρα με τρόπο που δεν τιμά την ομάδα μας. Κατά την είσοδο στο πέμπτο λεπτό δεν έγινε καμία βιαιοπραγία, καλό θα ήταν να εκτιμηθεί αυτό. Υπάρχουν σφάλματα από την Αστυνομία. Είχε ζητηθεί διμοιρία πίσω από τον πάγκο του Ολυμπιακού, δεν υπήρχε λόγω ασυνεννοησίας. Το ΟΑΚΑ είναι πολύ δύσκολο στάδιο. Έχει ειδικότερες συνθήκες που έπρεπε να αντιμετωπιστούν καλύτερα πρωτίστως από την Αστυνομία. Υπάρχει μια ομάδα ατόμων που βγαίνουν έξω για να συγκρουστούν με δυνάμεις. Θεωρούμε ότι δεν είναι φίλαθλοι, βρίσκουν αφορμή και σε κάποια τέτοια ματς βρίσκουν πρόσφορο έδαφος για να συγκροτούν με την αστυνομία. Είναι οι λεγόμενοι μπαχαλάκηδες».

«Η Αστυνομία εγγυήθηκε για την ασφάλεια του αγώνα»

Στη συνέχεια ο κ.Παπαντωνίου επισήμανε: «Εκκενώθηκε το γήπεδο χωρίς να υπάρχει διαταγή, θέλω να υπολογιστεί αυτό. Δεν το ζήτησε ποτέ ο διαιτητής. Αποδεχόμαστε τα επεισόδια έξω από το γήπεδο, με τα ελαφρυντικά που είπαμε προηγουμένως. Μεταφέρθηκαν 3000 άτομα σε άλλη κερκίδα, 15 πήγαν προς το γήπεδο όπου όμως, συγκρατήθηκαν από ανθρώπους του Παναθηναϊκού. Τους συγκράτησαν έξω από τις πινακίδες. Κατά τη διάρκεια της διακοπής κάναμε το παν για να συνεχιστεί κανονικά ο αγώνας. Οι θύρες εκκενώθηκαν. Η αστυνομία ρωτήθηκε αν εγγυάται τη συνέχιση, είπε ναι, ότι εγγυάται τη συνέχιση, και τη λήξη του αγώνα με ασφάλεια. Φαινότανε ότι οι κερκίδες, ο αγωνιστικός χώρος και η ατμόσφαιρα είχε καθαρίσει».

Ο νομικός εκπρόσωπος του Παναθηναϊκού μιλώντας για την απόφαση του διαιτητή να διακόψει το ματς είπε: «Η διακοπή έγινε 20.44. Ο διαιτητής όταν βγήκε φάνηκε ότι θα συνεχιστεί ο αγώνας, τελικά το διέκοψε 33 λεπτά μετά τη διακοπή του. Πρέπει να εξαντλούνται τα περιθώρια, για να τελειώνουν τα παιχνίδια».

Ακολούθως ο αθλητικός δικαστής, κ.Μάρκου είπε: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός με την ένσταση του λέει, ότι ο αγώνας μπορεί να διακόπτεται και αμέσως, σύμφωνα με την κρίση του διαιτητή και να μην περιμένει μία ώρα».

«Το Παναχαϊκή – Ολυμπιακός συνεχίστηκε παρά τη διακοπή»

Ο δικηγόρος των «πράσινων» απάντησε: «Ο διαιτητής οφείλει να ακολουθεί τον κανονισμό και να περιμένει μία ώρα. Δεν ακολούθησε τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο, για μία ώρα. Έχουμε την έντονη μυρωδιά από το 33ο λεπτό. Το ΟΑΚΑ είναι αχανές στάδιο, σχεδόν πάντα φυσάει και σημειώνουμε αποφάσεις όπως το Παναχαϊκή – Ολυμπιακός όπου ο αγώνας διεκόπη προσωρινά για δακρυγόνα αλλά το παιχνίδι δεν διεκόπη, συνεχίστηκε κανονικά. Στο Παναχαϊκή – Ολυμπιακός η χρήση δακρυγόνων ήταν εκτεταμένη. Μπορούσε να συνεχιστεί. Δεν εξαντλήθηκαν τα περιθώρια. Οφειλε να περιμένει μία ώρα. Θεωρούμε ότι ο διαιτητής με δεδομένο και με διαφορετικό δίκαιο ποδοσφαιρικό που υπάρχει στη Γερμανία, έσφαλε και διέκοψε αντικανονικά τον αγώνα».

Ακολούθως ο αθλητικός δικαστής είπε: «Ναι αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση έχουν εξειδικευτεί. Οι 200 οπαδοί στο τέλος, ήταν στα επίσημα, όχι στις κερκίδες που έγιναν τα επεισόδια».

«Οι αποδοκιμασίες ήταν προς τον Καραπαπά που έστελνε φιλάκια»

Ο κ. Μπουτσικάρης, δικηγόρος του Παναθηναϊκού επισήμανε ακόμα: «Οι αποδοκιμασίες δεν ήταν προς το διαιτητή σε καμία περίπτωση, προς τον υπεύθυνο επικοινωνίας του Ολυμπιακού ήταν που είχε προκλητική συμπεριφορά, έστελνε φιλάκια. Η Ασφάλεια ήταν εντάξει, η αστυνομία το είπε αυτό. Είχε γίνει εκκένωση. Αν και δεν ζητήθηκε. Με έκπληξη είδαμε πρόσθετη παρέμβαση Ολυμπιακού. Μετά το τέλος του αγώνα έλεγαν ότι δεν είχαν πρόβλημα να συνεχιστεί ο αγώνας και βλέπουμε τώρα μία πρόσθετη παρέμβαση 25 σελίδες για να μη συνεχιστεί ο αγώνας. Η ατμόσφαιρα ήταν καθαρή, πήγε και έλεγξε τα δίχτυα, γιατί πήγε να το κάνει;».

Ολυμπιακός: Δεν επιτρέπεται να ελεγχθεί η κρίση του διαιτητή

Ακολούθως πήρε τον λόγο και απάντησε ο δικηγόρος του Ολυμπιακού, κ.Χατζησαββάογλου: «Δεν πήγε να δει τα δίχτυα, τις κερκίδες πίσω από τα δίχτυα πήγε να δει. Κανονιστικά, ανεξάρτητα από τα θέλω μας, δεν επιτρέπεται να ελεγχθεί η κρίση του διαιτητή, ως προς το αν ήταν ασφαλής η συνεχίση του αγώνα. Ο νομοθέτης δεν θέτει ένα διάστημα που οφείλει να αναμένει ο διαιτητής προτού πάρει την απόφαση. Αναφέρει το ανώτατο όριο μετά το οποίο δεν μπορεί να αναμένει. Κατ εμάς, τη στιγμή που θα αποφασιστεί προσωρινή διακοπή, αμέσως αν κρίνει ο διαιτητής, έχει δικαίωμα να διακόψει».

Ο αθλητικός δικαστής ρώτησε: «Και γιατί δεν το διακόπτει αμέσως;». Ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων» απάντησε: «Αφού ο κανονισμός μου επιτρέπει να κάτσω λίγο ακόμα, να το ελέγξω για λίγο. Αν είχαμε πυροβολισμούς, θα έπρεπε να περίμενε μία ώρα; Ο κανονισμός λέει ότι σου δίνει μία ώρα, αν κρίνεις ότι χρειάζεται να περιμένεις. Οποτεδήποτε και να κρίνεις εντός της μίας ώρας, έχεις δικαίωμα ανέλεγχτα να αποφασίσεις για τη διακοπή. Και ας είναι ένα δευτερόλεπτο μετά τη διακοπή. Οποτεδήποτε… Το νόημα είναι ότι αν βγεις στα 60 λεπτά, ακόμη και αν κρίνεις ότι μετά από πέντε λεπτά, όλα τα είναι “οκ”, δεν μπορείς να περιμένεις τα πέντε λεπτά. Αν ήθελε ο νομοθετης να περιμενεις μια ωρα, θα το εγραφε… Για εμάς κύριε πρόεδρε, απόλυτος κυρίαρχος ο διαιτητής, ανέλεγχτη η κρίση του και πώς θα μπορούσε από το νομοθέτη, να του λέει “Είσαι απόλυτος κυρίαρχος αλλά σε υποχρεώνω να περιμένεις μια ώρα, ο κόσμος να χαλάσει;” Το αποτέλεσμα ποιο είναι, τι μάθαμε; Μετά την οριστική διακοπή οι αστυνομικοί πήγαν για καφέ, ή έξω υπήρχε πόλεμος; Και από που ξεκινησε, από μέσα».

Ο κ.Χατζησαββάογλου έκλεισε την αγόρευσή του, λέγοντας: «Από το ίδιο το γράμμα του νόμου ο διαιτητής μπορούσε να το διακόψει. Βγήκε έξω, έλεγξε και το αποφάσισε. Στην ένσταση του ο ΠΑΟ δεν αμφισβητεί τον λόγο της διακοπής του αγώνα και γιαυτό ήθελα να συνεκδικαστούν οι υποθέσεις. Δεν αμφισβητήθηκε».

Ο έτερος δικηγόρος του Ολυμπιακού, κ.Καρπετόπουλος είπε: «Ο διαιτητής όταν φτάσει στο σημείο να αποφασίσει την οριστική διακοπή, προφανώς συνυπολογίζει τι έχει προηγηθεί. Ο διαιτητής αν κρίνει ότι χρειάζεται, μπορεί να το κάνει. Εάν κρίνει ότι είναι απρόσφορη η εντολή, δεν το κάνει. Μπορεί να το κάνει μισή ώρα μετά την προσωρινή διακοπή. Η ίδια διάταξη δίνει στον διαιτητή την απόλυτη ευθύνη να κρίνει εάν μπορεί να συνεχιστεί το ματς. Δεν μπορούμε να κρίνουμε τι είδε ο διαιτητής, εκείνη την ώρα. Το διακόπτει οποτεδήποτε αυτός κρίνει».

Ο αθλητικός δικαστής επισήμανε στο τέλος: «Μόνο ο διαιτητής κρίνει αν ήταν ομαλές οι συνθήκες, το λένε οι παγκόσμιοι κανονισμοί, δε θα το κρίνω εγώ αυτό».

Θυμηθείτε με ποιες ποινές είναι αντιμέτωπος ο Παναθηναϊκός, ο οποίος είχε κάνει έφεση για αντικανονική διακοπή του ντέρμπι.

Το ντέρμπι, όπως είπε και ο διαιτητής Μάρκο Φριτζ, θα έπρεπε να διακοπεί στο (5ο λεπτό), όταν έγινε επίθεση στον πάγκο του Ολυμπιακού. Τελικά, η οριστική διακοπή του ντέρμπι συνέβη στο 70ο λεπτό από τον γερμανό διαιτητή Φριτς, καθώς είχαν προηγηθεί συγκρούσεις οπαδών με την αστυνομία και έξω από το γήπεδο, όταν και έπεσαν δεκάδες μολότοφ με αποτέλεσμα από την ΕΛ.ΑΣ. να γίνει χρήση δακρυγόνων. Έτσι, μετά από αυτό το γεγονός όλοι έτρεχαν να βρουν διέξοδο… διαφυγής, αφού η ατμόσφαιρα ήταν αποπνικτική.

Να θυμίσουμε ότι ασκήθηκαν άμεσα ποινικές διώξεις στους οκτώ συλληφθέντες, ενώ ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης ζήτησε, την ταυτοποίηση δραστών μέσω των βίντεο και των φωτογραφιών. Την Τρίτη (19/3) ταυτοποιήθηκαν άλλα επτά άτομα.

Πηγή: sdna.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λέρος: Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι έρευνες της κλοπής στρατιωτικού οπλισμού

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι έρευνες που αφορούν στην πολύκροτη υπόθεση κλοπής οπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Οι έρευνες...

«Άκυρο» από τους φαρμακοποιούς στη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις

Την αντιθεσή τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις από τα ιδιωτικά...

Αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

Το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ που βρισκόταν στα ανοικτά της Καρπασίας έχει αποχωρήσει από τα κυπριακά χωρικά ύδατα και την κυπριακή ΑΟΖ και πλέον βρίσκεται...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Έξαλλος με τον Κυριάκο ο Αναστασιάδης

Μπορεί μπροστά στις κάμερες, στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη, να φαίνονταν όλα καλά και όλα ωραία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόνο έτσι...

«Τριπλό χτύπημα» του γερμανού ΥΠΕΞ κατά Ελλάδας και Κύπρου

Δυσάρεστες εκπλήξεις τόσο για την Ελλάδα, όσο και για την Κύπρο έκρυβαν οι απαντήσεις που έδωσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών Χάικο Μάας, μετά την...

Σταματίνα Τσιμτσιλή: Η εντυπωσιακή εμφάνιση στην πρεμιέρα της και ο νέος συνεργάτης (video)

Η Σταματίνα Τσιμτσιλή έκανε πρεμιέρα με την εκπομπή «Happy Day» το πρωί της Δευτέρας για μία ακόμα σεζόν. Η παρουσιάστρια καλημέρισε τους τηλεθεατές της ενώ...

Ποινή φυλάκισης 35 ετών και πρόστιμο 680.000 ευρώ από την εφορία στον Βασίλη Παϊτέρη

Ο Βασίλης Παϊτέρης εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που περνάει μετά από πρόστιμο που του επέβαλε η εφορία. Πώς είναι η ζωή σου αυτόν τον καιρό; Είμαι...

«Λύγισε» η Κατερίνα Γερονικολού on air (video)

Η Κατερίνα Γερονικολού ήταν καλεσμένη της εκπομπής «Το πρωινό» τη Δευτέρα. Η ηθοποιός αφού μίλησε για τα επαγγελματικά της σχέδια μία ερώτηση της Φαίης Σκορδά...

«Ο Νίκος Φώσκολος δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις. Στη Λάμψη σιχάθηκα τα πάντα»

Ποιος γνωστός ηθοποιός έκανε αυτές τις αποκαλύψεις σχετικά με τη συνεργασία του με τον Νίκο Φώσκολο από την οποία έμεινε δυσαρεστημένος. «Κατέβασα ρολά γιατί από...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Απόδοση ευθυνών για τα σκάνδαλα που ζημίωσαν τα ταμεία ζητά ο Χαρίτσης – Τι...

«Ο ελληνικός λαός θέλει να γνωρίζει ποιοι και με ποιον τρόπο ενεπλάκησαν σε αυτά τα σκάνδαλα που ζημίωσαν με δισεκατομμύρια τα δημόσια ταμεία. Μόνο...

Γιώργος Λιάγκας: Η δημόσια συγγνώμη στον Γιώργο Λιανό (video)

Ο Γιώργος Λιανός ενοχλήθηκε με τα σχόλια του Γιώργου Λιάγκα όταν έμαθε πως ο πρώτος είναι κοντά στην παρουσίαση του «The voice». Ο Γιώργος Λιάγκας...

«Σαφάρι» ελέγχων για την τιμή των καυσίμων – Ενδεχόμενο αύξησης στο επίδομα θέρμανσης

Η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο της αύξησης του επιδόματος θέρμανσης δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης...

Ανήλικη είχε εξαφανιστεί από τη Θεσσαλονίκη και βρέθηκε στην Αθήνα

Αίσιο τέλος είχε η εξαφάνιση ενός 16χρονου κοριτσιού από τη Θεσσαλονίκη. Στην Αττική εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης η 16χρονη Μιράντα Κ., για την οποία...

Πανικός σε πτήση στη Βαρκελώνη – Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες (video)

Τον απόλυτο τρόμο έζησαν οι επιβάτες της VY2118 της Vueling, όταν η καμπίνα του αεροσκάφους στο οποίο επέβαιναν γέμισε με καπνούς, οδηγώντας τους πιλότους...

«Αστέρια στην άμμο»: Ο Μάξιμος πάει την Αλεξία σε ξενοδοχείο ενώ η Αριάδνη τους...

Όσα θα δείτε στο σημερινό επεισόδιο της σειράς «Αστέρια στην άμμο». Η Αλεξία υποψιάζεται πως η αμνησία του Νικηφόρου είναι ένα ψέμα. Η Νίκη δεν...

Ανήμερα της γιορτής της «κολάζει» τους followers της με τις πόζες της

Η γνωστή κυρία της σόουμπιζ γιορτάζει σήμερα και θέλησε να ευχαριστήσει τους followers της και πόσταρε φωτογραφία της με μαγιό στο instagram. Όπως ήταν αναμενόμενο...

Η Ναταλία Γερμανού επιστέφει για δεύτερη σεζόν με την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται»

Η Ναταλία Γερμανού επιστρέφει τη νέα σεζόν με την εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται». Ο Alpha με ανακοίνωσή του αποκάλυψε πότε θα κάνει πρεμιέρα η...

Αποχώρησε από την κυπριακή ΑΟΖ το τουρκικό γεωτρύπανο «Γιαβούζ»

Το τουρκικό γεωτρύπανο Γιαβούζ που βρισκόταν στα ανοικτά της Καρπασίας έχει αποχωρήσει από τα κυπριακά χωρικά ύδατα και την κυπριακή ΑΟΖ και πλέον βρίσκεται...

Λέρος: Σε αδιέξοδο οδηγούνται οι έρευνες της κλοπής στρατιωτικού οπλισμού

Σε αδιέξοδο φαίνεται να οδηγούνται οι έρευνες που αφορούν στην πολύκροτη υπόθεση κλοπής οπλισμού από τις εγκαταστάσεις του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο. Οι έρευνες...

Η Μαντώ Γαστεράτου ανακοίνωσε το φύλο του μωρού της στο instagram

Η Μαντώ Γαστεράτου ανακοίνωσε το φύλο του μωρού που περιμένει. Το είχε μάθει πρόσφατα αλλά ήθελε να βρει την κατάλληλη ευκαιρία για να το...

«Άκυρο» από τους φαρμακοποιούς στη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις

Την αντιθεσή τους εκφράζουν οι φαρμακοποιοί της Αττικής στην πρόταση του υπουργείου Παιδείας αναφορικά με τη δωρεάν διάθεση φαρμάκων για σοβαρές παθήσεις από τα ιδιωτικά...

«Καπετανέικα» στην Πάρο: Τα ξύλινα ιστιοπλοϊκά τιμούν τον Κώστα Γουζέλη

Τα τρίτα της γενέθλια έκλεισε η εκδήλωση «Καπετανέικα» στην Πάρο. Μια εκδήλωση μνήμης και τιμής στον ιδιοφυή και πολυτάλαντο, Κώστα Γουζέλη, ο οποίος «έφυγε»...

Το «Red Bull Art Of Motion» στην πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης!

Ο κορυφαίος διαγωνισμός freerunning επιστρέφει και αθλητές από όλο τον κόσμο δίνουν ραντεβού στην εντυπωσιακή Ματέρα της Ιταλίας, στις 5 Οκτώβρη. O κορυφαίος αγώναςfreerunningπου για...

Και η Άννα Διαμαντοπούλου βράβευσε την Ελένη Αντωνιάδου (video)

Η Ελένη Αντωνιάδου των βραβείων και των διακρίσεων, θα μπορούσε να γράψει κάποιος, καθώς ψάχνοντας στο διαδίκτυο ανακαλύπτεις πως δεν ήταν πρώτη η υπουργός...