Κράτησε… Γκαγκάτση η Λίγκα κόντρα στον νόμο – Άλλαξε η μετοχική… σύνθεση της Ξάνθης

Με... ήττα του Ολυμπιακού συνοδεύτηκε η σχετική ψηφορία
Δεν πέρασε, τελικά, η πρόταση του Ολυμπιακού για έκπτωση του Βασίλη Γκαγκάτση από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Super League, η οποία τον κράτησε, αν και έχει καταδικαστεί, ενώ με βάση το νόμο αυτό δεν προβλέπεται.  

Με αφορμή την ποινή κάθειρξης πέντε ετών για το αδίκημα της απιστίας σε βαθμό κακουργήματος (για την υπόθεση της «Κάρτας Υγείας») που επιβλήθηκε στον κ. Γκαγκάτση, με αναστολή μέχρι την εκδίκαση της έφεση, η «ερυθρόλευκη» ΠΑΕ είχε ζητήσει την εφαρμογή του νόμου για τα κωλύματα παραγόντων, την άμεση σύγκληση έκτακτου ΔΣ, αλλά και την έκδοση εντός 15 ημερών διαπιστωτικής πράξης «της αυτοδίκαιης έκπτωσής του από την θέση που μέχρι σήμερα κατέχει».

Το θέμα τέθηκε σε ψηφοφορία στο συμβούλιο της Πέμπτης (21/3) και υπέρ του αιτήματος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, ψήφισε μόνο η ΑΕΛ. «Λευκό» ψήφισε η ΕΠΟ και ο Πανιώνιος και «απών» δήλωσε ο ΠΑΟΚ λόγω της σχέσης του αντιπροέδρου του, Μάκη Γκαγκάτση.

****

Την ίδια ώρα στην Ξάνθη είχαμε αλλαγή στη μετοχική σύνθεση του συλλόγου έπειτα από περίπου 30 χρόνια, κάτι που από… μόνο του αποτελεί είδηση, αλλά τα… αφεντικά στον σύλλογο της Θράκης παραμένουν τα ίδια.

Συγκεκριμένα, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού ανακοίνωσε την Πέμπτη (21/3), ότι χορηγεί άδεια απόκτησης του 94.38% των μετοχών της ομάδας στην εταιρία INSPORTS IKE.

Αυτή η εταιρία φέρεται να είναι, πάντως, συμφερόντων του Χρήστου Πανόπουλου και του Πολυχρόνη Συγγελίδη (από 50% έκαστος), οι οποίοι έχουν και τη Βιαμάρ Α.Ε. Η τελευταία μέχρι πρόσφατα είχε το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Ξάνθης.

Η INSPORTS IKE ασχολείται με την εισαγωγή και εμπορία αθλητικών ειδών, διατροφής και εξοπλισμού σε όλα τα σπορ, στο μάνατζμεντ συλλόγων αλλά και στην αξιοποίηση ή ανέγερση αθλητικών εγκαταστάσεων.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook