Κούγιας κατά Βασιλειάδη για τη συμφωνία με την ΕΡΤ

Μετά τον Ολυμπιακό, που τοποθετήθηκε την Τρίτη (7/8) με πολύ επιθετική ανακοίνωση για τη συμφωνία Βασιλειάδη-αντέδρασε με δήλωσή του κατά των «ερυθρολεύκων»-με τις επτά τηλεοπτικά άστεγες ΠΑΕ, έπραξε το ίδιο και η Λάρισα, δια στόματος του ιδιοκτήτη της, Αλέξη Κούγια.

Ο γνωστός δικηγόρος πήρε θέση με δήλωσή του, λέγοντας πως είναι αντίθετος με τους χειρισμούς του υφυπουργού Αθλητισμού, καθώς κατά την άποψή του αυτή η συμφωνία θα σημάνει την ποδοσφαιρική καταστροφή ιστορικών ομάδων της Super League και αφανισμό πολλών συλλόγων της Football League.

Όπως επισημαίνει στη δήλωσή του ο κ. Κούγιας, θα δοθεί μάχη ώστε αυτή η συμφωνία να μην περάσει από τη Super League, η οποία πρόκειται να συνεδριάσει αύριο (Πέμπτη 9/8).

Η δήλωση του Αλέξη Κούγια αναφέρει:

«Η ΑΕΛ πληροφορήθηκε τα ποσά τα οποία απλόχερα από τα δημόσια ταμεία ο κ. Βασιλειάδης έδωσε σε ομάδες με πολύ μικρότερη σημασία από την ΑΕΛ διαχρονικά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, σε ομάδες με ελάχιστα λειτουργικά έξοδα, αφού έχουν σχεδόν δωρεάν τριτοκοσμικά γήπεδα από τους δήμους ή την ΓΓΑ, χωρίς προπονητικά κέντρα και χωρίς οπαδούς και δηλώνουμε ότι στο αυριανό συμβούλιο στην Super League θα δώσουμε μάχη για να μην ολοκληρωθεί αυτό το καταστροφικό σχέδιο, το οποίο θα καταστρέψει μέσα σε δύο χρόνια εκτός από ιστορικές ομάδες της περιφέρειας, οι οποίες βρίσκονται στην Super League, αλλά και θα καταστρέψει και το πρωτάθλημα της Football League, αφού με το σχέδιο Βασιλειάδη στο τέλος της σεζόν 2018-19 θα αφανιστούν οι μισές ομάδες από τη σημερινή Football League, οι οποίες χωρίς κανένα άλλο κριτήριο, παρά μόνο το βαθμολογικό (όλοι γνωρίζουμε πως «γίνονται» τα παιχνίδια στην Football League) θα μετατραπούν σε ερασιτεχνικά σωματεία.

Προσωπικά εκτιμώ τον κ. Βασιλειάδη και σαν δικηγόρο και σαν άνθρωπο, αλλά αυτοί ή αυτός που εμπνεύστηκαν αυτό το καταστροφικό σχέδιο, εκμεταλλευόμενοι την οικονομική αδυναμία των ποδοσφαιρικών ομάδων, στην οποία έχει μεγάλη συμμετοχή το κράτος, αφού είμαστε η μοναδική χώρα στον κόσμο που οι ποδοσφαιρικές εταιρείες πληρώνουν φόρο 50%, θα τον οδηγήσουν σε βάθος χρόνου στην προσωπική του πολιτική καταστροφή.

Ακόμη δεν έχω αντιληφθεί πως είναι δυνατόν ομάδες με λειτουργικά έξοδα το 1/5 της ΑΕΛ θα εισπράξουν αντί του 1.300.000€ που θα εισέπρατταν το 2018-19, θα εισπράξουν τελικά από 1.600.000€ έως 1.900.000€ συν τηλεοπτικό χρόνιο, τη στιγμή που η ελεύθερη αγορά τους προσέφερε λιγότερα από 1.000.000€, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τον ιστορικό ΟΦΗ που εκπροσωπεί ολόκληρη την Κρήτη, με εξόδους στην Ευρώπη, με Κύπελλο Ελλάδος και με χιλιάδες οπαδούς. Οι εκπρόσωποι της ΑΕΛ αύριο θα δώσουν μάχη θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους. Δεν έχω καμία διάθεση να βάλω την υπογραφή μου στην καταστροφή της ΑΕΛ και του ελληνικού ποδοσφαίρου».


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook