Κατατέθηκε η τροπολογία για την αναδιάρθρωση στο ποδόσφαιρο
Μια… ανάσα από το να περάσει η αναδιάρθρωση και με νόμο του ελληνικού κράτους βρίσκεται το ποδόσφαιρό μας. Σε σχέδιο Νόμου του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, που κατατέθηκε την Παρασκευή (10/5) στην Βουλή, συμπεριελήφθη η τροπολογία του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών στο ποδόσφαιρο από την αγωνιστική περίοδο 2019-2020.

Μεταξύ άλλων, ορίζεται πως σε επαγγελματικό επίπεδο θα υπάρχουν η Super League 1, η Super League 2, η Football League και η ερασιτεχνική Γ` εθνική κατηγορία. Στις πρώτες δύο κατηγορίες, οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να είναι ΠΑΕ, ενώ στις ομάδες που εξασφάλισαν την άνοδο στην Football league, δίνεται περιθώριο 30 ημερών από την ημερομηνία επικύρωσης της βαθμολογίας και με ποινή αποβολής, προκειμένου να μετατραπούν σε ΠΑΕ.

Να θυμίσουμε ότι για την αναδιάρθρωση υπήρξε συμφωνία ανάμεσα στον Γιώργο Βασιλειάδη με τις διοικήσεις της ΕΠΟ, της Super League και της Football League. Πλάνο που στη συνέχεια ενεκρίθη και από την ΕΠΟ. Μπορεί να ενημερωθείτε εδώ για το τι αλλάζει και τι ισχύει με την αναδιάρθρωση στα επαγγελματικά πρωταθλήματα.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook