«Καμπάνα» σε Μάνταλο για τον πανηγυρισμό με ΠΑΟΚ, χάνει τον Ατρόμητο

Πρόστιμο στην ΑΕΚ για τον αγώνα με τον ΠΑΟΚ

Με μία αγωνιστική τιμωρία την οποία θα εκτίσει την Πέμπτη (7/2) στον αγώνα του Κυπέλλου Ελλάδας της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο, τιμωρήθηκε ο Πέτρος Μάνταλος, από τον αθλητικό δικαστή, για τον πανηγυρισμό του στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η Ένωση, όπως αναμενόταν, τιμωρήθηκε με πρόστιμο για τα επεισόδια στο ίδιο ματς.

Ο διεθνής μέσος, απολογήθηκε μέσω δικηγόρου, το μεσημέρι, τιμωρήθηκε επίσης, με πρόστιμο 80 ευρώ για το ίδιο άρθρο με το οποίο είχαν τιμωρηθεί στον α’ γύρο Πασχαλάκης και Φορτούνης. Στον άσο της Ένωσης ασκήθηκε ποινική δίωξη την Τετάρτη (6/2) από τον ποδοσφαιρικό εισαγγελέα της ΕΠΟ, Κωνσταντίνο Σιμιτζόγλου. Από την πρώτη στιγμή στην ΑΕΚ έλεξαν: «Δεν έκανε χειρονομία ο Μάνταλος, απλά πέρασε μπροστά από τον Βιεϊρίνια».

Δικηγόρος ΑΕΚ: Δεν υπήρξε απρέπεια…

Στην απολογία του Πέτρου Μάνταλου, στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League, η δικηγόρος της ΑΕΚ, Ελευθερία Ρίζου, έκανε λόγο για πανηγυρισμό που δεν συνιστά απρέπεια, αλλά δεν έπεισε τελικά, τον αθλητικό δικαστή.

Στον διεθνή μέσο ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας άσκησε δίωξη για «ανάρμοστη διαγωγή» προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ κατά τους πανηγυρισμούς της ισοφάρισης, κατηγορία με την οποία διαφώνησε ο αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου.

«Είδα το βίντεο, δεν πάει προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ, πάει προς τον Βιερίνια αλλά αλλάζει τον τρόπο και την ένταση του πανηγυρισμού μόλις περνάει από μπροστά του, μάλλον αυτό είδε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας και άσκησε τη δίωξη. Αν δεις το βίντεο μια φορά δεν το καταλαβαίνεις. Κατηγορείται για ανάρμοστη συμπεριφορά όχι εξύβριση. Ο Μαουρίτσιο δεν απευθύνεται προς κανέναν. Του Μάνταλου έγινε μπροστά στα μάτια του Βιερίνια», είπε ο κ. Μάρκου απαντώντας στον ισχυρισμό της νομικού της ΑΕΚ, η οποία είχε υποστηρίξει ότι ο Μάνταλος πανηγύρισε με μικρότερη ένταση από τον τρόπο που πανηγύρισε ο Μαουρίτσιο το πρώτο γκολ.

Διευκρίνισε όμως (η δικηγόρος της «Ένωσης») ότι… «δεν κατηγορούμε τον παίκτη του ΠΑΟΚ, αυτός είναι ο συνήθης πανηγυρισμός. Δεν λέμε κάτι για τον παίκτη του ΠΑΟΚ, ορθά δεν κλήθηκε αλλά είναι άδικο να τιμωρηθεί ο Μάνταλος που τρέχει και κουνάει τα χέρι του. Ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας λέει ότι γύρισε προς τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Κοιτάξτε όμως, πόσα μέτρα είναι ο Μάνταλος από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Δεν υπήρξε απρέπεια, πανηγύρισε ένα γκολ με τον ίδιο τρόπο που το έκανε ο Μαουρίτσιο, και μάλιστα με μικρότερη ένταση. Δεν μπορεί να πει κανείς ότι ο Μάνταλος έκανε κάτι απρεπές. Έτσι είναι ο πανηγυρισμός στα γήπεδα».

«Δεν είναι έτσι, δεν είθισται να πηγαίνει ένας παίκτης μπροστά στον άλλο και να κάνει τέτοια συμπεριφορά. Μπορεί ο άλλος παίκτης πάνω στα νεύρα του να παρεξηγηθεί και να κάνει κάτι», ήταν το σχόλιο του αθλητικού δικαστή.

Επίσης, από την πλευρά της ΑΕΚ ειπώθηκε, ότι ο πανηγυρισμός έγινε μπροστά στον δανό ρέφερι και τον βοηθό του συνεπώς δεν διέλαθε της προσοχής του για να παρέμβει ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας με βάση το βίντεο και να ασκήσει δίωξη. «Έχουμε μια αποτύπωση από το βίντεο του αγώνα, βλέπετε τη θέση του διαιτητή και του επόπτη πόσο κοντά ήταν. Ήταν μπροστά στη φάση αποκλείεται να διέλαθε της προσοχής τους» είπε η κα. Ρίζου.

«Δεν ξέρω που κοιτάει, δεν μπορώ να δω…» σχολίασε ο αθλητικός δικαστής.

«Είναι μπροστά κύριε πρόεδρε» απάντησε η δικηγόρος της ΑΕΚ που παρουσίασε και φωτογραφία του Μάνταλου αγκαλιά με τον Βιερίνια, στο τέλος του αγώνα αλλά και από τον περσινό τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. «Κοιτάξτε ποια είναι η σχέση τους. Είναι αγκαλιά. Γιατί να δυναμιτίσουμε αυτή τη σχέση. Στο τέλος φωτογραφίζονται μαζί. Θα έβγαζε φωτογραφία ο Βιεϊρίνια με τον Μάνταλο μετά το τέλος του αγώνα, αν η συμπεριφορά του νωρίτερα, ήταν απρεπής; Είναι η πρώτη φορά που έρχεται εδώ στην Επιτροπή, και ποτέ δεν θα ξαναέρθει. Τιμάει την Εθνική και την ΑΕΚ και ούτε έχει προκαλέσει. Είναι διεθνής και έχει όλα αυτά τα χρόνια μόνο μια κόκκινη. Έχει άψογο ήθος και συμπεριφορά, κοσμεί τον χώρο και δεν έχει δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Αν υπερέβαλε λίγο πάνω στη χαρά του, δεν ενόχλησε κανέναν, ούτε τον Βιεϊρίνια. Δεν έκανε κάποια παράβαση και ζητώ την απαλλαγή του».

****

Όπως αναμενόταν, με πρόστιμο 26.500 ευρώ τιμωρήθηκε η ΑΕΚ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο πρόσφατο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Ο αθλητικός δικαστής Χριστόφορος Μάρκου επιβεβαίωσε ότι η «Ένωση» δεν είχε κληθεί σε απολογία για τα επεισόδια που έγιναν έξω από τις κερκίδες, σημειώνοντας ότι δεν έγιναν στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

Παράλληλα, για την ένταση μπροστά από το μπουθ του ΠΑΟΚ, στο τέλος του αγώνα (με αυτό τον τρόπο είχε χαρακτηριστεί από τον παρατηρητή της Super League στην έκθεση του), είπε χαρακτηριστικά ότι «η ένταση δεν είναι επεισόδιο». Να σημειωθεί ότι η ΑΕΚ δεν είχε κληθεί σε απολογία για το συγκεκριμένο περιστατικό και θα πληρώσει πρόστιμο για άναμμα πυρσών, πανό και υβριστικά συνθήματα.

Οι αποφάσεις:

«ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 30/1/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 30/1/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 1003/2/16/12-κ’ από 31/1/2019 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Παναιτωλικός-ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή ποσού δεκατριών χιλιάδων (13.000,00) ευρώ.

ΠΑΕ ΑΕΚ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/2/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/2/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/19/269559 από 5/2/2019 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Καθορίζει συνολική χρηματική ποινή ποσού είκοσι έξι χιλιάδων πεντακοσίων (26.500,00) ευρώ.​

Επιβάλλει στον πειθαρχικώς εγκαλούμενο την πειθαρχική ποινή του αποκλεισμού μίας (1) αγωνιστικής ημέρας, καθώς και χρηματική ποινή, ποσού ογδόντα (80,00) ευρώ.

ΠΑΕ ΑΡΗΣ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/2/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/2/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 3592/19/262059 από 4/2/2019 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΑΡΗΣ τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ.

ΠΑΕ ΟΦΗ: «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/2/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 3/2/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΟΦΗ-ΠΑΕ Ξάνθη.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΟΦΗ τη χρηματική ποινή των έξι χιλιάδων (6.000,00) ευρώ

ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γ. Τσονάκας (γυμναστής): «Βάσει των αναφερομένων στο από 3/2/2019 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε, κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 3/2/2019 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, καθώς και στην υπ’ αριθ. πρωτ. 2247/19/269559 από 5/2/2019 Έκθεση της Αστυνομίας»: Για τη συμπεριφορά του κ. Τσονάκα στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Επιβάλλει στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ για την συμπεριφορά του β’ εγκαλούμενου.

Επιβάλλει στον Γ. ΤΣΟΝΑΚΑ για τη πράξη, για την οποία κρίθηκε πειθαρχικώς ελεγκτέος τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές, ήτοι : α) τη χρηματική ποινή των πέντε χιλιάδων (5.000,00) ευρώ και β) την ποινή της απαγόρευσης της εισόδου του στον αγωνιστικό χώρο και στα αποδυτήρια για ένα (1) μήνα.

*Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (15Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ) ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ»

Πηγή: sdna.gr


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook