Η UEFA απέκλεισε τη Μίλαν από την Ευρώπη λόγω του Financial Fair Play
Σοκ για τη Μίλαν… Το δικαστικό τμήμα του σώματος οικονομικού ελέγχου συλλόγων της UEFA αποφάσισε να επιβάλλει ποινή αποκλεισμού από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις στους «ροσονέρι», για παραβάσεις των διατάξεων του Financial Fair Play και η απόφαση έγινε γνωστή την Τετάρτη.

Η τιμωρία αφορά την επόμενη παρουσία τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μέχρι το 2020, η οποία έχει διασφαλιστεί ήδη και θα ήταν η συμμετοχή στο Europa League της σεζόν 2018-2019. Σύμφωνα-και-με την ανακοίνωση της UEFA, η Μίλαν έχει ακόμα τον δρόμο του CAS, αλλά οι ελπίδες να αλλάξει κάτι εκεί είναι απειροελάχιστες.

Σε περίπτωση που επιβεβαιωθεί η απόφαση αυτή, τότε τη θέση της Μίλαν στους ομίλους του Europa League θα πάρει η Αταλάντα που τερμάτισε από κάτω της, ενώ η Φιορεντίνα παίρνει τη θέση της ομάδας του Μπέργκαμο στον 2ο προκριματικό γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του Μπάναντς-Σαράγεβο

Η ιταλική ομάδα τιμωρείται ουσιαστικά για την αδυναμία τους να παρουσιάσουν ισοσκελισμένα έσοδα και έξοδα, αφού τις τελευταίες τρεις σεζόν του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είχαν ζημία συνολικά περίπου 300.000.000 ευρώ. Παρά τις ενέργειες της νέας διοίκησης για να συμμαζέψει τα οικονομικά, η απώλεια σημαντικών χορηγικών συμφωνιών που μείωσαν τα έσοδα λειτούργησε ανασταλτικά στην προσπάθεια να πειστεί η UEFA ότι λειτουργεί πλάνο εξυγίανσης.

Εξάλλου, κατά τη διάρκεια της σεζόν, η ευρωπαϊκή συνομοσπονδία απέρριψε τόσο την εθελουσία συμφωνία που πρότεινε η Μίλαν όσο και τη συμβιβαστική συμφωνία, μέσω των οποίων ο ιταλικός σύλλογος θα αποδεχόταν τις παραβάσεις και θα δεχόταν μία πιο ελαφριά τιμωρία.


Πηγή: sport24.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook