Η «κατάρα» των Παγκόσμιων Πρωταθλητών (εικόνες)

Μια αρνητική παράδοση έχει δημιουργηθεί τα τελευταία 20 χρόνια με τις εθνικές ομάδες που σηκώνουν την κούπα του Μουντιάλ, μετά και τον αποκλεισμό της Γερμανίας. Τα «πάντσερ» έγιναν η τέταρτη πρωταθλήτρια κόσμου, που από το 1998 μένει εκτός από την φάση των ομίλων στην επόμενη διοργάνωση.

Συγκεκριμένα, το 1998, η Γαλλία κατέκτησε το Μουντιάλ στα γήπεδά της, αλλά το 2002 σε Ιαπωνία και Ν. Κορέα έμεινε εκτός στην πρώτη φάση ως τέταρτη πίσω από Δανία, Σενεγάλη και Ουρουγουάη.

Το 2006, η Ιταλία κατέκτησε τον τέταρτο παγκόσμιο τίτλο της στα γερμανικά γήπεδα, αλλά το 2010 τερμάτισε και αυτή τέταρτη στην Ν. Αφρική πίσω από Παραγουάη, Σλοβακία και Ν. Ζηλανδία.

Στη συνέχεια, η συγκεκριμένη «κατάρα» χτύπησε και την πρωταθλήτρια του 2010, την Ισπανία, που απέτυχε παταγωδώς τέσσερα χρόνια μετά στην Βραζιλία, τερματίζοντας τρίτη στον όμιλό της πίσω από Ολλανδία και Χιλή.

Τώρα, οι Γερμανοί ήταν αυτοί που την… πάτησαν. Μετά τον μεγάλο θρίαμβο τους στο Ρίο Ντε Τζανέιρο το 2014, δεν μπόρεσαν στη Ρωσία να περάσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τη φάση των ομίλων, μένοντας τέταρτη σε όμιλο με Σουηδία, Μεξικό και Ν. Κορέα.

Εξαίρεση αποτελεί η Βραζιλία, η οποία σήκωσε την κούπα το 2002, αλλά δεν την… πάτησε στον όμιλο το 2006.

Δείτε εδώ τις θέσεις που έχει πάρει η Γερμανία στον όμιλο στα Παγκόσμια Κύπελλα:


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook