Η ΕΕΑ ενέκρινε τη συμμετοχή της ΑΕΚ στο Στοίχημα – Στον Χριστοδουλόπουλο το 55% του Πανιωνίου
Αποφάσεις πήρε η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ) και η ΑΕΚ στο ποδόσφαιρο επιστρέφει στα κουπόνια του Στοιχήματος από τα οποία αποκλείστηκε το 2015. Στο μπάσκετ, πέρασε επίσημα στον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο ο Πανιώνιος.

Συγκεριμένα, η σχετική αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ έγινε δεκτή από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (ΕΕΑ). Η ΑΕΚ είχε τεθεί εκτός κουπονιών ΟΠΑΠ τον Ιούλιο του 2015 έπειτα από καταγγελία του Ολυμπιακού. Πλέον, με το νέο αθλητικό νόμο επιτρέπεται «σε οποιοδήποτε φυσικό πρόσωπο ή συγγενή του πρώτου βαθμού να είναι κάτοχος ποσοστού έως και 15% των μετοχών στοιχηματικής εταιρίας χωρίς να είναι διευθύνων ή εντεταλμένος σύμβουλος, διαχειριστής, μέλος του δ.σ. ή διευθυντικό στέλεχος στοιχηματικής εταιρείας, να είναι παράλληλα μέτοχος και να ασκεί μάνατζμεντ σε ΠΑΕ ή ΚΑΕ».

Στο μπάσκετ, επίσημη είναι πλέον η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών (55%) της ΚΑΕ Πανιώνιος από τον Σταύρο Αλευρογιάννη στον Γιώργο Χριστοδουλόπουλο. Κάτι που έκανε γνωστό και η ομάδα της Νέας Σμύρνης: «Στην σημερινή (9/5) συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, ολοκληρώθηκε και τυπικά η μεταβίβαση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ από την οικογένεια του κ. Σταύρου Αλευρογιάννη στον κ. Γεώργιο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος είναι κάτοχος ποοσoστού 55 τοις εκατό». Η συμφωνία είχε γίνει γνωστή από τον περασμένο Οκτώβριο.

Αναλυτικά οι αποφάσεις της ΕΕΑ:

«1. Αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ περί συμμετοχής της στα έντυπα παιχνιδιών στοιχημάτων προκαθορισμένης απόδοσης.

ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ τη συμμετοχή της ΠΑΕ ΑΕΚ

2. Αίτηση του αθλητή Κοσμά Τσιλιανίδη, του βοηθού προπονητή Νικολάου Αμανατίδη και των τρίτων Ιωάννη Τσαμούρη και Σταματίας Αδαμάκου περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΝΕΑ ΠΑΕ.

ΚΑΤΑΠΤΩΣΗ μόνο για τον αθλητή

3. Αίτηση του αθλητή Στυλιανού Κρητικού περί δέσμευσης και κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ Α.Π.Ο. ΑΗΤΤΗΤΟΣ ΣΠΑΤΩΝ.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ

4. Αίτηση της εταιρείας «ARETE EUROPE SPORTS SERVICES ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΙΚΕ» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΚΟΡΟΙΒΟΣ.
ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 16-5-19

5. Αίτηση των αθλητών Κων/νου Χαραλαμπίδη, Νικόλαου Αργυρόπουλου, Νικόλαου Μπάρλου, Θεοφάνη Κουμπούρα και Δημοσθένη Ντικούδη περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΚΑΕ ΑΡΗΣ 2003.

ΑΝΑΒΟΛΗ ΑΟΡΙΣΤΩΣ

6. Ακρόαση ΚΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ κατ΄άρθρο 78 παρ.1 του ν.2725/1999.

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ. ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

7. Ακρόαση ΚΑΕ ΑΕΚ κατ΄άρθρο 78 παρ.1 του ν.2725/1999.

ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 16-5-19

8. Άδειες 69Α

α) ΚΑΕ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

AXELZONE LTD (82,91%)

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ. ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

β) ΚΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΣΣ-Ν.ΣΜΥΡΝΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (55,06%)

ΧΟΡΗΓΕΙ

γ) ΚΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ 2017

ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ (90%)

ΣΥΖΗΤΕΙΤΑΙ. ΥΠΟ ΔΙΑΣΚΕΨΗ

9. Αίτηση του προπονητή Θωμά Κατσαβάκη περί ανάκλησης της από 21.03.19 απόφασης της Επιτροπής, για κατάπτωση της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ

10. Ακρόαση ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ ΝΕΑ ΠΑΕ ενόψει του άρθρου 77Α παρ.6 του ν.2725/1999 και της παραβίασης της διάταξης του άρθρου 78 παρ.1 του ν.2725/1999.

ΑΝΑΒΟΛΗ για τις 16-5-19

11. Αίτηση της εταιρείας «Χ. Ζάχος – Ε. Κανουτάς – Θ. Δραγώγιας Ο.Ε.» περί κατάπτωσης της εγγυητικής επιστολής της ΠΑΕ ΑΕΠ ΗΡΑΚΛΗΣ 1908 ΝΕΑ ΠΑΕ.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΕΙ».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook