Η ΑΕΚ θέτει θέμα εγκυρότητας του τελικού – Ζητάει εξηγήσεις για τα περί αλλαγών στους ρόλους των διαιτητών

«Αποσύρεται η εμπιστοσύνη στον Περέιρα εφόσον επαληθευτούν οι πληροφορίες»
H AEK έστειλε επιστολή σε αυστηρό ύφος στον αρχιδιαιτητή της ΚΕΔ, Μέλο Περέιρα, για τις πληροφορίες που «μιλούν» για αλλαγή της σύνθεσης της διαιτητικής εξάδας του τελικού Κυπέλλου χωρίς καμία ενημέρωση από την ΕΠΟ.

Η Ένωση ζητάει από τους Μέλο Περέιρα, Ζόραν Λάκοβιτς, Χέμπερτ Χούμπερλ και Πετρ Φούσεκ να μάθει τι ακριβώς συνέβη με τους ρέφερι στον τελικό, θέτοντας ακόμα και θέμα εγκυρότητας του αγώνα. Η ΑΕΚ δείχνει αποφασισμένη να αποσύρει την εμπιστοσύνη της στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι φήμες περί αλλαγών στους ρόλους της διαιτητικής εξάδας στον τελικό κυπέλλου Ελλάδας. 

Στην επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ευάγγελος Ασλανίδης, εκφράζει προκαταβολικά την πλήρη απογοήτευση και την ολική απόσυρση εμπιστοσύνης στο πρόσωπο του Μέλο Περέιρα, στην περίπτωση που ισχύουν και επιβεβαιωθούν από τον ίδιο, τα γεγονότα όπως αναφέρονται στον Τύπο. Σύμφωνα με την επιστολή, τίθενται ζητήματα έννομων συνεπειών που φτάνουν μέχρι και την εγκυρότητα του τελικού, αν όντως η σύνθεση της διαιτητικής εξάδας ήταν διαφορετική από αυτή που ανακοινώθηκε με βάση το άρθρο 23 του ΚΑΠ.

Όλα αυτά είχαν ως φυσική συνέπεια να τεθούν επί τάπητος και τα παράπονα που είχε η ΑΕΚ από τις αποφάσεις του διαιτητή στον τελικό με τον ΠΑΟΚ. Στην επιστολή γίνεται αναφορά στην εμπλοκή του πρώτου βοηθού σε φάση πέναλτι, με ερώτημα αν τελικά ήταν άλλος από αυτόν που όλοι γνώριζαν.

Προς το παρόν η ΑΕΚ περιμένει τις γραπτές εξηγήσεις του Περέιρα, εγείροντας παράλληλα και σοβαρά ερωτήματα ως προς τη σιγή ιχθύος που τηρείται από τον ίδιο από την ΕΠΟ και από την ΚΕΔ.

Ανάλογα με τις εξελίξεις, η ΑΕΚ ξεκαθαρίζει στην επικοινωνία της με τις αρχές της ελληνικής διαιτησίας, πως επιφυλάσσεται για κάθε έννομο δικαίωμά της, όπως προκύπτει από την εν κρυπτώ αλλαγή της σύνθεσης, εφόσον βεβαίως επιβεβαιωθεί.

(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook