Φυλάκιση 23 μηνών με αναστολή και πρόστιμο 18,8 εκατ. ευρώ στον Ρονάλντο για τη φοροδιαφυγή

Ο άσος της Γιουβέντους αποδέχθηκε τις κατηγορίες για να κλείσει οριστικά τα μπλεξίματα με την δικαιοσύνη
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποδέχθηκε τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή στο Δικαστήριο της Μαδρίτης και καλείται πλέον να πληρώσει πρόστιμο ύψους 18,8 εκατομμυρίων ευρώ. Ο πορτογάλος άσος ενώπιον του Δικαστηρίου – μ’ αυτή την εκδίκαση έκλεισε η υπόθεση – αποδέχθηκε τις κατηγορίες και στην ποινή που του ανακοινώθηκε εκτός από το πρόστιμο υπάρχει και ποινή 23 μηνών φυλάκισης με αναστολή.


Ο αστέρας της Γιουβέντους βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στο Δικαστήριο της Μαδρίτης με τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή την τριετία 2011-2014 να τον βαραίνουν. Ο CR7 καλείται λοιπόν να πληρώσει βαριά χρηματική «καμπάνα» για να κλείσει έτσι οριστικά τα μπλεξίματα που είχε τα τελευταία χρόνια με την ισπανική δικαιοσύνη. Στο πλευρό του Ρονάλντο στο Δικαστήριο της ισπανικής πρωτεύουσας βρέθηκε και η Τζορτζίνα Ροντρίγκες, συνοδεύοντας τον αγαπημένο της.

Στη πρώτη δίκη τον Ιούνιο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο αποδείχθηκε πως ήταν ένοχος για φοροδιαφυγή. Του επιβλήθηκε το ίδιο πρόστιμο (18,8 εκατ. ευρώ) από το ισπανικό κράτος. Ο διεθνής άσος λόγω του Μουντιάλ 2018 δεν πήγε στην εκδίκαση και ήρθε τελικά σε συμβιβαστική λύση στη δικαστική του «διαμάχη» με το ισπανικό κράτος, μετά τις κατηγορίες για φοροδιαφυγή.
Τον περασμένο Μάρτιο, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Mundο», o πορτογάλος σούπερ σταρ πρότεινε να πληρώσει μέρος του ποσού και συγκεκριμένα περίπου 5.000.000 ευρώ προκειμένου να κλείσει οριστικά η υπόθεση, αλλά το δικαστήριο της Μαδρίτης απέρριψε το αίτημά του.

Τον Ιούλιο 2018 ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρέθηκε ενώπιον της ισπανικής δικαιοσύνης για την υπόθεση φοροδιαφυγής ύψους 14.700.000 ευρώ. Ο CR7 κατέθεσε για περισσότερη από 1,5 ώρα στον Εισαγγελέα της Μαδρίτης, δηλώνοντας πως είναι αθώος.

Το θέμα είχε γίνει γνωστό από το 2017, τότε η Ρεάλ Μαδρίτης τον στήριξε με βάση των ανακοινώσεων της, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν συνέβη ουσιαστικά, και ένας από τους λόγους που ο πορτογάλος αστέρας άφησε τη «βασίλισσα» είναι και αυτός.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook