Φωτογραφίες ντοκουμέντο: Το συμβόλαιο του Ντομινίκ Γουίλκινς με τον Παναθηναϊκό (video)

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, ανήμερα της επετείου για το πρώτο ευρωπαϊκό του Παναθηναϊκού στο Παρίσι το 1996, αποκάλυψε με τον αγαπημένο του τρόπο, δηλαδή μέσω του instagram, μια φωτογραφία ντοκουμέντο, ένα ιστορικό έγγραφο.

Πρόκειται για το συμφωνητικό των «πράσινων» με τον Ντομινίκ Γουίλκινς. Ο Παύλος και ο Θανάσης Γιαννακόπουλος είχαν κάνει το «μπαμ» και έντυσαν τον πρώην αστέρα του NBA με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. Τον άνθρωπο που παραμένει μέχρι και σήμερα το μεγαλύτερο μπασκετικό όνομα που έχει αγωνιστεί στην Ευρώπη.

Ο ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ ανέβασε στόρι στο instagram με το μυθικό συμβόλαιο του Ντομινίκ. Με βάση αυτή τη φωτογραφία οικογένεια Γιαννακόπουλου είχε δώσει 3,5 εκατομμύρια δολάρια ως βασικό μισθό, ενώ τα μπόνους προέβλεπαν άλλες 300 χιλιάδες.

Το συμβόλαιο είχε ισχύ μέχρι και την περίοδο 1997 – 1998, όταν και θα ανέβαινε το ποσό στα τέσσερα εκατομμύρια δολάρια ετησίως. Να θυμίσουμε ότι η κόντρα του Ντομινίκ Γουίλκινς με τον Μπόζινταρ Μάλκοβιτς δεν επέτρεψε στον αμερικανό αστέρα να συνεχίστει στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό ένα χρόνο ακόμα… Σήκωσε, πάντως, το ευρωπαϊκό.

Κατά την άφιξή του Ντομινίκ Γουίλκινς στην Αθήνα είχε πάει να τον παραλάβει ο Θανάσης Γιαννακόπουλος, ενώ επικράτησε χαμός από τους οπαδούς των «πράσινων» στο αεροδρόμιο του ελληνικού. Πολλοί φίλαθλοι χοροπηδούσαν πάνω στο αυτοκίνητο. Ο Θανάσης ήταν το τιμόνι και φώναζε: «Δεν πειράζει, σπάστε το αυτοκίνητο, αυτή η μέρα είναι δική σας».

 


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook