Ετοιμάζει επίσημη καταγγελία κατά του Περέιρα η ΑΕΚ

Στο φύλλο αγώνα του τελικού Κυπέλλου ανέγραφε την αλλαγή βοηθού;
Η ΑΕΚ έθεσε θέμα εγκυρότητας του τελικού Κυπέλλου, ζητούσε εξηγήσεις για τα περί αλλαγών στους ρόλους των διαιτητών και θα προχωρήσει σε επίσημη καταγγελία κατά του Βίτορ Μέλο Περέιρα. Ο αρχιδιαιτητής απάντησε στην επιστολή της Ένωσης, αλλά δεν έδωσε εξηγήσεις σχετικά με τις αλλαγές διαιτητών, για τις οποίες δεν ενημερώθηκε καμία από τις δύο ομάδες.

Την ίδια ώρα, όπως αποκαλύπτει το blog «Δικογραφίες» (dikografies.blogspot.com) η αλλαγή του βοηθού στον τελικό κυπέλλου ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είχε καταγραφεί στο φύλλο αγώνα από το Σάββατο, επομένως οι δύο ομάδες θα έπρεπε να ήταν ενήμερες για αυτήν. «Σήμερα το πήραμε», απάντησε η Ένωση…

Ετσι, η ΑΕΚ αποφάσισε να καταγγείλει τον πορτογάλο αρχιδιαιτητή, ενώ ήδη εξέφρασε στην ΕΠΟ την πλήρη απογοήτευσή της για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίθηκε στο ζήτημα. Η Ενωση περίμενε κάτι πολύ πιο σαφές, κάτι που να στηρίζεται στους κανονισμούς του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, αλλά σύμφωνα με την ενημέρωση της ΠΑΕ, ο Περέιρα στην απαντητική επιστολή του:

-Επιβεβαιώνει όλα όσα γράφτηκαν και τις αλλαγές που έγιναν εν κρυπτώ στη διαιτητική ομάδα του τελικού, λόγω της αδιαθεσίας που αισθάνθηκε το μεσημέρι ο ορισθείς πρώτος βοηθός του τελικού.

-Δεν απαντά γιατί δεν αποφασίστηκε το προφανές και το απόλυτα νόμιμο -βάσει των κανονισμών και του ΚΑΠ, αλλά και της UEFA- να γίνει η αντικατάσταση του άρρωστου πρώτου βοηθού από τον τέταρτο.

-Αναφέρει απλώς ότι αποφασίστηκε να αντικατασταθεί ο πρώτος βοηθός από τον Var Assistant Referee και ότι στο VAR πήγε ο τέταρτος, γιατί ο πρώτος βοηθός δεν ήταν αδειοδοτημένος για το VAR.

-Δεν κάνει την παραμικρή αναφορά σε κάποιον κανονισμό για να δικαιολογήσει τις αποφάσεις που πήραν προκειμένου να κάνουν τη συγκεκριμένη «καραμπόλα» στη σύνθεση της διαιτητικής εξάδας, αλλά αόριστα μιλάει για τα διεθνή στάνταρντ.

-Δεν απαντά γιατί δεν ενημέρωσε τις ομάδες για αυτές τις αλλαγές στη διαιτητική σύνθεση, δεν απαντά ποιον ενημέρωσε, πλην του ότι όλα έγιναν με τη συμφωνία του παρατηρητή διαιτησίας.

Αυτή τη στιγμή, το νομικό επιτελείο της ΠΑΕ ΑΕΚ συντάσσει την καταγγελία και θα αποφασίσει εάν θα κατατεθεί στην Επιτροπή Δεοντολογίας της FIFA ή σε κάποιον άλλο θεσμικό φορέα.

Την ίδια ώρα το blog «Δικογραφίες» (dikografies.blogspot.com) δίνει μια άλλη διάσταση, αναφέροντας: «Ο αρχικός ορισθέντας Α’ ΒΟΗΘΟΣ ΔΙΑΙΤΗΤΉ αντικαταστάθηκε πριν την έναρξη του αγώνα από τον Α VAR». Το φύλλο αγώνα έφτασε στα χέρια των δύο ομάδων το βράδυ του Σαββάτου, ενώ φέρει τις υπογραφές εκπροσώπων και των δύο φιναλίστ.

Με άλλα λόγια ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε (κυρίως) η ΑΕΚ μπορούν να ισχυριστούν ότι έλαβαν γνώση της αλλαγής από το δημοσίευμα της εφημερίδας Live Sport, αφού η αλήθεια είναι ότι είχαν την πληροφορία μπροστά στα μάτια τους από το φύλλο αγώνα, το οποίο προφανώς ουδείς έκανε τον κόπο να διαβάσει λεπτομερώς.

Με νεότερη ανάρτηση πάντως από το ίδιο blog τονίζεται ότι εκπρόσωπος της ΠΑΕ ΑΕΚ διευκρίνισε, γιά το ντοκουμέντο με το φύλλο αγώνα του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδος, που αποκάλυψαν οι «Δικογραφίες» ότι: «Η ΑΕΚ ζήτησε από τη Δευτέρα, το φύλλο αγώνα του τελικού, το οποίο ήταν στα γραφεία της ΕΠΟ. Δεν της εστάλη. Ζήτησε εκ νέου, με email, από την ΕΠΟ το φύλλο αγώνα, σήμερα στη 1 το μεσημέρι και της εστάλη δύο ώρες αργότερα. Οπότε την αλλαγή των διαιτητών την πληροφορήθηκε από την εφημερίδα Live Sport».
(πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/dikografies.blogspot.com)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook