ΕΣΑΚΕ: Υπέρ της αναδιάρθρωσης οι ομάδες – Προοπτική να αρχίσουν 15/5 τα πλέι οφ

Απορρίφθηκε η πρόταση του Ολυμπιακού για διακοπή του πρωταθλήματος
Υπό τη σκιά της δεύτερης επίθεσης στο σπίτι του διαιτητή, Παναγιώτη Αναστόπουλου, οι περισσότερες ΚΑΕ τάχθηκαν υπέρ της προοπτικής αναδιάρθρωσης του πρωταθλήματος και αύξησης των ομάδων της Α1 Ανδρών από 14 σε 16, κατά τη διάρκεια του εν εξελίξει έκτακτου ΔΣ του ΕΣΑΚΕ, με το Λαύριο να ηγείται της πρότασης και τους υπόλοιπους συλλόγους να συμφωνούν, κυρίως για συναισθηματικούς λόγους. Η ομάδα του Γιάννη Ψαράκη εύλογα κατέληξε σε αυτή την προοπτική, καθώς η απόφαση του Παναθηναϊκού να μην «κατέβει» στον αγώνα με την Κύμη οδήγησε στον υποβιβασμό του Λαυρίου στην Α2 Ανδρών. Πλέον εξετάζεται ο τρόπος για να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο, κυρίως από νομικής άποψης, ενώ το σενάριο αυτό τέθηκε σε συζήτηση. Παράλληλα, απορρίφθηκε ομόφωνα το αίτημα της ΚΑΕ Ολυμπιακός να υπάρξουν ξένοι διαιτητές σε ορισμένα παιχνίδια των πλέι οφ, ενώ η συνεδρίαση συνεχίζεται χωρίς τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον μεγαλομέτοχο της ΚΑΕ Άρης, Δημήτρη Γουλιέλμο και τον πρόεδρο της ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, Βαγγέλη Λιόλιο, ο οποίος τα… είχε με την απόφαση του του Ολυμπιακού να επιμείνει στην προσφυγή του στο ΑΣΕΑΔ, για την παράνομη κλήρωση του Παναγιώτη Αναστόπουλου στο μεταξύ τους ματς.

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, στην κατάθεση της δικής του πρότασης, ζήτησε την αποβολή του Ολυμπιακού από την Α1 ανδρών, με τους «ερυθρόλευκους» να απαντούν με δική τους πρόταση για διακοπή του πρωταθλήματος. Παράλληλα, οι εκπρόσωποι των «ερυθρολεύκων», οι οποίοι είδαν λίγο μετά τις 18:00 να εισέρχεται στην αίθουσα ο Γιώργος Αγγελόπουλος, κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, εκτός της διακοπής, που θα είναι ο βασικός άξονας ενός πλάνου που θα περιλαμβάνει τριετή κοινή τηλεοπτική «στέγη» για όλες τις ομάδες και αναδιαμόρφωση της ΚΕΔ.

Οι Πειραιώτες στοχεύουν στη διεκδίκηση ενός ποσού (περίπου 1,6 – 1,8 εκ. ευρώ) ετησίως για όλες τις ομάδες της Α1 κατηγορίας, προκειμένου να ενισχυθούν όλοι οι σύλλογοι και να γίνει πιο ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα. Παράλληλα, μέσα από αυτό το σχέδιο ευελπιστούν στη βελτίωση εγκαταστάσεων, διαιτησίας και του ίδιου του προϊόντος.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των ΚΑΕ απέρριψε την «ερυθρόλευκη» πρόταση (12 κατά, 1 λευκό, 1 υπέρ), που μεταξύ άλλων περιελάμβανε και τη διακοπή του πρωταθλήματος, όπερ σημαίνει ότι τα πλέι οφ θα συνεχιστούν κανονικά.

Προοπτική να αρχίσουν 15/5 τα πλέι οφ, «αγκάθι» η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ

Στον ΕΣΑΚΕ υπάρχει η επιθυμία να οριστεί την προσεχή Τετάρτη (15/5) η έναρξη της Α’ φάσης των πλέι οφ της Α1 ανδρών, αλλά ακόμα επικρατεί διχογνωμία σχετικά με το αν είναι εφικτό κάτι τέτοιο ή όχι.

«Αγκάθι» στο να δοθεί «πράσινο φως» αποτελεί η προσφυγή του Ολυμπιακού στο ΑΣΕΑΔ για την παράνομη κλήρωση του Παναγιώτη Αναστόπουλου στο ματς με τον Προμηθέα Πατρών.

Μάλιστα, στη συγκεκριμένη διαφωνία πρωταγωνίστησαν και πάλι οι «αιώνιοι», οι οποίοι θα συναντηθούν στην Α’ φάση των πλέι οφ, με τον Ολυμπιακό να υποστηρίζει ότι μέχρι να βγει απόφαση από το ΑΣΕΑΔ δεν μπορεί να δοθεί εκκίνηση και τον Παναθηναϊκό να υπογραμμίζει ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει.

«Απορρίφθηκε η πρόταση για διακοπή του πρωταθλήματος και συντάσσεται μία πρόταση του κ. Λιόλιου με τέσσερα σημεία, παράλληλα με τα πλέι οφ. Να υπάρχει δηλαδή μία ομάδα εργασίας και να προχωρήσουν στις αλλαγές που όλοι συμφώνησαν να γίνουν. Το δεύτερο κομμάτι είναι στο πότε θα ξεκινήσουν. Ο κ. Κονδύλης (γενικός διευθυντής του ΕΣΑΚΕ) είπε θα ξεκινήσουν την Τετάρτη (15/5)», ανέφερε o team manager του Ολυμπιακού, Χρήστος Μπαφές και πρόσθεσε: «Ρωτήσαμε ως Ολυμπιακός την νομική εκπρόσωπο για το τι λέει ο κανονισμός. Είπε ότι δεν μπορούν να αρχίσουν τα πλέι οφ εφόσον υπάρχει η ένσταση στο ΑΣΕΑΔ στο θέμα κύρους του αγώνα. Η νομική εκπρόσωπος κ. Θάνου από τον Παναθηναϊκό είπε με στόμφο ότι δεν ισχύει αυτό το πράγμα».

Αναβλήθηκε η κλήρωση των διαιτητών της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ για την Παρασκευή (10/5)

Επίσης, εν αναμονή των αποφάσεων που θα ληφθούν στο έκτακτο ΔΣ, η ΚΕΔ αποφάσισε να αναβάλει την κλήρωση των διαιτητών της προημιτελικής φάσης των πλέι οφ.

Οι οκτώ ομάδες των πλέι οφ ενημερώθηκαν από τον ΕΣΑΚΕ πως θα πρέπει να κάνουν υπομονή για μία ημέρα, μέχρι να μάθουν ποιοι διαιτητές θα οριστούν στους αγώνες τους στην πρώτη φάση των πλέι οφ.
(ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook