Επίσημη επιστολή στην Αδριατική Λίγκα από τον Ολυμπιακό
Λίγες ώρες πριν κλήρωση – ορισμό των διαιτητών της 19ης αγωνιστικής της Basket League υπήρξε νέο «επεισόδιο» στην πρόθεση του Ολυμπιακού να αποχωρήσει από το ελληνικό πρωτάθλημα, αναζητώντας συμμετοχή σε κάποια λίγκα του εξωτερικού.

Με την πλευρά των «ερυθρόλευκων» να έχει εκφράσει την επιθυμία παρουσίας ξένων διαιτητών στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ΟΠΑΠ (17/3), η εφημερίδα «Live Sport» αποκαλύπτει ότι την Τετάρτη (13/3) έγινε επίσημη προσέγγιση από τον Ολυμπιακό στην Αδριατική Λίγκα.

Πιο συγκεκριμένα, στα γραφεία του πρωταθλήματος στο Ζάγκρεμπ έφτασε επιστολή η οποία δεν είχε χαρακτήρα αιτήματος συμμετοχής αλλά θεωρήθηκε ως μία πρώτη κίνηση για την «μετακόμιση» στην Αδριατική Λίγκα. Το γεγονός αυτό επιβεβαίωσε, μάλιστα, στην εφημερίδα «Live Sport» ο CEO της Αδριατικής Λίγκας, Κρέζιμιρ Νόβοσελ.

«Είναι αλήθεια πως η ΚΑΕ Ολυμπιακός επικοινώνησε μαζί μας. Είχαμε πληροφορηθεί το ενδιαφέρον της, το οποίο επισημοποιήθηκε με την επιστολή που λάβαμε. Η ελληνική ομάδα ζητά να την πληροφορήσουμε τα πάντα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της λίγκας, τη μετοχική σύνθεση, τον τρόπο διεξαγωγής, τους κανόνες και γενικώς ό,τι ισχύει για το πρωτάθλημά μας», τόνισε χαρακτηριστικά.

Την ίδια στιγμή, προσπάθεια να κατευνάσει τα πνεύματα έκανε ο Μάκης Αγγελόπουλος. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ θέλησε με δική του πρωτοβουλία να οδηγήσει σε συμβιβαστική λύση με αλλαγές στην ΚΕΔ και παρουσία παρατηρητών διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ, αλλά η πλευρά του Ολυμπιακού εμμένει στις θέσεις της και την πρόθεση να πάει στην Αδριατική Λίγκα.

(sdna.gr/εφημερίδα Live Sport)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook