Εμφάνιση Σαββίδη: Ζητώ συγγνώμη

  • Μέσω της επίσημης σελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ η πρώτη εμφάνιση μετά τη λήξη του αυτόφωρου
  • «Δεν είχα σκοπώ να βλάψω, ούτε να απειλήσω, βρέθηκα όμηρος του αρρωστημένου ποδοσφαιρικού κατεστημένου» αναφέρει ο Σαββίδης
  • «Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι για έντιμη διαιτησία», προσθέτει

Συγγνώμη από τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους έλληνες φιλάθλους και την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα, ζητά ο Ιβάν Σαββίδης με ανάρτησή του στην επίσημη σελίδα του ΠΑΟΚ.

Παρότι ο ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ δεν εμφανίστηκε το προηγούμενο 24ωρο, όταν εκκρεμούσε το αυτόφωρο, με δήλωσή του υπογραμμίζει αρχικά ότι λυπάται για ό,τι έγινε στον αγωνιστικό χώρο της Τούμπας, στο τέλος του αγώνα του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ, δεν είχε όμως πρόθεση να διαπληκτιστεί και να απειλήσει κανέναν.

Στη συνέχεια έκανε λόγο για τελείως άρρωστο ποδοσφαιρικό κατεστημένο, του οποίου ο ίδιος και η οικογένειά του βρέθηκαν όμηροι.

«Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη», είπε κλείνοντας.

Αναλυτικά η δήλωσή του: 

«Αξιότιμοι κύριοι,

Θέλω να ζητήσω συγγνώμη από όλους τους φιλάθλους του ΠΑΟΚ, όλους τους Έλληνες φιλάθλους, την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα.

Λυπάμαι πάρα πολύ για αυτό που έγινε. Σαφώς δεν είχα δικαίωμα να βγω στον αγωνιστικό χώρο κατ´αυτόν τον τρόπο. Η συναισθηματική αντίδραση μου έχει προκληθεί από την γενικευμένη αρνητική κατάσταση, που επικρατεί στο ελληνικό ποδόσφαιρο τον τελευταίο καιρό και από το σύνολο των απαράδεκτων, μη αθλητικών γεγονότων, που έλαβαν χώρα προς το τέλος του αγώνα ΠΑΟΚ-ΑΕΚ: τις ενέργειες του διαιτητή και του επόπτη (γκολ – οφσάιντ – γκολ), την διακοπή του αγώνα, τις διαμαρτυρίες και την είσοδο μέσα στον αγωνιστικό χώρο δεκάδων ανθρώπων και των δυο ομάδων.

Όλα αυτά θα μπορούσαν να δημιουργήσουν έκρυθμη κατάσταση στο γήπεδο και ο μοναδικός στόχος μου ήταν να προστατεύσω δεκάδες χιλιάδες φιλάθλων του ΠΑΟΚ από προβοκάτσιες – συμπλοκές – ανθρώπινα θύματα.

Πιστέψετε με, δεν είχα κανένα σκοπό να διαπληκτιστώ με την αντίπαλη ομάδα ή με τους διαιτητές. Και σαφώς δεν απείλησα κανέναν. Δυστυχώς τόσο εγώ και η οικογένειά μου, όσο και οι συνάδελφοί μου, βρεθήκαμε όμηροι του τελείως αρρώστου ποδοσφαιρικού κατεστημένου.

Αγωνίζομαι και θα συνεχίσω να αγωνίζομαι, παρά τις αδιάκοπες επιθέσεις που δέχομαι σε όλα τα επίπεδα, για ένα δίκαιο ποδόσφαιρο με έντιμη διαιτησία σε όλους τους αγώνες και για να κερδίζονται τα πρωταθλήματα στα γήπεδα και όχι στα δικαστήρια. Για ακόμα μια φορά ζητάω συγγνώμη.​​

Ο Πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ

Ιβάν Σαββίδης»


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook