Νέος γύρος έντασης στο μπάσκετ: «Πυρά» με Βασιλειάδη και ΕΟΚ – Κινείται δικαστικά ο Ολυμπιακός
  • Ο ορισμός του «ανεπιθύμητου» από τον ΟΣΦΠ Αναστασόπουλου προκαλεί νέο «εμφύλιο»
  • Εκδίδει τελικά εισιτήρια, αλλά με 1 ευρώ είσοδο
  • Κινείται δικαστικά ο Ολυμπιακός για παράνομο ορισμό του Αναστόπουλου
  • «Πόλεμος» και ανάμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού και την ΕΟΚ
  • «Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο», σχολιάζει ο Βασιλειάδης

Νέος γύρος έντασης στον χώρο του ελληνικού αθλητισμού, αυτή τη φορά στο μπάσκετ, βρίσκεται σε εξέλιξη, με αφορμή τους ορισμούς διαιτητών σε αγώνες της Basket League, που έχουν πυροδοτήσει «πόλεμο» δηλώσεων ανάμεσα σε παράγοντες του χώρου, αλλά και τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη.

Ο Ολυμπιακός, μετά τον ορισμό του – «ανεπιθύμητου» διαιτητή – Παναγιώτη Αναστόπουλου στον αγώνα με τον Προμηθέα (08/05, 17:30) εκδίδει εισιτήρια, και απευθύνει κάλεσμα στον κόσμο του να βρεθεί στο ΣΕΦ.

Κίνηση που δείχνει… πρόθεση των «ερυθρολεύκων» να κατέβουν στον αγώνα με τους Αχαιούς, σε αντίθεση με όσα είχαν πράξει στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (και τιμωρήθηκαν), όταν το αίτημα του για ξένους διαιτητές δεν είχε υλοποιηθεί. Βλέπετε, εάν οι Πειραιώτες δεν κατέβουν αντιμετωπίζουν το ενδεχόμενο να υποβιβαστούν.

Την ίδια ώρα έχει ξεσπάσει «πόλεμος» ανάμεσα στην Πολιτεία και τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, για όσα συμβαίνουν στο ελληνικό μπάσκετ. «Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο» αναφέρεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού, ενώ η ΕΟΚ απάντησε: «Γελοιότητες και αστειότητες οι απόψεις του Βασιλειάδη».

Με ανακοίνωσή της η ΚΑΕ Ολυμπιακός έκανε, λοιπόν, γνωστό πως όρισε γενική είσοδο με τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ στον αγώνα των «ερυθρόλευκων» με τον Προμηθέα Πατρών στο ΣΕΦ, για την 26η αγωνιστική της Α1 Ανδρών. Απομένει τώρα να φανεί στην… πράξη τι θα συμβεί μέχρι το τζάμπολ της 8ης Μαΐου, στο κλειστό του Φαλήρου και το εάν τελικά θα κατέβει να αγωνιστεί.

Η σχετική ανακοίνωση της ομάδας του Πειραιά αναφέρει: «Η ΚΑΕ Ολυμπιακός ανακοινώνει ότι για το παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής Ολυμπιακός-Προμηθέας Πατρών, που έχει οριστεί για την Τετάρτη 8-5-2019 και ώρα 17:30, θα υπάρξει γενική είσοδος με τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ. Η διάθεση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 7-5-2019 και ώρα 09:00».

Κινείται δικαστικά ο Ολυμπιακός για παράνομο ορισμό του Αναστόπουλου

Δικαστικά κατά της ΚΕΔ αναμένεται να κινηθεί ο Ολυμπιακός, που αμφισβητεί τον ορισμό του Παναγιώτη Αναστόπουλου στον αγώνα με τον Προμηθέα.

Οι «ερυθρόλευκοι» υποστηρίζει πως ο ορισμός του Αναστόπουλου είναι παράνομος, διότι ο πρόεδρος της ΚΕΔ -σύμφωνα με όσα τονίζουν οι Πειραιώτες- διαφωνούσε με την πιθανότητα να τοποθετηθούν οι εν λόγω «ανεπιθύμητοι» διαιτητές στην κλήρωση.

Μάλιστα, στην κλήρωση ήταν δύο μέλη της ΚΕΔ, ο Κώστας Κορομηλάς και ο Κυριάκος Ταβουλαρέας. Η πλευρά του Ολυμπιακού, λοιπόν, τονίζει πως δεν υπάρχει νομική βάση στην απόφαση, γιατί έπρεπε να είναι τουλάχιστον τρία μέλη της ΚΕΔ στη διαδικασία, ενώ ήταν 2/5.
Σφοδρή κόντρα Βασιλειάδη – Βασιλακόπουλου

Ο Γιώργος Βασιλειάδης θεωρεί τον πρόεδρο της ΕΟΚ, Γιώργο Βασιλακόπουλο υπαίτιο για την κλιμάκωση του αρνητικού για το ελληνικό μπάσκετ κλίματος και των εξελίξεων ως αποτέλεσμα αυτού, μετά την αποχώρηση του Ολυμπιακού στο ημίχρονο του ντέρμπι «αιωνίων» της 13ης Φεβρουαρίου για το Κύπελλο Ελλάδας και μέχρι σήμερα. «Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος», τονίζεται από την πλευρά του υφυπουργού Αθλητισμού, μετά και τα τελευταία γεγονότα.

Να αναφέρουμε πως στο υφυπουργείο Αθλητισμού ενημερώθηκαν για όσα συνέβησαν κατά την κλήρωση των διαιτητών της 26ης αγωνιστικής στην ΚΕΔ, όταν έδωσε το «παρών» και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος. Ο Γιώργος Βασιλειάδης έκανε αλλεπάλληλες προσπάθειες να επικοινωνήσει με τον πρόεδρος της ΕΟΚ, αλλά όπως έχει τονίσει «ο Βασιλακόπουλος παραμένει άφαντος και κρυμμένος».

«Σε καμία περίπτωση ο υφυπουργός Αθλητισμού δεν παίρνει το μέρος του Ολυμπιακού, ενώ έχει εκφράσει και τη διαφωνία του ως προς τη συγκεκριμένη στάση των αδελφών Αγγελόπουλων. Όμως, σε μία τέτοια κατάσταση που έχει δημιουργήσει τέτοιο πρόβλημα, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος όφειλε να πάρει πρωτοβουλίες με στόχο την εξομάλυνση και την αποκλιμάκωση της έντασης. Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν έχει κάνει την παραμικρή ενέργεια. Αντίθετα, παραμένει κρυμμένος. Η διαφαινόμενη διάλυση του ελληνικού μπάσκετ έχει ονοματεπώνυμο, Γιώργος Βασιλακόπουλος», τονίζεται από το περιβάλλον του υφυπουργού Αθλητισμού.

Εξάλλου, ο Γιώργος Βασιλειάδης είχε δηλώσει σε τηλεοπτική συνέντευξη πριν περίπου δέκα ημέρες πως «η Ομοσπονδία οφείλει “χθες” να πάρει πρωτοβουλίες. Θα είμαστε μάρτυρες του θανάτου του ελληνικού μπάσκετ».

Άμεση ήταν η αντίδραση του προέδρου της ΕΟΚ, Γιώργος Βασιλακόπουλος, σε όσα του προσάπτει ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης για ηχηρή απουσία του στην τεταμένη ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στο ελληνικό μπάσκετ.

Το περιβάλλον του προέδρου της ΕΟΚ, αντέδρασε επισημαίνοντας: «Οι μέσω κύκλων εκπεφρασμένες απόψεις του κύριου Βασιλειάδη είναι γελοιότητες και αστειότητες από τις οποίες λείπει δυστυχώς τελείως η σοβαρότητα. Αναδεικνύουν το ανεύθυνον του προσώπου, το οποίο αναλαμβάνει τις ευθύνες της στοχοποίησης του προέδρου της ΕΟΚ, με την γνωστή πολυετή διαδρομή στο άθλημα, σε εθνικός και διεθνές επίπεδο. Θα υπάρξει άμεση κίνηση εναντίον του, φυσικά εντός των πλαισίων των νόμων και των κανονισμών τους οποίους ο ίδιος με τις δηλώσεις του προσβάλει. Θεωρούμε όμως και ότι πρέπει να επέμβουν και άλλοι θεσμοί και να βάλουν ένα φρένο στον κατήφορο που τους παρασύρει και τους εκθέτει».

Να θυμίσουμε ότι ο Γιώργος Βασιλακόπουλος δεν είχε προσέλθει στην έκτακτη σύσκεψη που είχε συγκαλέσει ο Γιώργος Βασιλειάδης στις 15 Μαρτίου στο γραφείο του, παρουσία των αδελφών Αγγελόπουλων και του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, με στόχο την εκτόνωση της κρίσης στο ελληνικό μπάσκετ. Πριν ακόμη συγκαλέσει εκείνη την έκτακτη σύσκεψη ο υφυπουργός Αθλητισμού καλούσε την ΕΟΚ να αναλάβει πρωτοβουλίες για την εκτόνωση της κρίσης, στέλνοντας μήνυμα πως θα αναμένει μέχρι την… ύστατη στιγμή. Ο πρόεδρος της ΕΟΚ δεν σήκωνε τα τηλέφωνα, δεν απαντούσε καν στα μηνύματα του Γιώργου Βασιλειάδη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του υφυπουργού Αθλητισμού. Η ΕΟΚ είχε στείλει, πάντως, τον αντιπρόεδρό της σ’ αυτή τη συνάντηση.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Βασιλειάδης σε προηγούμενη τοποθέτησή του είχε πει: «Δεν είναι ο ρόλος της Πολιτείας να ελέγχει τους διαιτητές για τσακωμούς κακομαθημένων παραγόντων». Επίσης στις 15/2, ο διαιτητής Παναγιώτης Αναστόπουλος ζήτησε από την ΚΕΔ/ΕΟΚ την εξαίρεσή του μέχρι νεοτέρας από τις αναμετρήσεις των εγχώριων διοργανώσεων…

Επίσης, ο Γιώργος Βασιλακόπουλος είχε πει «όχι» στους ξένους διαιτητές στο μπάσκετ προτρέποντας να καθαρίσει η ΕΟΚ τις σκιές, με το Γιώργο Βασιλακόπουλο να σχολιάζει: «Δεν προβλέπονται ξένοι διαιτητές, είμαι υπέρ του ελληνικού μπάσκετ».

(πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook