Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών: Αθώοι σχεδόν όλοι για το Koriopolis

Μόνο ο Τσακογιάννης και οι «στοιχηματζήδες» κρίθηκαν ένοχοι

Μία υπόθεση που ξεκίνησε με περισσότερους από 100 κατηγορούμενους, για να οδηγηθούν τελικά σε δίκη οι 56, είχε ως… φινάλε την αθώωση της συντριπτικής πλειοψηφίας από αυτούς. Κι αυτό γιατί όσοι βαρύνονταν με την κατηγορία της δωροδοκίας – δωροληψίας για το σκάνδαλο των «στημένων» αγώνων του 2011 αθωώθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών. Από το σύνολο των 26 κατηγορούμενων που είχαν απομείνει, οι μόνοι που την πλήρωσαν τελικά ήταν οι «στοιχηματζήδες» και οι παράνομοι μπουκ.

Ανάμεσα στους 26 συνολικά κατηγορουμένους (15 ένοχοι, 11 αθώοι) ήταν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Αστέρα Τρίπολης κι ο εκ των ιδιοκτητών, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος, ο άλλοτε μεγαλομέτοχος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο άλλοτε πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης, καθώς κι ο πρώην ιδιοκτήτης της Ηλιούπολης, Γιώργος Τσακογιάννης.

Από τους πέντε προαναφερθέντες μόνο ο τελευταίος κρίθηκε ένοχος για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων, από παράνομες δραστηριότητες. Επίσης ένοχοι κρίθηκαν οι Βασίλης Καρακούλιας, Βασίλης Δημόπουλος, Δημήτρης Ζαβαντίας, Βασίλης Γεωρτσιάκος, Θανάσης Ντότσης, Μάκης Σιδηρόπουλος, Μαρία Βυθοπούλου, Γιώργος Τσεκερίδης, Γιώργος Διγώνης και Γιώργος Γαλαίος. Συνολικά οι 11 από τους 26 κατηγορούμενους, με τους υπόλοιπους 15 να κρίνονται αθώοι.

Η τελική απόφαση του δικαστηρίου

Λίγη ώρα μετά ανακοινώθηκαν από το δικαστήριο οι τελεσίδικες αποφάσεις για τους 11 που κρίθηκαν ένοχοι για την υπόθεση. Η μεγαλύτερη ποινή αφορά στον Γιώργο Τσακογιάννη, στον οποίο επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 27 μηνών, εξαγοράσιμη προς 5 ευρώ τη μέρα.

Για τους υπόλοιπους η ποινή φυλάκισης είναι με τριετή αναστολή. Να προσθέσουμε δε, ότι όπως έγινε γνωστό, θα επιστραφούν οι εγγυήσεις που έχουν καταβληθεί από τους κατηγορούμενους.

Δείτε αναλυτικά:

Τσακογιάννης: 27 μήνες φυλάκιση.
Καρακούλιας: 18 μήνες
Βυθοπούλου: 18 μήνες
Δημόπουλος: 20 μήνες
Ζαβαντίας: 12 μήνες
Γεωρτσιάκος: 18 μήνες
Ντότσης: 18 μήνες
Σιδηρόπουλος: 15 μήνες
Τσεκερίδης: 12 μήνες
Γαλαίος και Διγώνης από 2 μήνες.

Η πρόταση της εισαγγελέως

Οσο για την πρόταση της εισαγγελέως Ευδοκίας Πούλου, (το δικαστήριο θα αποφασίσει για την οριστική ποινή), η μεγαλύτερη ποινή αφορά στον Γιώργο Τσακογιάννη, για τον οποίο προτείνεται 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος, 18 μήνες για νομιμοποίηση και 18 μήνες για κατοχή όπλων. Συνολικά φυλάκιση 3 ετών.

Αναφορικά με τους υπόλοιπους η εισαγγελική πρόταση αναφέρει:

Βασίλης Καρακούλιας: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και 18 μήνες για νομιμοποίηση εσόδων.

Βασίλης Δημόπουλος: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και 18 μήνες για νομιμοποίηση εσόδων.

Δημήτρης Ζαβαντίας: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και 18 μήνες για νομιμοποίηση εσόδων.

Βασίλης Γεωρτσιάκος: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και 18 μήνες για νομιμοποίηση εσόδων.

Θανάσης Ντότσης: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων.

Μάκης Σιδηρόπουλος: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και 18 μήνες για νομιμοποίηση εσόδων.

Μαρία Βυθοπούλου: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και 18 μήνες για νομιμοποίηση εσόδων.

Γιώργος Τσεκερίδης: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και 18 μήνες για νομιμοποίηση εσόδων.

Γιώργος Διγώνης: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος.

Γιώργος Γαλαίος: 18 μήνες φυλάκιση για διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος.

Δικηγόροι Αχιλλέα Μπέου: Έλαμψε η αλήθεια

Για πλήρη αποκατάσταση της αλήθειας κάνουν λόγο σε δήλωσή τους οι δικηγόροι του Αχιλλέα Μπέου, αναφορικά με την αθωωτική απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για το Koriopolis.

Αναλυτικά η δήλωση των κ.κ. Πάνου Παναγιωτόπουλου, Αλέξη Αθανασόπουλου και Ευθύμιου Ναυρίδη:

«Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε πρώτο βαθμό, είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της αλήθειας. Σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων σε δεύτερο βαθμό, αποκατέστησε πλήρως την αλήθεια και έκρινε τον Αχιλλέα Μπέο αθώο όλων των κατηγοριών. Οχτώ περίπου χρόνια μετά την άδικη προσωρινή κράτηση και διαπόμπευση του Αχιλλέα Μπέου, η αλήθεια έλαμψε».

Πηγή: sdna.gr


Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook