Δικαστική ήττα του Ρονάλντο από το «Der Spiegel» για δημοσιεύματα από τα «Football Leaks»
Ο Κριστιάνο Ρονάλντο και το «Der Spiegel» ήταν σε διαμάχη στα δικαστήρια και το γερμανικό περιοδικό ανακοίνωσε ότι κέρδισε την έφεση σε μία δικαστική αγωγή κατά απόφασης δικαστηρίου του Αμβούργου το 2017, σύμφωνα με την οποία απαγορεύονταν να δημοσιεύει πληροφορίες για φορολογικά αδικήματα στο ποδόσφαιρο. Αυτό είχε γίνει και με τον πορτογάλο αστέρα της Γιουβέντους, και τα δημοσιεύματα του «Der Spiegel» στηριζόντουσαν σε έγγραφα από τα «Football Leaks».

Οι δικηγόροι του «CR7» είχαν οδηγήσει την υπόθεση στο δικαστήριο του Αμβούργου. Αυτό αποφάσισε τη σχετική απαγόρευση, με την απειλή επιβολής προστίμου 250.000 ευρώ στο περιοδικό. Αν δεν συμμορφώνονταν με την δικαστική απόφαση.

Να αναφέρουμε ότι κατά τη διαδικασία, οι δικηγόροι κατηγόρησαν το γερμανικό περιοδικό για τη χρήση εγγράφων που αποκτήθηκαν με μη νόμιμο τρόπο, χωρίς να αρνηθούν, βέβαια, πως ήταν ορθά.

Το «Der Spiegel» από την πλευρά του απέσυρε τα άρθρα από την ψηφιακή του έκδοση, αλλά άσκησε έφεση κατά της απόφασης και δύο χρόνια αργότερα κέρδισε τη δίκη εναντίον του πορτογαλικού σούπερ σταρ. Οπότε μπορεί να δημοσιεύει σχετικά θέματα, ενώ δεν υπάρχει και θέμα προστίμου. Το γερμανικό περιοδικό ήταν αυτό που αποκάλυψε και το θέμα με τις καταγγελίες για βιασμό της Αμερικανίδας Κάθριν Μαγιόρκα στο Λας Βέγκας από τον Κριστιάνο Ρονάλντο.
(με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook