«Διέλυσε» το παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο ο Κιπτσόγκε (video)
Στο πάνθεον του παγκοσμίου στίβου έβαλε το όνομά του ο Ελιούντ Κιπτσόγκε που διέλυσε τα χρονόμετρα στο Βερολίνο και σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στον Μαραθώνιο.

Ο Κενυάτης Ολυμπιονίκης, πρώτευσε στον αγώνα που διεξήχθη στο Βερολίνο, βελτιώνοντας την παγκόσμια επίδοση του αγωνίσματος περισσότερο από ένα λεπτό. Ο Κιπτσόγκε, κάλυψε την απόσταση σε δύο ώρες, ένα λεπτό, 39 δευτερόλεπτα, καταρρίποντας το ρεκόρ που Ντένις Κιμέτο από το 2014 στον ίδιο Μαραθώνιο, κατά ένα λεπτό και 18 δευτερόλεπτα.

Ο 33χρονος στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά είπε ότι «δεν βρίσκω λόγια για να περιγράψω αυτήν την ημέρα. Είμαι ευλογημένος και χαρούμενος που έσπασα το παγκόσμιο ρεκόρ. Λένε ότι μπορεί να μην τα καταφέρεις δύο φορές, όχι όμως και την τρίτη. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι με βοήθησαν για να βρίσκομαι εδώ. Ήταν μια δύσκολη διαδρομή. Είχα το δικό μου ρυθμό, εμπιστεύτηκα τους γυμναστές μου, το πρόγραμμά μου και τον προπονητή μου. Αυτό ακριβώς μου έδωσε την ώθηση στα τελευταία χιλιόμετρα», είπε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στα 5.000μ. και χρυσός Ολυμπιονίκης στο Ρίο το 2016.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook