Δεν πάει στο ΣΕΦ ο Αναστόπουλος, επιστολή – φωτιά κατά πάντων από τον διεθνή διαιτητή

Δήλωσε κώλυμα φοβούμενος για τη ζωή του...
Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος δεν θα «σφυρίξει» στο ΣΕΦ και δεν θα είναι, τελικά, στην διαιτητική τριπλέτα θα πραγματοποιηθεί ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα (17:30) για την 26η αγωνιστική της Βasket League.

«Επέλεξαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, επιλέχθηκα ως σύγχρονη Ιφιγένεια», τόνισε ο ίδιος στην επιστολή – φωτιά του στην ΚΕΔ, με την οποία βάλλει κάτα πάντων, αναφέροντας ότι ετοιμάζεται να προσφύγει νομικά κατά ηθικών και φυσικών αυτουργών. Ο Ολυμπιακός λογικά θα κατέβει στο ματς και δεν θα αντιμετωπίσει ενδεχόμενο υποβιβασμού.

Μετά το κλίμα τρομοκρατίας των τελευταίων ωρών, με αποκορύφωμα την παρουσία οπαδών κάτω από το σπίτι του την Τρίτη (7/5) το βράδυ – όντας υπό αστυνομική προστασία – διεθνής ρέφερι δήλωσε κώλυμα φοβούμενος για την ζωή του και για τον λόγο αυτό θα αντικατασταθεί. Οι άλλοι δύο ρέφερι για τον απογευματινό αγώνα είναι οι Κορομηλάς και Τσώνος.

Η επιστολή του Παναγιώτη Αναστόπουλου:

«ΚΥΡΙΟΙ,

Μετά την κλήρωσή μου στον αγώνα Ολυμπιακός – Προμηθέας, για την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου, και τα όσα, γνωστά σε όλους, ακολούθησαν, επί πέντε ημέρες ανέμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας από κάποιον από τους εμπλεκόμενους αρμόδιους φορείς (ΚΕΔ, ΕΣΑΚΕ, Πολιτεία δια του αρμοδίου Υπουργείου κλπ).

Συγκεκριμένα περίμενα την ανάληψη πρωτοβουλίας που θα έλυνε το πρόβλημα και το αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί με συνευθύνη πολλών. Δυστυχώς η αναμονή μου αποδείχτηκε μάταιη, καθώς, όπως φαίνεται, άπαντες οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς επέλεξαν το ρόλο του Πόντιου Πιλάτου, με καθυστέρηση, μάλιστα, καθώς το Πάσχα παρήλθε.

Επίσης, ορισμένοι εξ αυτών, αρνούμενοι να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν, επέλεξαν, κατά τη συνήθη τακτική τους, να μεταθέσουν σε εμένα το βάρος της άρσης του αδιεξόδου. Όλες αυτές τις ημέρες, στο πρόσωπό μου βρέθηκε το εξιλαστήριο θύμα και «επιλέχθηκα», ως σύγχρονη Ιφιγένεια, να θυσιαστώ.

Δυστυχώς για αυτούς, δεν προτίθεμαι να παίξω αυτό το ρόλο. Για πολλούς λόγους, αλλά κυρίως διότι, ιδίως μετά τα χθεσινά γεγονότα, σε καμία περίπτωση δεν θα θέσω σε κίνδυνο τη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα, τόσο τη δική μου όσο και της οικογένειάς μου. Ούτε, επίσης, επιθυμώ να προκληθούν επεισόδια και να διασαλευτεί η αθλητική ειρήνη εντός οποιουδήποτε αγωνιστικού χώρου εξαιτίας μου. Πρόκειται για μια σταθερή και αταλάντευτη αρχή που υπηρετώ όλα τα χρόνια της αθλητικής μου διαδρομής.

Κατά συνέπεια, μένοντας πιστός στις αρχές μου, σας δηλώνω ότι δεν προτίθεμαι να διαιτητεύσω τον συγκεκριμένο αγώνα και παρακαλώ να προβείτε στην αντικατάστασή μου.

Εξυπακούεται, ότι για τους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς της προσωπικής μου στοχοποίησης όλο αυτό το διάστημα, η οποία οδήγησε στη χθεσινή προσχεδιασμένη «επίσκεψη» δεκάδων χούλιγκαν στο σπίτι μου, επιφυλάσσομαι για κάθε νόμιμο δικαίωμά μου».

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος είχε κάνει γνωστό πως θα πήγαινε στο ΣΕΦ, αφού μετά τον ορισμό του δεν «σφύριξε» στο Χολαργός – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, όντας άρρωστος.
Όλα αυτά, ενώ ο Γιώργος Βασιλειάδης την Τετάρτη (8/5) έκανε γνωστό πως αιτήθηκε την παρουσία εισαγγελικού λειτουργού και αυξημένων αστυνομικών δυνάμεων στο ΣΕΦ και κάλεσε τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες του τονίζοντας ότι εκβιασμοί, εκφοβισμοί και στοχοποίηση δεν θα γίνουν ανεκτά.

Φαίνεται πως οι αθλητικές αρχές, η πολιτεία και οι ομάδες δεν μπορούν να εγγυηθούν την ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.

Όπως είπαμε μετά από αυτή την εξέλιξη ο Ολυμπιακός δεν θα βρει κάποιον από τους… ανεπιθύμητους διαιτητές σε παιχνίδι του, θα κατέβει να αγωνιστεί την τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου και δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό, με βάση τους κανονισμούς. Στα playoofs ισχύουν διαφορετικές ποινές.

Σημειώνεται ότι μετά τη γενική συνέλευση των μετόχων του ΕΣΑΚΕ την Τρίτη (6/5) φαίνεται πως υπάρχει θέληση να ολοκληρωθεί το φετινό πρωτάθλημα και στη συνέχεια όλες οι ομάδες να κάτσουν ξανά στο τραπέζι, ώστε να βρεθούν λύσεις για όλα τα θέματα που «καίνε» και ειδικά για τη διαιτησία. Το καταστατικό δεν προβλέπει, άλλωστε, αλλαγές από πλευράς του ΕΣΑΚΕ στην ΚΕΔ, η οποία ανήκει στην ΕΟΚ.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook