«Χρυσός» ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Κ23 – Καλύτερο φετινό ρεκόρ στην κατηγορία (video)
  • Νέα μεγάλη επίδοση που του χάρισε ένα ακόμα χρυσό μετάλλιο σημείωσε ο νεαρός άλτης
  • Το άλμα του στα 8.32 μ. αποτελώντας την καλύτερη δική του επίδοση στην κατηγορία Κ23
  • Γίνεται ο δεύτερος άλτης του μήκους, μετά τον Τσάτουμα, που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στο μήκος

Νέα σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο πρωταθλητής Ευρώπης στο άλμα εις μήκος, Μίλτος Τεντόγλου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο 12ο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στίβου Νέων (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας, με καλύτερο άλμα στα 8.32μ. 

Με αυτό σημείωσε την 4η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη σε επίπεδο ανδρών. Επίσης βελτίωσε και την δική του καλύτερη επίδοση στην κατηγορία Κ23 που ήταν 8.19μ από τις 5 Ιουλίου στη Λοζάνη.

Ο έλληνας άλτης έκανε με την πρώτη προσπάθεια 8.22μ (άν. +1.9 μ/δ) και απάντησε στον Ισπανό Έκτορ Σάντος που λίγο νωρίτερα έκανε 8.19μ (-0.1) και το οποίο του χάρισε το ασημένιο μετάλλιο.

Ο έλληνας αθλητής έκανε άκυρο στο 2ο άλμα του, 8.05 στο τρίτο, 8.20μ στο τέταρτο, 8.25μ στο πέμπτο και 8.32μ στο τελευταίο.

Παράλληλα ο άλτης του Γιώργου Πομάσκι κατάφερε να εμπλουτίσει ακόμη περισσότερο τις επιτυχίες του, αφού πρόσθεσε το χρυσό μετάλλιο στους Νέους, στα άλλα δύο χρυσά σε επίπεδο Ανδρών (Βερολίνο και Γλασκόβη), την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Κ20 στο Γκροσέτο το 2017 και το ασημένιο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20 του 2016.

Το μετάλλιο προστέθηκε στα άλλα δέκα που έχει κατακτήσει η Ελλάδα στη διοργάνωση.

Παράλληλα, είναι το 23ο συνολικά της χώρας μας στην Ιστορία του θεσμού. Επίσης, ο Τεντόγλου είναι ο δεύτερος άλτης του μήκους, μετά τον σπουδαίο Λούη Τσάτουμα, που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στο μήκος.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή του προπονητή, του Γιώργου Πομάσκι, στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού με το σημερινό μετάλλιο έφτασε τα πέντε εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook