Αθώοι και οι 46 για τις πλαστές ενημερότητες στο ποδόσφαιρο
Το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών αποφάσισε, τελικά, να απαλλάξει όλους τους κατηγορούμενους του σκανδάλου των πλαστών ασφαλιστικών και φορολογικών ενημεροτήτων. Όπως σημειώνεται δεν στοιχειοθετείται «κακουργηματική απάτη» ενώ η «πλαστογραφία σε βαθμό πλημμελήματος» έχει παραγραφεί.

Αυτό αναφέρει σε ρεπορτάζ του το sdna.gr, και η εξέλιξη αυτή ήρθε αν και ο Εισαγγελέας Εφετών Χαράλαμπος Παπαγεωργίου είχε προτείνει την παραπομπή σε δίκη του Αντώνη Ρέμου, ως πρώην ιδιοκτήτη του Ηρακλή, του Θωμά Μητρόπουλου, πρώην ιδιοκτήτη του Αιγάλεω και άλλων 17 πρώην ποδοσφαιρικών παραγόντων για το συγκεκριμένο σκάνδαλο.

Συγκεκριμένα, το Συμβούλιο που συνεδρίασε υπό την προεδρία του Σωτήρη Τσιμπέρη, αποφάσισε με το υπ’ αριθ. 260/2019 βούλευμα του να παύσει την ποινική δίωξη και για τους 46 κατηγορουμένων της πολύκροτης υπόθεσης.

Αντώνης Ρέμος, Ντέμης Νικολαΐδης, Βασίλης Γκαγκάτσης, Σοφοκλής Πιλάβιος, Γιώργος Σαρρής, Θωμάς Μητρόπουλος, Γιώργος Αρβανιτίδης, Αριστείδης Σταθόπουλος, και Θόδωρος Κουρίδης ελέγχθηκαν για κακουργηματική απάτη και κακουργηματική απιστία αλλά τελικά αθωώθηκαν.

Το πόρισμα είναι 376 σελίδων και το αποκαλύπτει η ιστοσελίδα dikisports.blogspot.com. Σ’ αυτό αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: «Δεν στοιχειοθετείται η κακουργηματική απάτη, καθώς από την παραπλάνηση των αρμοδίων οργάνων της ΕΠΟ δεν προέκυψε βλάβη των ανταγωνιστριών ομάδων, ενώ τα περιουσιακά οφέλη των ομάδων των κατηγορουμένων (χορηγίες ΟΠΑΠ, τηλεοπτικά δικαιώματα) συνδέονται αιτιωδώς με τη συμμετοχή τους στην αγωνιστική τους κατηγορία, τα οποία θα ελάμβαναν σε κάθε περίπτωση».

Επίσης, σε άλλο σημείο του πορίσματος σημειώνεται ότι… «η πλαστογραφία προέκυψε για 17 από τους 46 κατηγορούμενους, αλλά όχι κακουργηματικά λόγω ελλείψεως του στοιχείου του οφέλους ή της βλάβης τρίτου και έχουν πλημμεληματικό χαρακτήρα, αλλά τα πλημμελήματα έχουν παραγραφεί λόγω παρέλευσης της πενταετίας».

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook