Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις για κακούργημα για το ΟΦΗ – Αιγινιακός

Ποινικές διώξεις κακουργηματικού βαθμού έχει ασκήσει εισαγγελέας Θεσσαλονίκης, Γιώργος Νούλης σε εννιά άτομα για τον αγώνα ΟΦΗ – Αιγινιακός. Η δίωξη στρέφεται, μεταξύ άλλων, σε παράγοντες των δύο εμπλεκόμενων συλλόγων, ποδοσφαιριστών, ενός προπονητή και ενός ιδιώτη.

Μετά την απαγγελία των κατηγοριών η υπόθεση διαβιβάζεται σε ανακριτή για τη διενέργεια κύριας ανάκρισης. Το «dikisports.blogspot.com» δημοσίευσε και τα ονόματα αυτών που διώκονται.

Να θυμίσουμε πως το ερευνητικό τμήμα της σχετικής επιτροπής της ΕΠΟ είχε εισηγηθεί τον υποβιβασμό της κρητικής ομάδας. Μιλάμε για αγώνα πρωταθλήματος της Football League, που έγινε στις 12 Νοεμβρίου 2017. Η ομάδα του Ηρακλείου επικράτησε 6-0, αφού προηγήθηκε 4-0 στο πρώτο ημίχρονο. Ο ΟΦΗ είχε κληθεί σε απολογία από την Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. Σε μια υπόθεση που ασχολείται και η ποινική δικαιοσύνη.

Πιο ειδικά, η ποινική δίωξη ασκήθηκε σύμφωνα με το άρθρο 132 του Ν. 2725/1999 και αφορά τα εξής επιμέρους αδικήματα και πρόσωπα: «Παροχή ωφελημάτων σε παράγοντες αντίπαλου σωματείου με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικό κουπόνι”,  πράξη με την οποία διώκονται δύο τότε παράγοντες του ΟΦΗ, και “λήψη ωφελημάτων με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικό κουπόνι” και στρέφεται εναντίον δύο τότε παραγόντων του Αιγινιακού.
Επίσης, αφορά σε “παρέμβαση με αθέμιτες ενέργειες με σκοπό την αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα που περιλαμβάνεται σε στοιχηματικό κουπόνι”, αδίκημα που αντιμετωπίζουν τρεις ποδοσφαιριστές που αγωνίζονταν εκείνη την περίοδο στον Αιγινιακού όπως επίσης ο προπονητής τους, ενώ “για απλή συνέργεια στην πρώτη πράξη διώκεται ένας ιδιώτης».  

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στη δικογραφία, ο κατηγορούμενος ιδιώτης φέρεται να μεσολάβησε για την έκδοση αεροπορικών εισιτηρίων στους τρεις παραπάνω ποδοσφαιριστές του Αιγινιακού και τον προπονητή τους, προκειμένου να μεταβούν στο Ηράκλειο με πτήση, την ώρα που οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές του συλλόγου της Πιερίας και τα μέλη της αποστολής ταξίδεψαν στην Κρήτη ακτοπλοϊκώς.

Η υπόθεση ερευνήθηκε στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας που προκάλεσαν καταγγελίες του προπονητή του Απόλλωνα Πόντου για στημένα παιχνίδια στη Φούτμπολ Λιγκ. Την έρευνα διενήργησε το τμήμα αθλητικής βίας της ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά «dikisports.blogspot.com» αναφέρει:

«Ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Γιώργος Νούλης άσκησε κακουργηματική ποινική δίωξη για τον αγώνα ΟΦΗ-Αιγινιακού (6-0) που διεξήχθη στις 12 Νοεμβρίου 2017.

Η δίωξη στρέφεται κατά:

-των τότε προέδρων των δύο ομάδων (Φ.Τσάλος-Γ.Νιώπας)
-του παράγοντα του ΟΦΗ Γ.Πηρουνάκη

-του προπονητή Κ.Νικολαΐδη

και
-των ποδοσφαιριστών Β.Λιόλιου, Θ.Τόλιου, Π.Γιατζιτζόγλου

Η ποινική δίωξη είναι κακουργηματική γιατί ο αγώνας περιλαμβάνονταν σε στοιχηματικό κουπόνι (όχι του ΟΠΑΠ).

Πλέον στο αδίκημα της αλλοίωσης αποτελέσματος αγώνα με αθέμιτα μέσα, προβλέπεται ποινή κάθειρξης (φυλάκιση έως 10 έτη)».

Πηγή: dikisports.blogspot.com/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook