Αποφασίζουν οι διαιτητές για την άρση της αποχής – Όλα δείχνουν επανέναρξη
Ολοκληρώθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή, η κρίσιμη συνάντηση για το μέλλον του πρωταθλήματος ανάμεσα την ΕΠΟ, τη Super League, τους διαιτητές, τη FIFA, την UEFA και την Πολιτεία και την Αστυνομία. Αποφασίζουν οι διαιτητές για την άρση της αποχής και όλα δείχνουν επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Στο ίδιο τραπέζι έκατσαν και συζήτησαν μετά την επίθεση στον Θανάση Τζήλο οι διαιτητές Τάσος Παπαπέτρου, Γιάννης Παπαδόπουλος, οι επόπτες Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Δημητριάδης, ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μέλο Περέϊρα, μαζί με τους συνεργάτες του Μαρίν και Λίντμπεργκ, ο παρατηρητής της FIFA και της UEFA Πέτρ Φούσεκ, ο Αλέξης Δέδες και ο ταξίαρχος Αθανασόπουλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Οι προαναφερθέντες τα είπαν σε πολύ καλό κλίμα με αφορμή τον ξυλοδαρμό του διαιτητή Θανάση Τζήλου (γι’ αυτή την υπόθεση έρχονται συλλήψεις) και την απόφαση των διαιτητών να κάνουν αποχή και συζήτησαν σχετικά με την επανέναρξη του πρωταθλήματος και την τέλεση των αγώνων κυπέλλου την ερχόμενη εβδομάδα.

Οι έλληνες διαιτητές, με αφορμή τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου, ζήτησαν εγγυήσεις για την προστασία και την ασφάλειά τους προκειμένου να επιστρέψουν στα γήπεδα καθώς επίσης και να υπάρξουν τιμωρίες όλων όσοι κάνουν δηλώσεις εναντίον τους. Οι διαιτητές τις επόμενες ώρες θ` ανακοινώσουν την απόφασή τους για την αποχή, αν και δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως το πρωτάθλημα θα επανεκκινήσει κανονικά στις 12 Ιανουαρίου.

«Καταγγείλτε, μην φοβάστε»

Ο Βαγγέλης Γραμμένος αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου λέγοντας: «Αυτά τα φαινόμενα είναι ανήκουστα. Είναι απόφαση όλων των φορέων να τελειώσουν αυτά τα φαινόμενα. Δεν μπορεί να βάλεις κανείς σε κίνδυνο τη ζωή του».

Ο Περέιρα είπε στους διαιτητές την ώρα της συνάντησης: «Καταγγείλτε, μην φοβάστε και θα δείτε την αντίδραση μας. Οι διαιτητές είναι καλοί και επαρκείς για το πρωτάθλημα αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο. Όταν δέχονται μπούλινγκ πριν και μετά τον αγώνα και δεν ξέρουν τι κάνουν στο σπίτι οι γυναίκες και τα παιδιά τους, κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Βασιλειάδης: Η Πολιτεία και η Ομοσπονδία είναι εδώ για να σπάσουν αυγά και να αλλάξουν το ποδόσφαιρο

Όσον αφορά στον Υφυπουργό Αθλητισμού, ο Γιώργος Βασιλειάδης τόνισε στη συνάντηση: «Είναι απόφαση της αθλητικής ηγεσίας να υπάρξει ο απόλυτος απεγκλωβισμός για το πατρονάρισμα των διαιτητών από τους παράγοντες. Οι διαιτητές πρέπει να καταγγείλουν το μπούλινγκ αλλιώς δεν θα υπάρχουν κυρώσεις. Η Πολιτεία και η Ομοσπονδία είναι εδώ για να σπάσουν αυγά και να αλλάξουν το ποδόσφαιρο».
Μετά τη συνάντηση υπογράμμισε: «Έγινε μια συζήτηση γενικότερου περιεχομένου, πέρα από την επίθεση Τζήλου. Οι διαιτητές θα συσκεφθούν και θα πουν τις αποφάσεις. Δόθηκαν κάποιες αποσαφηνίσεις για το τι έχει ο καθένας και τι μπορεί να κάνει. Υπήρξε καλό κλίμα. Λύθηκαν και κάποιες παρεξηγήσεις. Νομίζω ότι είμαστε σε ένα καλό σημείο και όλοι μας δείξαμε την εμπιστοσύνη μας στην κεντρική επιτροπή διαιτησίας. Οι διαιτητές αυτό που ζήτησαν είναι να πέσουν οι τόνοι. Ως Πολιτεία είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο μας ζητηθεί. Έχουμε αποδείξει ότι είμαστε θετικοί σε οποιαδήποτε ενέργεια κινείται προς τη θετική κατεύθυνση. Δεν είναι το πρόβλημα μόνο ο ξυλοδαρμός του Τζήλου. Πρέπει να βρεθούν ενώπιον της δικαιοσύνης κάποιοι ένοχοι. Έχω την αίσθηση, ότι είμαστε σε καλό δρόμο για να δείξουμε σε όλους ότι σ’ αυτήν την χώρα υπάρχουν κανόνες».

Άσκησε κριτική ο Μπαταγιάννης στους διαιτητές

Αξιοσημείωτο είναι πως ο μοναδικός που αντιτέθηκε στην απεργία των διαιτητών ήταν ο πρόεδρος της Super League, Βαγγέλης Μπαταγιάννης και τους άσκησε κριτική. Επίσης, αναφέρθηκε στην ενόχληση της Λίγκας για την αποχή και τόνισε πως υπήρξαν και άλλοι τρόποι για να εκδηλώσουν οι διαιτητές τη δυσαρέσκεια τους και θα μπορούσαν για να παράδειγμα να το κάνουν με ένα πανό ή να αργήσουν να μπουν μέσα στο γήπεδο.

Ο Τάσος Παπαπέτρου του απάντησε πως δεν μπορούν να σηκώσουν ένα πανό όταν ένας συνάδελφος τους έχει δεχθεί επίθεση ξυλοδαρμού και οι ρέφερι ζήτησαν περισσότερες εγγυήσεις και επέμεναν ιδιαίτερα στο νόμο Κοντονή για τα ΜΜΕ και την στοχοποίηση τους.

Ο Βασιλειάδης τους είπε ότι δυσκολεύεται γιατί υπάρχει μια λεπτή γραμμή για να ελέγξει το δημόσιο λόγο με τους ρέφερι να έχουν δημοσιεύματα από έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπου που δείχνουν ότι τους στοχοποίησαν. Επίσης, τόνισε πως είναι κοντά στη διαλεύκανση της υπόθεσης για τον ξυλοδαρμό του Τζήλου.

Η αντιπροσωπεία των διαιτητών ζήτησε τα πρακτικά για να στείλουν ενημερωτικό mail και θα στείλουν στο επόμενο δίωρο την απάντηση τους για την άρση της αποχής ή όχι.

Βασιλειάδης σε Μπαταγιάννη: Τι να πεις και συ, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είσαι

Μία ατάκα που σηκώνει συζήτηση είπε ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης, στον πρόεδρο της Super League, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, μετά το τέλος της δίωρης συνάντησης. Ο υφυπουργός Αθλητισμού είδε τον πρόεδρο της Λίγκας και του είπε«Συμβαίνουν όλα αυτά το τελευταίο διάστημα (αναφέρεται στην επίθεση στον Τζήλο και την αποχή των διαιτητών) και δεν έχεις μιλήσει καθόλου». Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης δεν πρόλαβε να απαντήσει και ο υφυπουργός Αθλητισμού του είπε… «Τι να πεις και συ, αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού είσαι…».

Πηγή: sdna.gr/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτογραφίες: intime.gr

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook