Απίστευτη καταγγελία: Ήθελα να μείνω έγκυος και η Nike έσπασε το συμβόλαιό μας (video)
Τα βλέμματα πάνω της έχει συγκεντρώσει τις τελευταίες ώρες η Αλίσια Μοντάνιο, η οποία εξαπέλυσε «επίθεση» στη Nike, προκειμένου να καταστήσει σαφή την κακομεταχείριση που υφίστανται οι γυναίκες αθλήτριες από τους χορηγούς τους όταν μείνουν έγκυες.

Συγκεκριμένα, σ’ ένα φόρουμ που διοργάνωσαν οι «New York Times», η 33χρονη αθλήτρια μίλησε με σκληρά λόγια για την συγκεκριμένη αθλητική εταιρεία, την οποία κατήγγειλε πως έσπασε το μεταξύ τους συμβόλαιο, όταν εκείνη έκανε γνωστό πως ήταν έγκυος.

Να αναφέρουμε πως η Αμερικανίδα κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στα 800μ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της Νταεγού (2011) και της Μόσχας (2013).

«Όταν μια γυναίκα αποφασίζει να αποκτήσει ένα μωρό, ο αθλητισμός παύει να είναι προτεραιότητα. Η Nike ήταν χορηγός μου και στη συνέχεια, όταν είπα ότι ήθελα να αποκτήσω ένα μωρό κατά την διάρκεια της καριέρας μου, είπαν: Θα σταματήσουμε το συμβόλαιο και δεν θα σε πληρώσουμε. Έτσι άφησα τη Nike και πήγα στην Asics», είπε η Αλίσια Μοντάνιο και συμπλήρωσε: «Είχα την κόρη μου και όταν επέστρεφα μετά από την εγκυμοσύνη, επιχειρώντας να τρέξω ξανά, απείλησαν επίσης να σταματήσουν να με πληρώνουν. Ήμουν θυμωμένη, με ενοχλούσε πολύ που δεν υπήρχε πολιτική που να με προστατεύει. Η μη ύπαρξη καθιερωμένου συστήματος προστασίας των γυναικών αθλητριών θέτει σε κίνδυνο την υγεία μας. Οι χορηγοί μας γνωρίζουν ότι αυτό δεν είναι σωστό και ως εκ τούτου έχουν θέσει ρήτρες εμπιστευτικότητας που απαγορεύουν να μιλάμε για το μέγεθος του προβλήματος και αυτό μας εμποδίζει να το αλλάξουμε».

Φαίνεται πως στο βωμό του χρήματος μεγάλες εταιρίες χάνουν την ανθρωπιά τους και η περίπτωση της Αλίσια Μοντάνιο δεν είναι η μοναδική.

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook