Απίστευτη γκάφα από διαιτητή στο Νιούκαστλ – Μπέρτον (video)

  • Ακύρωσε γκολ από πέναλτι λόγω επιθετικού φάουλ
  • Το αρμόδιο όργανο των διαιτητών απολογήθηκε για το λάθος

Στον αγώνα μεταξύ της Νιούκαστλ και της Μπέρτον της β΄ κατηγορίας (Championship) του πρωταθλήματος Αγγλίας ο διαιτητής Κιθ Στράουντ πήρε μία απόφαση που κανείς δεν κατάλαβε!

Ακύρωσε το γκολ που πέτυχε με πέναλτι η Νιούκαστλ καταλογίζοντας επιθετικό φάουλ! Κάτι τέτοιο φυσικά δεν υπάρχει στους κανονισμούς, αφού σε περίπτωση που ένας επιθετικός πατήσει την περιοχή πριν από την εκτέλεση εύστοχου πέναλτι, τότε η εκτέλεση επαναλαμβάνεται. Μόνο εφόσον η μπάλα καταλήξει άουτ ή αποκρούσει ο τερματοφύλακας, ο διαιτητής διακόπτει το ματς και καταλογίζει έμμεσο επιθετικό φάουλ.

Η Νιούκαστλ τελικά επικράτησε 1-0 γεγονός που καταλάγιασε κάπως τον θόρυβο. Όμως, το αρμόδιο όργανο των διαιτητών (Game Match Officials Limited) εξέδωσε ανακοίνωση με τις απαραίτητες εξηγήσεις, αλλά και την απολογία:

«Κατά την εκτέλεση του πέναλτι από τον Ρίτσι, ο (σ.σ. παίκτης της Νιούκαστλ) Ντουάιτ Γκέιλ, εισήλθε στην περιοχή και καταλογίστηκε έμμεσο φάουλ υπέρ της Μπέρτον. Όμως, οι κανονισμοί υποδεικνύουν ότι σε μια τέτοια περίπτωση η εκτέλεση πρέπει να επαναληφθεί. Δυστυχώς ο διαιτητής παρερμήνευσε τους κανονισμούς. Ο Κιθ Στράουντ και οι βοηθοί του είναι αναστατωμένοι με την έλλειψη προσοχής που επέδειξαν και απολογούνται για το λάθος τους».

Δείτε τη φάση:

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)