Αντίθετος ο Ναδάλ με το δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας

Ο ισπανός τενίστας, Ραφαέλ Ναδάλ, ο οποίος κατάγεται από τη Μαγιόρκα, είναι αντίθετος με τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την αυτοδιάθεση της Καταλονίας την 1η Οκτωβρίου, μιας ψηφοφορίας που επιδιώκουν οι υποστηρικτές της ανεξαρτησίας και την οποία απαγορεύουν οι ισπανικοί θεσμοί.

«Πιστεύω πως την 1η Οκτωβρίου (η ψηφοφορία αυτή) δεν θα πρέπει να πραγματοποιηθεί επειδή, κατά την άποψή μου, όλοι οφείλουν να σέβονται τους νόμους», δήλωσε ο Ναδάλ σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Mundo.

«Οι νόμοι είναι αυτοί που είναι και δεν μπορούμε να τους αγνοούμε μόνο και μόνο επειδή θέλουμε να τους αγνοήσουμε. Δεν μπορώ να περάσω ένα κόκκινο φανάρι επειδή αυτό το κόκκινο φανάρι δεν μου φαίνεται σωστό», εξήγησε.

Ο πρώτος τενίστας στον κόσμο έχει κερδίσει δέκα φορές το τουρνουά αυτό και το όνομά του έχει δοθεί στο κεντρικό γήπεδό του.

«Αισθάνομαι πολύ κοντά στους Καταλανούς, αλλά αισθάνομαι επίσης πολύ Ισπανός. Δεν φαντάζομαι μια Ισπανία χωρίς την Καταλονία. Δεν θα ήθελα να το δω αυτό», συνέχισε ο Ναδάλ.

«Εκτιμώ πως όλοι μαζί θα μπορέσουμε να συνεννοηθούμε, δεν υπάρχει αμφιβολία γι’ αυτό. Πιστεύω πως πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια για να βρούμε ένα πεδίο συνεννόησης επειδή ενωμένοι είμαστε πιο ισχυροί απ’ ό,τι διαιρεμένοι. Η Ισπανία είναι καλύτερη με την Καταλονία και η Καταλονία είναι καλύτερη με την Ισπανία», κατέληξε.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ)