«Άναψαν τα αίματα» στη σύσκεψη για το μπάσκετ – Αποχώρησε έξαλλος ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος
  • Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός καταγγέλλει ότι τον απείλησε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας και εν συνεχεία τον απώθησε ο ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος
  • Από την πλευρά της, η ΚΑΕ Ολυμπιακός καταγγέλλει πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφτυσε τον Γιώργο Σκινδήλια
  • «Καθαρά από πρόκληση να με απειλεί ποιος; Ο πορνόγερος; Σας παρακαλώ. Και να μην επεμβαίνει ο υπουργός; Αυτό ήθελε να γίνει; Σόου ήθελε να γίνει;», είπε κατά την αποχώρησή του ο Δ. Γιαννακόπουλος
  • «Δεν έχει γίνει αυτό που λέει ο Γιαννακόπουλος – Υπάρχει θέμα με τη διαιτησία», ανέφεραν οι αφοί Αγγελόπουλοι μετά το τέλος της σύσκεψης
  • Νέο επεισόδιο μετά τη σύσκεψη: «Αντίο, αντίο εκεί στην Α2», φώναζε ο Γιαννακόπουλος στους Αγγελόπουλους

«Άναψαν τα αίματα» στη συνάντηση του υφυπουργού Αθλητισμού με τους αρμόδιους φορείς του μπάσκετ.

Στις 22:30 ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος αποχώρησε έξαλλος από την αίθουσα, με τον «ισχυρό άνδρα» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός να καταγγέλλει ότι τον απείλησε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας και εν συνεχεία τον απώθησε ο ιδιοκτήτης της «ερυθρόλευκης» ΚΑΕ, Γιώργος Αγγελόπουλος, με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, να μην κάνει κάτι.

Στη συνέχεια, η ΚΑΕ Ολυμπιακός κατήγγειλε πως ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έφτυσε τον Γιώργο Σκινδήλια.

«Καθαρά από πρόκληση να με απειλεί ποιος; Ο πορνόγερος; Σας παρακαλώ. Και να μην επεμβαίνει ο υπουργός; Αυτό ήθελε να γίνει; Σόου ήθελε να γίνει; Για να φύγει το επικοινωνιακό από τις ευθύνες των αποφάσεων τους; Η λύση είναι ο υπουργός να σέβεται τους καλεσμένους του. Εδώ είμαστε. Εδώ είμαστε», είπε μόλις βγήκε από την αίθουσα ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος, σύμφωνα με το Sport24.

«Με έσπρωχνε βίαια ο Γιώργος Αγγελόπουλος»

«Παρωδία» χαρακτήρισε την έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, με στόχο να βρεθούν λύσεις και να εκτονωθεί η κρίση στο ελληνικό μπάσκετ ο ιδιοκτήτης ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο ισχυρός άνδρας των «πρασίνων», με δηλώσεις του στον «Σπορ FM», λίγα λεπτά αφού είχε αποχωρήσει από τη συνάντηση, κατήγγειλε πως «με έσπρωχνε βίαια ο Γιώργος Αγγελόπουλος». Μάλιστα, κάλεσε δημόσια «στον αέρα» τον Γιώργο Αγγελόπουλο: «Ευχαρίστως, είμαι εδώ κάτω, έξω από το υπουργείο, να κατέβει τώρα εδώ να έρθει να με σπρώξει». Ο Δ. Γιαννακόπουλος εξέφρασε μετά την άποψη πως «οι κ. Αγγελόπουλοι και ο Ολυμπιακός ήρθαν μόνο για να προκαλέσουν, μόνο για να ξαναβγεί στη δημοσιότητα “Μπάχαλο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού”» και δεν δίστασε να πει για την πρωτοβουλία του κ. Βασιλειάδη να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη πως «σε όλα αυτά υπάρχει ένας ηθικός αυτουργός, ο οποίος είναι ο κ. Βασιλειάδης». Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Γιαννακόπουλου, «ο κ. Βασιλειάδης είπε ότι αν δεν υπάρχει συμφωνία, θα επιβάλει τις αλλαγές βάσει νόμων».

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Δ. Γιαννακόπουλου:

«Σήμερα έγινε μία σύσκεψη παρωδία. Ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Γιώργος Σκινδήλιας, καθ’ όλη τη διάρκεια της σύσκεψης με ειρωνευόταν και κάποια στιγμή με απείλησε “Δημητράκη θα σε τσακίσω… βγες έξω!”. Eίπα στον κύριο υπουργό πως με όλον τον σεβασμό, έχω έρθει μόνο για εσάς γιατί σέβομαι εσάς, ως πρόσωπο, ως πολιτικό, αλλά και ως θεσμό. Ήρθα εδώ, αν και ο Παναθηναϊκός δεν έχει κανένα λόγο να βρίσκεται σε μία τέτοια σύσκεψη. Ο Παναθηναϊκός δεν είναι η αιτία που δεν κατεβαίνει ο Ολυμπιακός ή που δεν θα γίνει ο αγώνας. Υπάρχουν νόμοι και κανόνες. Σηκώθηκα να φύγω από τη στιγμή που ο κύριος υπουργός δεν πήρε την πρωτοβουλία να ζητήσει από τον κύριο Σκινδήλια, αφού πρώτα με απείλησε, να βγει έξω. Σηκώθηκα, πήγα να φύγω και τότε ήρθε ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος, βίαια με έσπρωχνε να ξαναπάω στην καρέκλα. Γύρισα τότε στον υπουργό και τον ρώτησα: “Kύριε υπουργέ, είναι δυνατόν αυτά να γίνονται μέσα στο υπουργείο σας; Υπάρχει άνθρωπος του αρχηγείου της Αστυνομίας εδώ; Είδατε μόλις τώρα τη βιαιοπραγία; Σας παρακαλώ πάρα πολύ, είτε να συλληφθεί, είτε να τον βάλετε σε τάξη. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση, είτε από τον άνθρωπο που εκπροσωπούσε την ελληνική Αστυνομία, είτε από τον ίδιο τον υπουργό. Να έρχομαι εγώ, Παρασκευή βράδυ, επειδή με κάλεσε ο υπουργός, σε κάτι που δεν αφορά τον Παναθηναϊκό, με όλο το σεβασμό στο πρόσωπό του και εντός του γραφείου του να υφίσταμαι απειλές και να με χτυπούν… γιατί αυτό έγινε μέσα στη συνάντηση… ο κύριος Γιώργος Αγγελόπουλος βίαια με έσπρωχνε να πηγαίνω προς την καρέκλα, δεν είχα τη δυνατότητα να αντιδράσω, είμαι πρόσφατα εγχειρισμένος, αλλιώς δεν θα είχε αυτή τη δυνατότητα ο Γιώργος Αγγελόπουλος. Δημοσίως λέω, ευχαρίστως, είμαι εδώ κάτω, έξω από το υπουργείο, να κατέβει εδώ να έρθει να με σπρώξει. Όλα αυτά έχουν γίνει σήμερα. Ο Παναθηναϊκός ήταν δεκτικός στις προτάσεις της ΑΕΚ, να καθίσουμε να δούμε τι προτάσεις μπορούν να γίνουν το καλοκαίρι για το καλό του μπάσκετ. Οι κύριοι Αγγελόπουλοι και ο Ολυμπιακός ήρθαν μόνο για να προκαλέσουν, μόνο για να ξαναβγεί στη δημοσιότητα “Μπάχαλο Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού” και σε όλα αυτά υπάρχει ένας ηθικός αυτουργός, ο οποίος είναι ο κύριος Βασιλειάδης», δήλωσε αρχικά.

Όταν κλήθηκε να αποκαλύψει τι συζήτησαν οι ιδιοκτήτες των ομάδων και οι εκπρόσωποι της ΕΟΚ, του ΕΣΑΚΕ, παρουσία του υφυπουργού Αθλητισμού, Γιώργου Βασιλειάδη και του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Ιούλιου Συναδινού, απάντησε: «Το πρώτο πράγμα που ειπώθηκε ήταν πως όταν είπα ότι είναι ευθύνη του Ολυμπιακού το που έχει φτάσει το μπάσκετ, γυρίζει τότε ο Γιώργος Αγγελόπουλος και μου λέει “κόψε τις μ…”. Toυ απάντησα, “όπως εγώ σου μιλάω με σεβασμό, το ίδιο θέλω να μου μιλάς κι εσύ”. O κύριος Σκινδήλιας συνέχισε “κόψτα Δημητράκη, θα σε τσακίσω”, κάτι που ήταν ξεκάθαρη πρόκληση. Θέλω να πιστεύω ότι δεν ήταν εις γνώση του κύριου Βασιλειάδη, αλλά όλα αυτά ήταν μία κακοστημένη φάρσα από την αρχή. Ήταν προμελετημένο να γίνει αυτό ακριβώς που έγινε σήμερα».
Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Αντί να μιλάμε για την Κυριακή και για το πώς θα μπορούσε να διασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση του Παναθηναϊκού που οφείλει να πάει στο ΣΕΦ για να κλείσει το φύλλο αγώνα, κατέβει δεν κατέβει ο Ολυμπιακός, γύρισε ο Ολυμπιακός και μας είπε: “ποσώς δεν μας ενδιαφέρει η αποστολή σας, ποσώς δεν μας ενδιαφέρει η σωματική σας ακεραιότητα, εμείς δεν κατεβαίνουμε. Kάντε ό,τι θέλετε”. Ρωτάω τον κύριο υπουργό και του λέω: “Eίναι δυνατόν γηπεδούχος ομάδα να μην διασφαλίζει ότι θα είναι ανοικτό το γήπεδο ώστε να μπορέσει η αποστολή κάπου να παρκάρει, κάπου να μπει στα αποδυτήρια;” Δεν υπήρξε καμία απάντηση. Το μοναδικό πράγμα που συζητήθηκε, ενώ μας κάλεσαν να συζητήσουμε για έναν αγώνα που θα γινόταν την Κυριακή και πως θα μπορέσουμε αυτό να μην επιφέρει περαιτέρω κακό στο ελληνικό μπάσκετ, συζητούσαν η ΕΟΚ με τον Ολυμπιακό για τη διαιτησία και τι θα πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι. Ο Παναθηναϊκός και σε αυτή την πρόταση ήταν θετικός. Είπαμε ότι βεβαίως θα συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε επιτροπή για να συζητήσουμε για το ελληνικό μπάσκετ. Αυτό, όμως θα πρέπει να γίνει μετά το καλοκαίρι γιατί όλες οι ομάδες έχουν υπογράψει την προκήρυξη του πρωταθλήματος και οφείλουμε όλοι να τη σεβαστούμε. Σας πηγαίνω πίσω λίγα χρόνια, όταν εγώ δεν συμμορφωνόμουν με τους κανόνες, έχω υποστεί να πληρώσω πάνω από 1 εκ. ευρώ στην Ευρώπη και πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ στην Ελλάδα. Μου έχει στερηθεί η φίλαθλος ιδιότητα και όλα αυτά σωστά γιατί έσφαλα. Γιατί πήγα εκτός των γραμμών των νόμων και των κανονισμών. Το κράτος δεν είναι Ολυμπιακός».

Κατέληξε, λέγοντας: «Ο κύριος Βασιλειάδης είπε ότι αν δεν υπάρχει συμφωνία θα επιβάλει τις αλλαγές βάσει νόμων. Οφείλουμε να εναρμονιζόμαστε. Είναι στημένο από τον Βασιλειάδη. Πρώτη φορά βλέπω τέτοια αντιμετώπιση, να σε απειλούν και να σε χτυπάνε και ο υπουργός να κοιτάει. Ήμασταν 30 άτομα και δεν επενέβη ο υπουργός. Δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό».

«Δεν έχει γίνει αυτό που λέει ο Γιαννακόπουλος – Υπάρχει θέμα με τη διαιτησία»

Κατά την αναχώρησή τους από την ΓΓΑ, οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισαν πως υπάρχει πολιτική βούληση για να δοθεί λύση στον τομέα της διαιτησίας, ενώ σημείωσαν πως δεν υπήρξε σπρώξιμο προς τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο.

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: «Για πρώτη φορά η ελληνική πολιτεία και η ελληνική κυβέρνηση αντιμετωπίζουν το θέμα της διαιτησίας και της ισονομίας στο ελληνικό μπάσκετ. Μαζευτήκαμε όλοι σήμερα. Διαφωνίες υπάρχουν και διαπιστώθηκε θέμα για την αξιοπιστία της διαιτησίας. Διαπιστώθηκε το πρόβλημα και από τον ΕΣΑΚΕ. Θα ακολουθήσουν και άλλες ενέργειες. Δεν θα γίνει το ματς της Κυριακής. Ψυχραιμία και σύνεση».

Για τη βιαιοπραγία που καταγγέλλει ο Δ. Γιαννακόπουλος είπε: «Δεν έχει γίνει αυτό. Η συμφωνία που έγινε μέσα ήταν ό,τι έγινε μέσα. Ηρεμία. Υπάρχει πολιτική βούληση για να λυθεί το θέμα».

Ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος από τη δική του πλευρά είπε: «Σε μία τόσο σοβαρή σύσκεψη να απουσιάζει ο πρόεδρος της ΕΟΚ; Στην αξιέπαινη προσπάθεια του υπουργού να απουσιάζει ο πρόεδρος; Δεν έρχεται ο πρόεδρος της ΕΟΚ, η δική μου εκτίμηση είναι πως πολύ δύσκολα θα βρεθεί λύση».

Νέο επεισόδιο μετά το τέλος της σύσκεψης: «Άντιο, αντίο εκεί στην Α2», φώναζε ο Γιαννακόπουλος στους Αγγελόπουλους

Ο «ισχυρός άνδρας» της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, περίμενε την αποχώρηση των αδελφών Αγγελόπουλων από τη σύσκεψη, η οποία ήταν επεισοδιακή.

Μάλιστα, έμεινε για ώρα και έκανε live στο Instagram, κατά την έξοδο των Αγγελόπουλων από το γραφείο του υφυπουργού. Ο Γιαννακόπουλους τους φώναζε «αντίο, αντίο εκεί στην Α2» και έλεγε συνεχώς για πλάκα: «Θρυλικοί μάγκες Αγγελόπουλοι», σαν το πανό που υπάρχει στο ΣΕΦ.

Μεταξύ άλλων, ο Γιαννακόπουλος φώναξε: «Πάνω Γιώργο έκανες τσαμπουκάδες. Εδώ χρειάζεσαι 200 αστυνομικούς για να φύγεις; Γνωστοί Ολυμπιακοί. 200 για να φύγεις. Θρυλικοί μάγκες Αγγελόπουλοι. Αντίο αντίο εκεί στην Α2».

(ΑΠΕ-ΜΠΕ – Sport24 – SDNA)

Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook