16-09-2019 | 14:21

«Ανάκριση» στον Νταμπίζα: Πιστοί στο πλάνο μας με σφιχτό μπάτζετ και καλύτερους παίκτες

Πριν από την επίσημη παρουσίαση των νέων μεταγραφών από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός ο Νίκος Νταμπίζας άνοιξε τα χαρτιά του την Πέμπτη (05/09) το μεσημέρι και για σχεδόν δυο ώρες παραχώρησε μια συνέντευξη Τύπου στην οποία μίλησε για το μεταγραφικό σχεδιασμό των «πράσινων», τους παίκτες που αποκτήθηκαν, τις επεκτάσεις συμβολαίων που έγιναν, τις ανανεώσεις που δεν έχουν γίνει έως τώρα καθώς και τι συμβαίνει με τους παίκτες που δεν υπολογίζονται.

Επίσης αναφέρθηκε στο άσχημο ξεκίνημα του «τριφυλλιού» καθώς και με για τις σχέσεις του με τον Γιώργο Δώνη. Μίλησε, ακόμα, και για την αλλαγή στάσης του Γιάννη Αλαφούζου τους τελευταίους μήνες.

Ο τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού απάντησε σε όσες ερωτήσεις του έγιναν από τους εκπροσώπους Τύπου που βρέθηκαν στο «Γ. Καλαφάτης» και προσπάθησε σε όλα όσα έχουν γίνει το φετινό καλοκαίρι να παρουσιάσει τη θέση της «πράσινης» ΠΑΕ.

«Θα μείνουμε πιστοί στο πλάνο μας με σφιχτό μπάτζετ και καλύτερους παίκτες. Πρέπει να είμαστε ένα με τον κόσμο, είναι κοντά μας ο Αλαφούζος», υπογράμμισε χαρακτηριστικά, σημεία στα οποία μπορεί να σταθεί κάποιος… 

«Κάνουμε την ίδια διαδικασία κάθε φορά, να γνωρίσει ο κόσμος τους παίκτες. Να πουν την άποψη τους και εμείς να σας εξηγήσουμε γιατί τους φέραμε. Δεν θα μακρηγορήσω, θα δεχτώ ερωτήσεις και θα δώσω απαντήσεις. Κλείνοντας την προηγούμενη σεζόν, είχαμε βάλει κάποιους στόχους στο αγωνιστικό και τις ανάγκες μας. Με βάση αυτά τα χαρακτηριστικά κινηθήκαμε για τις θέσεις που θεωρούσαμε ότι έπρεπε, Είναι μία τελείως διαφορετική χρονιά από την περσινή. Φέτος λειτουργήσαμε με πλήρη ελευθερία, δίχως περιορισμούς και αυτό είναι σημαντικό για να έχουμε αποτελέσματα. Υπάρχουν διαδικασίες σε σχέση με τα αποτελέσματα, αλλά ας μείνουμε στο κομμάτι των μεταγραφών», ανέφερε ο Νίκος Νταμπίζας.

-Πριν από λίγο μιλήσατε για το μακρόπνοο σχέδιο που έχετε με τους παίκτες. Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε παίκτες να υπογράφουν τριετή συμβόλαια και μετά από ένα χρόνο, να τρέχουμε να τα λύσουμε. Οι περισσότεροι παίκτες που ήρθαν, είχαν προβλήματα στις σεζόν τους. Τι σας κάνει αισιόδοξο ότι θα εξαντληθεί το πλάνο;

«Η ιστορία έρχεται να διδάξει. Υπάρχει αυτό που λέτε, αλλά πρέπει να δούμε το υπόβαθρο για τα οικονομικά δεδομένα. Εμείς θέλουμε να διδαχτούμε από τα λάθη του παρελθόντος. Έχουμε κρατήσει τον προϋπολογισμό μας. Δεν παρεκκλίνουμε από το πλάνο. Αυτά τα παιδιά έχουν την προοπτική ηλικιακά, εντός των οικονομικών μας. Να σας φέρω σε αντιπαράθεση, τουλάχιστον για τη δική μου παρουσία, δεν θα πω για τους προκατόχους μου. Αυτά τα παιδιά πληρούν προϋποθέσεις αγωνιστικού και οικονομικού περιεχομένου. Η προηγούμενη θητεία μου μπορεί να δώσει απαντήσεις, ποιες μεταγραφές κρίθηκαν επιτυχημένες οικονομικά και αθλητικά. Εμείς είμαστε εδώ για να κάνουμε κινήσεις όπου το αγωνιστικό όφελος θα είναι μεγαλύτερο από το οικονομικό.

Οι νεαροί παίκτες που έχουν τη δίψα και τη διάθεση να φτάσουν ψηλά και έχουμε παίκτες με εμπειρία, όπως ο Μακέντα, που μικροί πήγαν ψηλά, έφαγαν τα μούτρα τους και προσπαθούν να ανέβουν ξανά. Δεν λέω ότι έχουν όλοι την προϊστορία του Μακέντα, αλλά θα δείτε ότι σε μικρή ηλικία είχαν εξαιρετικές προϋποθέσεις και δεν τη δικαιολόγησα. Θέλαμε παίκτες με ποδοσφαιρική δίψα. Κλείνοντας θέλω να ξέρετε ότι στο ποδόσφαιρο, υπάρχουν αποτυχίες, αλλά έχει σημασία πως προσπαθείς να τους περιορίσεις. Υπήρχαν άρθρα ότι φυλακίστηκε ο Παναθηναϊκός με ένα τριετές στον Μακέντα. Εμείς βρίσκουμε τις ευκαιρίες».

-Έγιναν οκτώ μεταγραφές, οι περισσότερες ξένων ποδοσφαιριστών και υπάρχει μία διάχυτη αίσθηση ότι εγκαταλείφθηκε το πλάνο της ελληνοποίησης;

«Η ομάδα έχει ένα ρόστερ 30 παικτών, οι 10 είναι ξένοι και οι άλλοι είναι Έλληνες. Οι 12 από τους 20 είναι από την ακαδημία. Αν βρείτε ρόστερ άλλης ομάδας με το βεληνεκές του Παναθηναϊκού να το κάνει αυτό, ελάτε να το συζητήσουμε. Ο λόγος που τα παιδιά που πέρυσι ήταν βασικοί δεν είναι και φέτος, σημαίνει ότι πήγε πίσω το πλάνο;

Όχι. Ο Μπουζούκης δεν έπαιξε έως τώρα λόγω τραυματισμού. Ο Μαυρομάτης προερχόταν από 3,5 μήνες αποχής και είναι πιο πίσω. Ο Χατζηγιοβάνης για λόγους φόρμας δεν έπαιξε, το εξήγησε και ο προπονητής. Το πλάνο δεν αλλάζει, πρέπει να έχει κάποια στοιχεία. Εμείς πέρυσι στηρίξαμε τα παιδιά και δεν είχαμε τη δυνατότητα να τα βοηθήσουμε. Στον δεύτερο γύρο πέρυσι αυτά τα παιδιά δεν πήραν τις ανάσες γιατί δεν είχαμε τρόπο να τα προφυλάξουμε.

Εμείς δεν αλλάξαμε το πλάνο. Με το να έρθει μία μεταγραφή, καμία θέση δεν θεωρείται δεδομένη. Οι ποδοσφαιριστές που έρχονται είναι ηλικιακά σε μία διαδικασία που μπορούν να προσφέρουν και να βάλουν σε συναγωνισμό τους μικρούς. Για κάθε μεταγραφή υπάρχουν ο Αλεξανδρόπουλος, ο Ζαγαρίτης, που είναι στον προθάλαμο της πρώτης ομάδας. Πως προκύπτει ότι έχει γίνει μεταστροφή στο πλάνο. Γιατί σε μία ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός, με περισσότερες αγωνιστικές απαιτήσεις, δεν μπορώ να καταλάβω αυτή τη λογική. Δεν θα κάναμε μεταγραφές, για να μέναμε στο περσινό πλάνο; Συμπληρώσαμε τις ανάγκες μας και το πλάνο δεν έχει αλλάξει. Όπως και τα παραδείγματα που ανέφερα. Να μην ξεχάσω τα παιδιά του 2001, που έπαιξαν στα φιλικά όχι τέσσερα-πέντε λεπτά αλλά έπαιξαν».

-Ο αριθμός των οκτώ μεταγραφών είναι μεγάλος; Γιατί πέρυσι είχαμε την αίσθηση ότι η ομάδα χρειάζονταν λιγότερες. Στο κομμάτι της ισορροπίας του ρόστερ, θεωρείται ότι θα έπρεπε να είναι διαφορετική;

«Ο καθένας έχει την άποψη του για τις μεταγραφές. Με βάση τις περσινές δηλώσεις, κάθε γραμμή θα χρειαζόταν ενίσχυση. Για να μεγαλώσει ο ανταγωνισμός και να υπάρξουν λύσεις. Το ισορροπημένο ρόστερ στη διάρκεια της χρονιάς θα φανεί. Η σεζόν θα δείξει εάν κάναμε σωστά ή όχι. Θα πρέπει να δούμε σε ποια φάση βρισκόμαστε. Βγήκαν συμπεράσματα μετά από δύο παιχνίδια.

Εμείς πρέπει να τηρήσουμε το πλάνο μας, τον προϋπολογισμό μας, που είναι σημαντικός παράγοντας και πρέπει να λειτουργήσουμε για αυτό. Υπήρχε η προτεραιότητα τον Ιούλιο με έναν παίκτη, βάλαμε ένα χρονοδιάγραμμα και πιστεύαμε ότι αργότερα στο παζάρι, οι συνθήκες θα διαφοροποιηθούν. Πετύχαμε με καθυστέρηση ενός παίκτη μία καλύτερη συμφωνία και ρισκάραμε να χάσουμε τον παίκτη. Πρέπει να κινηθούμε στους άξονες που σας είπα, το οικονομικό, το ανταγωνιστικό και το αξιακό. Η ομάδα είχε ξεκάθαρη εικόνα στα φιλικά και ξεκάθαρη στο πρωτάθλημα.

Στη διάρκεια θα κριθεί ο σχεδιασμός. Για παράδειγμα, με τον αμυντικό χαφ. Αυτό σχετίζεται και με τις εσωτερικές καλύψεις. Εμείς βάλαμε προτεραιότητες, συζητήσαμε μεταξύ μας και θέλαμε μία εναλλακτική λύση για την περίπτωση που θα προκύψει ανάγκη. Το είπατε και εσείς: να βάλουμε προτεραιότητα για μία εναλλακτική λύση. Βγαίνει μία αίσθηση ότι όλα έχουν γίνει καθυστερημένα. Αξιολογούμε το οικονομικό και το μεταγραφικό και θα κινηθούμε ανάλογα».

-Είπατε τις λέξεις πλάνο, προϋπολογισμός. Το πλάνο σας επιτρέπει την περαιτέρω μεταγραφική ενίσχυση; Σας επηρεάζουν οι εξελίξεις με τους κομμένους;

«Ο προϋπολογισμός ο φετινός πρέπει να τηρηθεί. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, το βάρος εκτός σχεδιασμού το έχει αναλάβει ο μεγαλομέτοχος. Αν προκύψει κάποια επικερδής συμφωνία, θα προέκυπτε αύξηση. Τώρα, δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός. Ο προϋπολογισμός μας φέτος είναι 3,4 εκατομμύρια ευρώ. Οι 400.000 προέκυψαν επειδή κάποιοι από το ρόστερ είχαν αυξήσεις στις απολαβές τους που είχαν συμφωνηθεί και τις πήραν.

Είμαστε ανοικτοί να δούμε λύσεις. Αξολογούμε τους παίκτες που έχουμε και αν κρίνουμε ότι μία περίπτωση θα μας κάνει αγωνιστικά. Γιατί ένας παίκτης που θα έρθει πρέπει να ταιριάζει και στο οικονομικό και να αποδεχτεί ότι θα είναι εναλλακτική. Εμείς γεμίσαμε εξτρέμ, όπως λέτε γιατί εκεί κρίναμε ότι χρειαζόμαστε ποιότητα. Για τα συμβόλαια των κομμένων που λέτε τα βαριά συμβόλαια είναι της τάξεως των 700.000 ευρώ καθαρά».

-Η ομάδα έχει τον Μακέντα, πήρε τον Περέα, έχει τον Καμπετσή και τον Βέργο και μιλήσαμε πριν λίγο ότι κοιτάτε άλλη μία εναλλακτική για τη θέση του επιθετικού. Θέλουμε να μας εξηγήσετε γιατί χρειάζεται και πέμπτο επιθετικό;

«Ο Καμπετσής δεν λογίζεται ως καθαρός φορ. Παίζει και εκεί αλλά δεν είναι κλασικός φορ. Ο Περέα είναι ένα παιδί που αποτελεί επένδυση. Η άποψη μου είναι ότι έχει προοπτική. Υπάρχει και ο Βέργος. Αριθμητικά είμαστε καλυμμένοι. Αλλά εάν βρούμε έναν παίκτη με κάτι διαφορετικό, δεν έχουμε καμία απολύτως αγκύλωση, να βρούμε κάτι εξαιρετικό, να παρεκκλίνουμε. Στη συγκεκριμένη διαδικασία, κάνουμε εσωτερικά κάποια πράγματα. Αυτή τη στιγμή αριθμητικά είμαστε καλυμμένοι, αλλά εκεί ίσως να υπάρχει ένα παράθυρο. Επειδή κάνατε μίξη για τα οικονομικά. Αυτά τα παιδιά μπήκαν στην ομάδα, έκαναν συμμετοχής και η παρουσία μας δείχνει εάν η επιλογή μας είναι πετυχημένη. Οι αποφάσεις μας θα κριθούν στη διάρκεια του χρόνου».

-Αν καταλάβαμε  καλά, η απόκτηση μια εναλλακτικής λύσης για τον Κουρμπέλη. Δεν ήταν προτεραιότητα. Μπορείτε να μας πείτε τα κριτήρια για την απόφαση;

«Η κίνηση έχει και οικονομικό περιεχόμενο. Αν βρούμε παίκτη στα δεδομένα μας, θα το εξερευνήσουμε. Κοιτάμε εσωτερικά και πως μπορούμε να δώσουμε λύση. Ένα κριτήριο ίσως να είναι και αυτό. Ένας παίκτης έχει μία κύρια θέση, αλλά ως εναλλακτική μπορώ να βοηθήσω και αλλού. Αυτή είναι μία διαδικασία παντού».

-Είπατε ότι αυξήθηκε το μπάτζετ. Αυτό ήταν εξαιτίας και των ανανεώσεων που έγιναν με τον Μπουζούκη, τον Μαυρομμάτη, τον Εμμανουηλίδη. Έχετε συμφωνήσει με τρία παιδιά από τη γενιά του 2001 και τρεις δεν έχουν υπογράψει. Κάποιοι ίσως βλέπουν ότι δύσκολα θα παίξουν. Θέλετε να μας διευκρινίσετε τι θα γίνει με τον Χατζηγιοβάνη;

«Εμείς θέλαμε να επιβραβεύσουμε τα παιδιά που πήγαν καλά. Επειδή κουβαλάμε συμβόλαια από προηγούμενο πρότζεκτ, που ήταν δυσανάλογα μεγάλα θέλαμε να κλείσουμε λίγο το κενό. Ανανεώσαμε τους Μπουζούκη, Θεοχάρη, Εμμανουηλίδη, Μαυρομμάτη. Ο μόνος που δεν ανανέωσε έως τώρα είναι ο Χατζηγιοβάνης.

Επειδή γράφονται πράγματα, έχουν γραφτεί για μένα ότι έχω δώσει συμβόλαια 300.000 ευρώ. Δεν γνωρίζεται κάποια πράγματα, γιατί κρατάμε στεγανά. Φέτος, δεν υπάρχει στο ρόστερ παίκτης που να υπέγραψε και να έχει συμβόλαιο πάνω από 200.000 ευρώ σε καθαρές αποδοχές. Αν στο μέλλον βρείτε κάτι άλλο, να με εκθέσετε.

Η διαδικασία των συζητήσεων, η ενημέρωση που έχετε, εμείς επιλέγουμε να μην τη δημοσιοποιήσουμε, τα παιδιά θα ήταν απροστάτευτα. Σε μία κουβέντα, το νόμισμα έχει δύο όψεις. Εμείς δεν δημοσιοποιούμε τα στοιχεία μας, γιατί προστατεύουμε τα παιδιά. Τα παιδιά ίσως σκέφτονται λάθος. Διαβάζουν ότι ένας παίκτης παίρνει 300.000 ευρώ και σκέφτονται ότι σε μένα δίνει τόσα. Επίσης, δεν υπάρχει παίκτης που έχει ρήτρα εξαγοράς στο συμβόλαιο του.

Η κατηγορία Μπουζούκης, Χατζηγιοβάνης, Μαυρομάτης, για μας είναι ενιαία. Ο Χατζηγιοβάνης μπορεί να πιστεύει ότι είναι ανώτερος του Μπουζούκη και το αντίστροφο. Αλλά για μας δεν ισχύει αυτό. Εμείς πιστεύουμε ότι ανήκει σε αυτή την κατηγορία. Αν ο παίκτης δεν συμφωνεί, είναι επιλογή του και είναι σεβαστή. Έχει γίνει σήριαλ για τον Μπουζούκη. Ο Σύλλογος ήταν απροστάτευτος εντός εισαγωγικών. Δεν βγάλαμε προς τα έξω γιατί δεν έγινε η συμφωνία, Πραγματικά, πιστεύετε ότι το πρόβλημα σε ένα μπάτζετ 3,5 εκατ. ευρώ είναι οι 20.000 ευρώ;

Κάποιες καταστάσεις είναι ακραίες. Τις έχουμε βιώσει και δεν μπήκαμε στη διαδικασία να απαντήσουμε. Τα παιδιά που ήθελαν να ανανεώσουν, χειρίστηκαν λάθος κάποια πράγματα και τους το είπα. Αλλά ανανέωσαν. Με τον Τάσο είμαστε στη διαδικασία. Πιστεύω ότι έχει καταλάβει ποιο είναι το καλύτερο για το μέλλον του. Αν επιλέξει να φύγει είναι σεβαστό. Αν ένα παιδί πιστεύει ότι αξίζει κάτι άλλο, η διαδικασία είναι εκεί για να το δείξει. Η μεταγραφή έρχεται για να διεκδικήσει τη θέση, δεν είναι μεταγραφή των 3-4 εκατομμυρίων ευρώ. Θεωρώ ότι ακόμα υπάρχει χώρος. Ο Τάσος έχει συμβόλαιο για άλλους 11 μήνες για να αλλάξει γνώμη. Η μπάλα είναι στα πόδια του Τάσου, έχω μιλήσει μαζί του και μπορεί να το επιβεβαιώσει και ο ίδιος.

Κάποια στιγμή μιλώντας με τον Γιάννη, του είχαμε πει ότι αν δημοσιοποιούσαμε πράγματα, δεν θα μπορούσες να κινηθείς εύκολα στο δρόμο. Γιατί υπάρχει και η απέναντι πλευρά. Εμείς προστατεύουμε τον Σύλλογο και τα παιδιά».

-Για τον Χατζηγιοβάνη ήρθε κάποια πρόταση επίσημη;

«Στο φιλολογικό υπήρχε ενδιαφέρον, αλλά εγώ λογίζω ως πρόταση ότι έρχεται στο εταιρικό μέιλ μου. Στο μιλητό, υπήρξαν πολλές προτάσεις».

-Για τα παιδιά του 2001 που ακόμα δεν έχουν ανανεώσει τι περιμένετε να γίνει;

«Κάποια πράγματα επικοινωνούνται με συγκεκριμένο τρόπο. Κάποια παιδιά του 2001 ανανέωσαν, κάποια άλλα όχι. Θεωρώ ότι τα παιδιά είναι μπερδεμένα. Θέλουν να μείνουν, αλλά πολλοί εξωτερικοί παράγοντες τους επηρεάζουν. Με δύο χέρια έπρεπε να υπογράψουν. Στον Παναθηναϊκό παλαιότερων εποχών θα ήταν αλλιώς. Επειδή μιλάτε για ακαμψία στις κόκκινες γραμμές μου, ότι δεν έχω ευελιξία. Έχω μιλήσει με όλες τις οικογένειες, τους γονείς των παιδιών και στα παιδιά, πως είναι η διαδικασία. Δεν μπορεί να είναι κριτήριο ένα πολύ μικρό οικονομικό δεδομένο για αυτή τη φάση της καριέρας του. Εμείς τους αντιμετωπίζουμε όλους στην ίδια κατηγορία, το μεγαλύτερο ταλέντο με έναν από παίκτη. Αυτή είναι η λογική μου για αυτές τις ηλικίες.

Όταν η Ρεάλ ανανέωσε το συμβόλαιο του Ράμος. Ο Ράμος είχε παράλογες απαιτήσεις και επειδή η Ρεάλ είχε ανάγκη να τον κρατήσει, του έδωσε υπερβολικό συμβόλαιο και άνοιξε ο ασκός του Αιόλου. Τα 30-40 σε έναν παίκτη, θα δημιουργήσουν προηγούμενο. Ο Σύλλογος πρέπει να έχει σταθερές. Έκτοτε μετά τον Ράμος, η Ρεάλ σε κάθε ανανέωση, έβρισκε μπροστά του το ποσό που έδωσε στον Σέρχιο Ράμος. Μην βλέπετε αποσπασματικά μία συμφωνία. Το σήριαλ του Μπουζούκη, του Χατζηγιοβάνη, με 30-40 χιλιάρικα θα το είχα λήξει. Αλλά, δεν είναι ο σωστός τρόπος. Αυτό θα ωφελήσει και τα παιδιά στη διάρκεια της καριέρας τους. Δεν τους αδικούμε οικονομικά».

-Τι θα γίνει με τα συμβόλαια των Κουρμπέλη, Ινσούα, Γιόχανσον, Δώνη, Διούδη που λήγουν το 2020;

«Εμείς θέλαμε πρώτα να ισορροπήσουμε όσους είχαν χαμηλές απολαβές. Θα τους αξιολογήσουμε ξανά στη διάρκεια της σεζόν και θα μιλήσουμε όταν θα είμαστε βέβαιοι για αυτά που θέλουμε. Κάνουμε μία προκαταρκτική κουβέντα, αλλά τώρα δεν είναι στις προτεραιότητες μας. Θα κάνουμε αξιολόγηση στο επόμενο τετράμηνο και θα δούμε».

-Κάθε πλάνο έχει και προβλέψεις. Είχατε προβλέψει να μην είναι έτοιμος ο βασικός στόπερ, να μην υπάρχει αναπληρωματικός του βασικού αμυντικού χαφ και να μην υπάρχει εναλλακτική του Μακέντα; Ήταν προβλεπόμενο ρίσκο ή σας αιφνιδίασε;

«Είχαμε θέσει μία προτεραιότητα για το κέντρο της άμυνας, έχουμε συγκεκριμένο νούμερο. Για να πεις αν είναι καθυστερημένο ή στην ώρα του, πρέπει να γυρίσεις και να δεις τι έχει γίνει στο παρελθόν. Η εικόνα στα φιλικά ήταν πολύ καλή αλλά δεν εφησυχάσαμε. Ο κεντρικός αμυντικός ήρθε και είναι εδώ για τα επόμενα χρόνια. Κρίνοντας οικονομικά και την προοπτική, στο θέμα του στόπερ κάναμε την επιλογή που θέλαμε. Έχουμε την εικόνα από τα παιχνίδια των φιλικών για να δούμε αν είναι άμεση ανάγκη. Για τον αμυντικό χαφ είναι σε άμεση συνάρτηση με εσωτερική κάλυψη. Και δέκα μέρες πριν να τον φέρναμε, η λύση θα δινόταν εσωτερικά. Σε βάθος χρόνου θα δούμε ποια είναι σωστή επιλογή».

-Τα τελευταία χρόνια, με τα απανωτά μνημόνια, έχουμε βιώσει ακόμα και πωλήσεις εκτός σεζόν, με… μαχαίρια στο λαιμό. Πάμε σε δεύτερο καλοκαίρι χωρίς πώληση. Υπάρχει πίεση για να πουλήσετε, γιατί αντιλαμβάνομαι ότι δεν είστε διατεθειμένος να ξεπουλήσετε. Μοιάζει οξύμωρο σε σχέση με το παρελθόν…

«Να ξεκαθαρίσω κάτι για την πολιτική μας. Εγώ δεν μπορώ να πάρω απόφαση οικονομικού περιεχομένου. Εγώ μπορώ να εισηγηθώ. Αν μία πρόταση είναι στο ανώτατο επίπεδο που μπορούμε να πάρουμε, θα την κάνουμε δεκτή. Αν υπάρχει δυσπραγία θα τη δεχτούμε. Αλλά δεν έχω δεχτεί πίεση για να πουλήσω. Δεν υπάρχει άμεση πίεση για να ξεπουλήσουμε παίκτη. Να γίνει μία πώληση με ανταποδοτικό όφελος, είναι κάτι άλλο. Ότι έχουμε συζητήσει, έχουν βγει προς τα έξω και είναι γνωστές οι θέσεις μας».

-Αν στραβώσουν τα αποτελέσματα με Άρη, Ολυμπιακό και Πανιώνιο, εσείς θα στηρίξετε μέχρι τέλους το πλάνο με τον Δώνη;

«Αυτές οι αποφάσεις πρέπει να παίρνονται με διάρκεια. Κριτήριο είναι η διάρκεια. Πρέπει να αντιληφθούμε τις αιτίες και αν είναι μεγάλο το πρόβλημα. Μετά την προετοιμασία υπήρχε ευφορία. Εμείς πρέπει να διαχειριστούμε κάθε κατάσταση. Τρέχουμε ένα πρότζεκτ σε συνεννόηση με τον μεγαλομέτοχο και τον προπονητή και θα τα διαχειριστούμε όλα. Μάντης κακών δεν θα γίνω, δεν θα πανικοβληθούμε, θα αναλύσουμε την κατάσταση και θα επαναφέρουμε την ομάδα εκεί που έδειξε».

-Σε ποιο επίπεδο βρίσκεται η σχέση μας με τον Δώνη, γιατί έχουν γραφτεί πολλά. Επηρέασε η ιστορία του προπονητή με τη Χάντερσφιλντ;

«Δεν υπήρξε πρόβλημα, έγινε εσωτερικά ότι έπρεπε. Δεν λειτούργησε ανασταλτικά στην ομάδα. Όταν υπάρχουν προβληματικές καταστάσεις και άσχημα αποτελέσματα, προσπαθείς να βρεις την αιτία. Πριν δύο εβδομάδες ο Νταμπίζας και ο Δώνης λειτουργούσαν αρμονικά και μετά από δύο εβδομάδες τα σπάσαμε; Πως γίνεται αυτό. Αρχίσαμε από πέρυσι μία διαδικασία με τον προπονητή, έχουμε και τις διαφορετικές απόψεις αλλά ως εκεί. Ο Δώνης αποτελεί εισήγηση μου γιατί έχει τα κατάλληλα χαρακτηριστικά. Άλλαξαν μετά από δύο αγώνες; Εγώ δεν έχω χάσει την εμπιστοσύνη μου. Δεν μπορώ να βρω πως στοιχιοθετείται αυτό; Καλά τα παραμύθια, αλλά πρέπει να έχουν δράκο».

-Βλέπω κάτι σαν αντίφαση στις μεταγραφές. Ξέρουμε ότι στόχος ήτα ο Κατελάρης, ο Ανίτα. Η ομάδα ψάχνει επιθετικό, μας είπατε ότι ο Περέα είναι νέος. Δηλαδή αν πάθουν κάτι ο Μακέντα και ο Κουρμπέλης θα αντικατασταθούν εσωτερικά. Ο προπονητής είπε μετά τον ΟΦΗ ότι η ομάδα είναι σοφτ. Μήπως τα χαρακτηριστικά των παικτών είναι σοφτ;

«Ο Ανίτα δεν είναι ο παίκτης με τη δυναμική παρουσία για να δώσει αυτό που λέτε. Ήταν μία εναλλακτική λύση που εγκαταλείφθηκε σχετικά νωρίς. Όπως και ο Κατελάρης. Αυτός ήρθε με συγκεκριμένο ορίζοντα, πριν έρθουν όσοι ήρθαν τώρα. Δεν καταλαβαίνω πως ο Κατελάρης και ο Ανίτα αναιρούν τις μεταγραφές που κάναμε. Στα αμυντικά χαφ έχουμε τον Κουρμπέλη και τον Δώνη με αμυντικά χαρακτηριστικά που έχουμε. Ο Αλεξανδρόπουλος μας έδωσε βάσιμη εικόνα ότι θα μπει και αυτός στον ορίζοντα μας. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για παίκτες που ήρθαν για το τι θέλαμε. Εμείς διακρίναμε ότι θέλουμε δημιουργικούς παίκτες για να πάρουμε μεσοεπιθετικούς παίκτες. Στα φιλικά δείξαμε ότι ήμασταν σοφτ; Με τον Άγιαξ, τη Φέγενορντ, τη Γαλατά, τη Μπεσίκτας, ήμασταν σοφτ; Εσείς θεωρείτε ότι είναι σοφτ. Εγώ δεν το θεωρώ. Σίγουρα το μαρκάρισμα και η επιθετικότητα είναι κομμάτια του παιχνιδιού. Έχουμε παίκτες που στα τελευταία παιχνίδια ήμασταν κατώτεροι του αναμενόμενου. Έχουμε τον Δώνη, τον Κουρμπέλη, έπαιξε ο Νούνες στα φιλικά, Αν και εφόσον προκύψει μία καλή ευκαιρία, είμαστε ευέλικτοι».

-Στο θέμα της ισορροπίας του ρόστερ, θεωρείτε ότι υπάρχει ανισορροπία στις επιλογές;

«Έχουμε τις εσωτερικές επιλογές, έχουμε τον Κουρμπέλη, τον Δώνη και τον Νούνες ως εξάρια. Στο 4-3-3 με το οποίο αγωνίζεται η ομάδα χρειάζεται μόνο ένας. Και στο 75% των αγώνων δεν θα χρειαστεί να παίξουμε με δυο αμυντικά χαφ. θεωρούμε ότι θα βγάλουμε τη χρονιά, έχουμε πολλά οχτάρια και θα κριθούμε για αυτό».

-Τι γίνεται με τις μεταγραφές μέχρι το τέλος των ελεύθερων, θέλει ο Παναθηναϊκός αμυντικό χαφ και επιθετικό; Επίσης με τις αποδεσμεύσεις στο χρόνο που απομένει τι γίνεται;

«Αν κρίνουμε ότι οι επιλογές που θα βρούμε, θα μας δώσουν κάτι πληρέστερο, θα το εξετάσουμε και θα αποφασίσουμε. Για τους κομμένους, τα παιδιά έχουν ενημερωθεί από τον Μάιο. Ενημερώθηκαν με συγκεκριμένο τρόπο για τη διαδικασία. Εμείς θα τιμήσουμε τα συμβόλαια τους, τους είπαμε ότι δεν θα είναι μέρος της ομάδας και έχουν την επιλογή να μείνουν μαζί μας, χωρίς να προπονούνται ξημερώματα ή να ασκήσουμε πιέσεις για να φύγουν νύχτα από τη χώρα. Αυτό ίσως να ματώσει στο οικονομικό σκέλος, αλλά είναι η επιλογή του Συλλόγου. Θέλουμε σεβασμό ο ένας απέναντι στον άλλο. Όπως έχει τρέξει η διαδικασία, κάνουμε αυτά που πρέπει. Επειδή είναι και αυτό μέρος του παιχνιδιού. τους σεβαστήκαμε και θα τους σεβόμαστε. Κάποια πράγματα απέτυχαν και κάποια δεν έχουν πετύχει. Γράφτηκαν αρκετά. Καλό είναι να υπάρχει μια γνώση και μία ενημέρωση για τη διαδικασία. Αν δώσεις πρόωρα μία αποζημίωση σε έναν θα δώσεις και στους υπόλοιπους. Εμείς πήραμε κάποιες αποφάσεις με βάση τη λογική της αγοράς. Αλλά το να λέμε ότι υπάρχουν διαδικασίες που ο Παναθηναϊκός δεν τηρεί, δεν είναι ηθικό».

-Γιατί έχετε επικαλεστεί την εικόνα της ομάδας στα φιλικά, όταν στην αρχή εσείς έχετε πει ότι δεν πρέπει να παίρνουμε ως κριτήριο μόνο τα φιλικά. Εσείς είπατε ότι δεν εφησυχάσαμε στα φιλικά, ο προπονητής είπε ότι ήμασταν μπλαζέ…

«Εμένα η εικόνα της ομάδας στα φιλικά με ανησύχησε. Ήταν ένας κύριος λόγος που η ομάδα δημιούργησε την αίσθηση ότι πάει… τραίνο. Αυτό ήθελε να πει ο προπονητής ότι ήμασταν μπλαζέ. Αυτό δεν θεωρείται εφησυχασμός. Εγώ προσπαθούσα πάντα να το διαχειριστώ. Δεν πρέπει να είναι πειστήριο για τη σεζόν. Ένας λόγος κατ’ εμέ είναι ότι δεν προετοιμαστήκαμε όπως μπορούσαμε και χάσαμε την αίσθηση του κινδύνου. Το είχα πει και στον προπονητή, αλλά ήταν καλή εικόνα στα φιλικά, σε σχέση με τον αντίπαλο και ίσως σε αυτά τα δυο παιχνίδια την πατήσαμε απ’ αυτό».

-Προσπαθείτε να αλλάξετε τον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας και κάνατε τις ανάλογες μεταγραφές. Μεσοαμυντικά είναι ίδια η ενίσχυση συγκριτικά με το μεσοεπιθετικό κομμάτι;

«Το γήπεδο θα δώσει απαντήσεις. Αν δούμε το παιχνίδι της Λαμίας, δεν έχουμε μεσοαμυντικά προβλήματα, είχαμε ατομικό λάθος. Με τον ΟΦΗ είχατε θέματα στις επιστροφές, πάλι με δύο γκολ από ατομικά λάθη. Η αμυντική λειτουργία θα τεσταριστεί. Έχουμε δύο παίκτες υψηλής δυναμικής και θα δώσει λύσεις στον ανοιχτό χώρο, ο Σένκεφελντ και ο Μαυρομάτης. Με βάση τον σχεδιασμό μας, θα φανεί εάν έχουμε σωστό ή λάθος».

-Ο εκπρόσωπος του Μουνιέ μίλησε για λάθος διαχείριση του ιατρικού επιτελείου στο θέμα του τραυματισμού του ποδοσφαιριστή τι έχετε να πείτε εσείς;

«Αναγκάζομαι να το πω, γιατί μίλησε ο εκπρόσωπος του. Ο Άντονι πέρυσι είχε το χαμηλότερο ποσοστό από πλευράς διαθεσιμότητας στις προπονήσεις και στα παιχνίδια. Με τη Λαμία πέρυσι ο Μουνιέ τραυματίστηκε, ζήτησε από μένα να επισκεφτεί έναν γιατρό ομοιοπαθητικής στη Γαλλία, γύρισε, αποθεραπεύτηκε και είχε έντονη επιθυμία να παίξει. Πίεσε τον εαυτό πολύ, στην προσπάθεια αυτή ξανατραυματίστηκε και έκανε μαγνητική που έδειξε πρόβλημα σε άλλο σημείο. Δεν έχει βάση ότι έγινε λάθος διάγνωση. Πήγε και στον γιατρό του. Τραυματίστηκε σε άλλο σημείο. Εγώ μπορώ να λέω ότι έχουμε λογικές απαιτήσεις και η άλλα πλευρά παράλογες. Αν ένας παίκτης απαιτεί όλο το συμβόλαιο είναι θεμιτό. Εμείς πρέπει να κρίνουμε αν είναι σωστό. Εμείς κάναμε μία καλή προσφορά στον Μουνιέ και τους δώσαμε τη δυνατότητα να λυθεί το συμβόλαιο, να μην βγει προς τα έξω και να συνεχίσουν τις προπονήσεις μαζί μας και κατά καιρούς και στις προπονήσεις της ομάδας. Το απέρριψαν, δικαίωμα τους, αλλά εμείς σεβατήκαμε τη διαδικασία. Το κοντά ή μακριά είναι σχετικό για τον καθένα.

Πολλές φορές πρέπει να γίνεις κακός. Πέρυσι ο Οικονόμου είχε ζητήσει να φύγει, επειδή δεν έπαιζε πολύ. Ενδιαφέρθηκε μία ομάδα από το Ισραήλ και ο παίκτης ζήτησε να φύγει. Δεν έκανα δεκτή την πρόταση, γιατί αν τραυματιζόταν ο Μαυρομάτης, δεν θα είχαμε αριστερό στόπερ. Πράγματι ο Μαυρομάτης τραυματίστηκε. Μετά θα έπρεπε εγώ να βάλω σορτσάκι για να παίξω και δεν ήμουν αριστερό στόπερ. Ο Βαγγέλης είχε πρόταση από το Ισραήλ αλλά θα έπρεπε να κάνει και δοκιμή. Ο εκπρόσωπος του ξέχασε να το πει αυτό. Στην προσφορά της Τουρκίας, ο ατζέντης του δεν την είχε φέρει αυτός, αλλά άλλος ατζέντης. Πως μιλάει για αυτό; Ο Άλτμαν στις αρχές Ιουλίου μου ζήτησε μια αποζημίωση για να φύγει αλλά εγώ λόγο της ηλικίας του, το παρελθόντος του και του συμβολαίου του πίστευα ότι έπρεπε να πούμε όχι. Και έφυγε με μηδέν αποζημίωση. Αυτό γιατί δεν θεωρείται καλή κίνηση; Αλλά θεωρείται φόρτωμα του συμβολαίου κάτι άλλο;Ο Άντονι είναι άριστος επαγγελματίας και περνάει μία άσχημη χρονική στιγμή. Όταν πέρυσι τον Μάιο είχα πει ότι οι παίκτες θα προπονούνται ξεχωριστά, είχα πει ότι θα τους σεβαστούμε. Ο Άντονι είχε κάνει μία ανάρτηση ότι “τον σεβασμό τον αγοράζεις. Δεν είναι έτσι τον σεβασμό τον κερδίζεις».

-Με τον Χατζηγιοβάνη αν δεν βρεθεί άκρη, έχετε στο μυαλό σας πως θα το διαχειριστείτε;

«Με τον ΟΦΗ άρχισε στο ματς. Τιμωρητική διάθεση δεν υπάρχει. Εμείς δεν θα τον βγάλουμε εκτός ομάδας για να τον πιέσουμε. Εμείς έχουμε ένα πρότζεκτ με υπεραξία παικτών, αν ένας παίκτης που έχει συμβόλαιο και παίζει στην ίδια θέση με τον Τάσο, θα έχει προτεραιότητα. Αν ο Τάσος σκοράρει κατά ριπάς και μας πάει από νίκη σε νίκη, θα πάρω εγώ το κόστος και θα φανώ ο… “μ@@@κας” της υπόθεσης».

-Οι παίκτες κατάλαβαν τι δεν πήγε καλά με τη Λαμία και τον ΟΦΗ; Γιατί ακολουθούν ντέρμπι;

«Δεν έχει γίνει ομαδική προσέγγιση, γιατί λείπουν παιδιά. Κάναμε μία κουβέντα στα αποδυτήρια μετά το ματς, κάναμε και μία τη Δευτέρα. Προσπαθούμε να καταλάβουν τα παιδιά τι έχει συμβεί. Σας είπα την άποψη μου. Χάσαμε το αισθητήριο του κινδύνου. Θεωρώ ότι πρέπει να είσαι αναίσθητος για να μην αντιληφθείς την κατάσταση. Θεωρώ ότι το έχουν καταλάβει, μπαίνουμε κάθε μέρα στη διαδικασία της αξιολόγησης και έχουμε τα παιδιά που το κατανόησαν. Να μην ψάξουμε τις αιτίες σε λάθος τοπία, αυτό είναι το σημαντικό».

-Γύρω-γύρω από την ομάδα έχουν γίνει βελτιωτικά πράγματα; Στην ακαδημία, στο σκάουτινγκ, στις εγκαταστάσεις;

«Για την ακαδημία είναι μία δύσκολη περίοδος. Δεν έχουμε κατορθώσει να βρούμε τον άνθρωπο που θα υλοποιήσει το όραμα μας. Τον αρχιπροπονητή. Ο Τάκης Φύσσας αποχώρησε και ψάχνουμε. Έχουμε κάνει προσλήψεις με περιεχόμενο και ουσιαστική βοήθεια. Στο σκάουτινγκ έχουμε κάνει πράγματα, αλλά δεν θα τα δημοσιοποιήσω. Θέλουμε να γίνουμε καλύτεροι».

-Διακρίνουμε ότι ο μεγαλομέτοχος είναι πιο ενεργός στα κοινά του Παναθηναϊκού. Εσείς ως διευθυντικό στέλεχος το επιβεβαιώνετε αυτό;

«Σας το έχω ξαναπεί, εγώ μιλάω κάθε μέρα με τον Αλαφούζο. Στα δύο τελευταία παιχνίδια η εικόνα της ομάδας τον προβλημάτισε. Εγώ μπορώ να πω ότι ο μεγαλομέτοχος τηρεί τα βασικά σημεία της συμφωνίας μας. Βγαίνει ότι εγώ τον καλύπτω. Είναι ο άνθρωπος που με έφερε, πληρώνει το πρότζεκτ που τρέχω και αν αυτό φαίνεται ως κάλυψη, τότε σεβαστό. Αυτά που μας έχει πει τα τηρεί.

Το καλοκαίρι έχει δοθεί μία προτεραιότητα από τη διοίκηση στα οφειλόμενα του προσωπικού. Πέρυσι γραφόταν συχνά ότι το προσωπικό είναι απλήρωτο. Τώρα αυτό βελτιώνεται. Όταν μπήκα στον Παναθηναϊκό ,ότι ζητήσαμε με τον κύριο Δώνη τα έχουμε. Εγώ δεν μπορώ να κάνω κάτι αν δεν είναι αποδεκτός στον κόσμο. Έχουμε επικοινωνία με τον μεγαλομέτοχο, συζητάμε και λόγω των δύο αρνητικών αποτελεσμάτων, είναι πιο κοντά μας και έχει μεγαλύτερη ανησυχία. Ο Παναθηναϊκός πρέπει να επανέρθει στην κανονικότητα και σε αυτό το επίπεδο. Αν όλα τα κομμάτια του παζλ δεν είναι ενωμένα, εμείς θα πάμε ως ένα σημείο. Αν ο κόσμος δεν είναι μαζί μας, δεν θα το κάνουμε μόνοι μας».

-Τι θα θεωρήσετε αποτυχία και τι επιτυχία για το τέλος της σεζόν; Είναι ο Σύλλογος να αντέξει κάτι παρόμοιο σε σχέση με τα περσινά περιστατικά με τον Ολυμπιακό;

«Είναι μονόδρομος ότι θα είμαστε σε υψηλότερο μονοπάτια. Εμείς θέλουμε να σταθεροποιήσουμε και να δημιουργήσουμε ένα μοντέλο παιχνιδιού και να το εξελίξουμε. Σίγουρα στα ματς υψηλού κινδύνου να είμαστε ανταγωνιστικοί. Δεν συζητιέται καν να μην μπούμε στην πεντάδα και θέλουμε να δημιουργήσουμε υπεραξίες στους ποδοσφαιριστές μας. Να εξελίξουμε τη διαδικασία της ακαδημίας. Κάθε περσινό μάθημα πρέπει να μας δείξει πως να διαχειριστούμε την επιτυχία και την αποτυχία. Αν δεν είμαστε ικανοί ως οργανισμός και μας βάζω όλους μέσα, να διαχειριστούμε τις δύσκολες καταστάσεις, δεν θα έχουμε συνέχεια».

Η επίσημη παρουσίαση των νέων παικτών του Παναθηναϊκού

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός παρουσίασε την Πέμπτη (05/09) στο Κορωπί και το «Γ. Καλαφάτης», μετά την «ανάκριση» του Νίκου Νταμπίζα, τα εφετινά μεταγραφικά αποκτήματα της ομάδας. Το «παρών» έδωσαν οι έξι από τους επτά νεοαποκτηθέντες και συγκεκριμένα οι Νούνες, Ζαχίντ, Μολό, Μπεκ, Περέα και Σένκεφελντ, ενώ απουσίαζε ο Κολοβός που έχει υποχρεώσεις με την εθνική ομάδα. Παρών ήταν και ο τεχνικός διευθυντής της «πράσινης» ΠΑΕ, Νίκος Νταμπίζας, ο οποίος τόνισε ότι οι νεοαφιχθέντες παίκτες στην ομάδα δεν θα κριθούν από τα πρώτα δύο παιχνίδια πρωταθλήματος, αλλά σε βάθος χρόνου, αφού η παραμονή τους θα είναι διετής και τριετής.

«Είναι καλό να μιλήσουμε για τα παιδιά, ώστε να εξηγήσουμε γιατί τους επιλέξαμε. Δεν είναι το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για την ομάδα και δεν είναι εύκολο γι’ αυτούς σε ένα νέο περιβάλλον να βρίσκεις τέτοιο ξεκίνημα. Θέλω να γνωρίζετε ότι ο καθένας βρίσκεται μαζί μας για διαφορετικούς λόγους. Για τον τρόπο που θέλουμε να παίξουμε. Δεν κοιτάμε μόνο τα χαρακτηριστικά, αλλά και την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα, ώστε να έχουμε ένα συνδυαστικό αποτέλεσμα και να ελαχιστοποιήσουμε την πιθανότητα αποτυχίας, που υπάρχει στο ποδόσφαιρο. Είμαστε ικανοποιημένοι γιατί τους εντάξαμε στο δυναμικό μας και είναι συμμέτοχοι σε ένα πρότζεκτ που δεν κρίνονται σε 2-3 παιχνίδια. Έχουμε κάνει διετή και τριετή συμβόλαια. Υπάρχει μία επένδυση και θεωρούμε ότι θα έχουμε μία ανταποδοτική συνεργασία», δήλωσε ο Νίκος Νταμπίζας.

Οι παίκτες στις δηλώσεις τους είπαν μεταξύ άλλων:

Μπαρτ Σένκεφελντ: «Νιώθω χαρά που παίζω εδώ. Είναι ένας μεγάλος σύλλογος. Θα έρθουν καλά πράγματα και θα τα βάλουμε σε μία σειρά. Θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμος το συντομότερο δυνατόν. Δεν βάζω κάποιο όριο, προσπαθώ το συντομότερο δυνατό».

Σε ερώτηση για την μεταγραφή του που εξελίχθηκε σε σίριαλ και γιατί στο τέλος επέλεξε τον Παναθηναϊκό επισήμανε: «Ένιωσα εξαιρετικά με την προσέγγιση της ομάδας. Είδα πόσο σπουδαίος σύλλογος είναι, είναι ιστορική ομάδα, είπα ότι πρέπει να το κάνω και είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ».

Ζοάο Νούνες: «Ευχαριστώ για την καλή υποδοχή που μου επιφύλαξε ο σύλλογος. Είναι σημαντικό να βρεθώ σε μία μεγάλη και ιστορική ομάδα. Ο στόχος μου είναι είναι να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και να βοηθήσω».

Σε ερώτηση αν τον επηρέασαν τα λάθη του με τον ΟΦΗ και οι αποδοκιμασίες από τον κόσμο τόνισε: «Δεν θα ήθελα να μιλήσω για μένα. Η ομάδα δεν ήταν καλή στο συγκεκριμένο ματς, αλλά δουλεύουμε σκληρά για να βελτιωθούμε. Κανένας δεν είναι χαρούμενος, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει να το διαχειριστούμε για να δώσουμε απαντήσεις. Αυτές θα έρθουν με δουλειά, όρεξη και θέληση. Έχουμε δυνατότητα, θα βελτιωθούμε και θα δώσουμε απαντήσεις».

Σχετικά με το αν μπορεί να αντεπεξέλθει ως αμυντικός μέσος υπογράμμισε: «Δεν ξέρουμε ποια θα είναι η απόφαση του προπονητή, κατ’ αρχάς. Το πιο σημαντικό είναι, όμως, να είμαστε όλοι πανέτοιμοι. Δηλώνω έτοιμος για ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής, σε όποια θέση με βάλει. Εξαρτάται από εκείνον».

Γιάν Μολό: «Θέλω να ευχαριστήσω όσους έκαναν πραγματικότητα τη μεταγραφή. Απολαμβάνω την πρόκληση και έχω εμπιστοσύνη ότι θα ανταποκριθώ στις απαιτήσεις. Είμαι 30 ετών και έχω πολλά να αποδείξω. Ξέρω ότι έχουμε υψηλούς στόχους και θα τα δώσω όλα. Είμαι εδώ επειδή έχω εμπειρία και θέλω να τη μεταφέρω στους νεότερους. Στο ποδόσφαιρο τα πράγματα άλλοτε δουλεύουν και άλλοτε όχι. Οι αντίπαλοι ίσως το ήθελαν παραπάνω. Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά. Τώρα πρέπει να αρχίσουμε βλέποντας τα πράγματα με πείσμα, όρεξη και πιο πολλή δουλειά. Είμαστε ενωμένοι, μία οικογένεια, έτσι θα συνεχίσουμε και παίζουμε σε μία ομάδα που έχει βαριά φανέλα, ιστορία και δεν έχουν όλοι την τύχη μας να βρίσκονται εδώ».

Ούφε Μπεκ: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σε έναν τόσο μεγάλο σύλλογο. Θα αντιμετωπίσω αυτή τη μεγάλη πρόκληση. Έχω έρθει στο καλύτερο σημείο μαζί με τα άλλα παιδιά για να βοηθήσουμε τον σύλλογο να επανέλθει στο μέγεθός του. Δεν αρχίσαμε όπως θα θέλαμε, αλλά έχουμε χρόνο για να διορθώσουμε την κατάσταση. Ήρθα πιο αργά σε σχέση με τα άλλα παιδιά, θα τρέξω για να προλάβω, είχα έναν μικροτραυματισμό, αλλά θα τον ξεπεράσω και θα είμαι διαθέσιμος να βοηθήσω».

Χουάν Περέα: «Ευχαριστώ τον Θεό που μου έδωσε τη δυνατότητα να βρίσκομαι εδώ. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα και τον κόσμο. Ήρθα να εξελιχθώ μέσω της ομάδας και εκφράζω τη χαρά μου που είμαι εδώ».

Σε ερώτηση για το πως ένιωσε στο ματς με τον ΟΦΗ που ήταν ο λιγότερο έμπειρος και ο μικρότερος σε ηλικία, με λίγες μέρες προπόνηση, απάντησε: «Δεν θέλω να μιλήσω για τον εαυτό μου. Αντιπροσωπεύουμε την ομάδα και χάσαμε όλοι μαζί. Το κίνητρο μου είναι να βοηθήσω την ομάδα. Όλοι μαζί θα βελτιωθούμε και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να διορθώσουμε την κατάσταση».

Γκίας Ζαχίντ: «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, σε ένα μεγάλο σύλλογο. Είμαι με δανεισμό, αλλά θα προσπαθήσω να πετύχουμε καλά πράγματα στο πρωτάθλημα. Είναι απόλαυση να παίζω για τον Παναθηναϊκό και να είμαι στα αποδυτήρια και να αγωνίζομαι με τόσο καλούς χαρακτήρες».

Ανακοίνωσε τον Μπαένα ο Ατρόμητος

Παίκτης του Ατρόμητου είναι από την Πέμπτη (05/09) ο ισπανός αμυντικός μέσος, Ραούλ Μπαένα. Η ΠΑΕ του Περιστερίου ανακοίνωσε την απόκτηση του 30χρονου άσου, ο οποίος υπέγραψε μέχρι το τέλος της περιόδου ως ελεύθερος από την Γρανάδα.

«Η ΠΑΕ Ατρόμητος με ιδιαίτερη χαρά υποδέχεται επίσημα το νέο της απόκτημα με ελεύθερη μεταγραφή, Ραούλ Μπαένα(Raul Baena)! Ο Ισπανός αμυντικός μέσος διαθέτει εξαιρετικές ποδοσφαιρικές παραστάσεις στη Λα Λίγκα με την Εσπανιόλ, τη Ράγιο Βαγιεκάνο και τη Γρανάδα έχοντας υπάρξει αρχηγός και αγωνιστεί σε συνολικά 157 παιχνίδια με 5 γκολ και 4 ασίστ στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Ισπανίας με τελευταίο πέρασμά του από την Αυστραλία και την Μελβούρνη όπου αγωνίστηκε 19 φορές στο πρωτάθλημα και 3 στο Ασιατικό Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο Μπαένα μπορεί να αγωνιστεί ως εξάρι και ως οχτάρι στο χώρο της μεσαίας γραμμής. Ο 30χρονος μέσος βρέθηκε σήμερα στα γραφεία της ΠΑΕ και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας ενός έτους, παρουσία του Τεχνικού Διευθυντή, κ. Γιάννη Αγγελόπουλου. Σημαντικό ρόλο στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή έπαιξε και η πολύ καλή κατάσταση που βρίσκεται περνώντας με μεγάλη επιτυχία τις εργομετρικές εξετάσεις. Θα φοράει το νο. 18 στη φανέλα του», αναφέρει η ανακοίνωση των «κυανόλευκων».

Μετά την υπογραφή του συμβολαίου του ο Ραούλ Μπαένα προχώρησε στις ακόλουθες δηλώσεις: «Είναι η πρώτη φορά που θα αγωνιστώ στο Ελληνικό πρωτάθλημα αλλά είμαι σίγουρος για την επιλογή μου και πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι στον Ατρόμητο.

Η ομάδα τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα βήματα προόδου τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με εντυπωσίασε η εξαιρετική οργάνωση του Ατρομήτου με το πλήρες από κάθε άποψη, προπονητικό κέντρο αλλά και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις που θα δώσουν τη δυνατότητα σε όλους τους παίκτες της ομάδας μας να πετύχουν το κάτι παραπάνω.

Είμαι έτοιμος για τον πρώτο μου αγώνα με την ομάδα και ανυπομονώ να τα δώσω όλα μέσα στον αγωνιστικό χώρο για να πετύχουμε τους φετινούς μας στόχους και να κλείσουμε και πάλι εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για τρίτη συνεχόμενη χρονιά».


(πληροφορίες από sport24.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μήνυση κατά Τουλουπάκη κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Μήνυση κατά της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατέθεσε σήμερα Δευτέρα ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.Άλλωστε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναφερθεί...

Το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη Λιβάνη – Παρόντες Παυλόπουλος και Τσίπρας

Το τελευταίο αντίο λένε αυτήν την ώρα συγγενείς και φίλοι στον Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος έφυγε την περασμένη Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία...

Νέα τουρκική πρόκληση: «Κλειδώνει» με NAVTEX το Καστελόριζο για έρευνες

Συνεχίζει τις προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο η Τουρκία, μέσω των NAVTEX.Τη Δευτέρα η Άγκυρα «κλείδωσε» με παράνομη Navtex τεράστια θαλάσσια περιοχή δίπλα στο Καστελόριζο,...

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ποινή φυλάκισης 35 ετών και πρόστιμο 680.000 ευρώ από την εφορία στον Βασίλη Παϊτέρη

Ο Βασίλης Παϊτέρης εξομολογήθηκε τις δύσκολες στιγμές που περνάει μετά από πρόστιμο που του επέβαλε η εφορία.Πώς είναι η ζωή σου αυτόν τον καιρό;Είμαι...

Ο ανάγωγος της Κυριακής: Η κόρη μου η ΚΙΝΑΛίστρια!!!

Α! το κοριτσάκι το ‘χασε. Η Φωφώκα. Το υπηρετικό προσωπικό του Κυριάκου. Η κόρη μου η ΚΙΝΑΛίστρια!!!Της έδειξαν αυτή την αφίσα για το ΚΙΝΑΛ...

Η ατάκα του Τσίπρα για το μέλλον του Σκουρλέτη – «Κάτι ήξερε το μικρόφωνο» (video)

Ανανεωμένος και με διάθεση για χιούμορ εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη Τύπου για την 84η ΔΕΘ, κάτι που άλλωστε φάνηκε...

Ο Τσίπρας σήκωσε στο πόδι το «Βελλίδειο» για τη «Συμφωνία των Πρεσπών» (video)

Ο Αλέξης Τσίπρας λίγο πριν το τέλος της ομιλίας του στο Βελλίδειο αναφέρθηκε και στη «Συμφωνία των Πρεσπών». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού επιτέθηκε...

Έρευνα «ενοχοποιεί» για πρώτη φορά το κοτόπουλο – Το συνδέει με τον καρκίνο

Σοκ και έκπληξη προκαλεί μια νέα μελέτη του πανεπιστημίου της Οξφόρδης για τη σύνδεση της κατανάλωσης πουλερικών και ανάπτυξης καρκίνου.Και ενώ τόσα χρόνια οι...

«Εμένα με λένε Τσίπρα, δεν με λένε Μητσοτάκη» (video)

Τους λόγους για τους οποίους ο Κυριάκος Μητσοτάκης ζητούσε εκλογές από την επόμενη μέρα της εκλογής του στην προεδρία της ΝΔ εξήγησε ο Αλέξης...

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Στις 25-27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού

Έως τις 27 Σεπτεμβρίου θα καταβληθεί το επίδομα παιδιού, καθώς εγκρίθηκε από το υπουργείο Εργασίας  και Κοινωνικών Υποθέσεων δαπάνη που ανέρχεται στα 208 εκατομμύρια...

«Βέλη» Χαρίτση κατά Μητσοτάκη: Δεν αφορούν τη μεσαία τάξη οι εξαγγελίες του

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε εξαγγελίες που δεν αφορούν τη μεσαία τάξη», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, υπογραμμίζοντας ότι «τα μέτρα,...

Ξεπέρασε τα 2,9 δισ. το πρωτογενές πλεόνασμα το πρώτο οκτάμηνο του έτους

Ξεπέρασε τα 2,9 δισεκατομμύρια ευρώ, το πρωτογενές πλεόνασμα, το πρώτο οκτάμηνο του έτους σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών. Υπενθυμίζεται πως ο...

«Κράτα μου το χέρι»: Ο Τζεβαχίρ εντυπωσιάζεται με τη Μελέκ – Έξαλλη η Μπαχριγιέ

Πολλές οι ανατροπές στο σημερινό επεισόδιο της σειράς «Κράτα μου το χέρι».Ο Τζεβαχίρ είναι το αφεντικό του εργαστηρίου υφαντουργίας και πηγαίνει να κάνει επιθεώρηση....

Μητρόπουλος: Στα κατώτερα επίπεδα οι κλαδικοί μισθοί με το νέο νομοσχέδιο Βρούτση

Σοκ και δέος στους μισθούς των εργαζομένων προέβλεψε ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος. Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open για τις αλλαγές που έρχονται στα εργασιακά...

Συγκινεί ο Λιάγκας μιλώντας για τον Σπυριδάκη: Συγγνώμη Τάκη που δεν σε πήρα τηλέφωνο...

Ο Γιώργος Λιάγκας αναφέρθηκε στον χαμό του Τάκη Σπυριδάκη ενώ αποκάλυψε ότι τον κάλεσε στην τωρινή του εκπομπή.«Τον θαύμαζα. Είχαμε κάνει συνέντευξη με την...

«Κοπιάστε παλικάρια της φακής και των φαρμάκων»

Απάντηση σε όσους από την κυβερνητική παράταξη επιδιώκουν εξεταστική για τους χειρισμούς στην υπόθεση Novartis έδωσε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης σχολιάζονται...

Επίσημο το αίτημα της χώρας μας για πρόωρη πληρωμή μέρους του δανείου του ΔΝΤ

Επίσημο είναι πλέον το αίτημα της Ελλάδας για την πρόωρη πληρωμή μέρους του χρέους προς το ΔΝΤ. Ο υπουργός Οικονομικών  Χρήστος Σταϊκούρας, υπέγραψε και...

Φωτιά στην Κέρκυρα

Πυρκαγιά ξέσπασε περίπου στη μία το μεσημέρι της Δευτέρας σε αγροτοδασική έκταση, στην περιοχή Καλαφατιώνες της Κέρκυρας.Επί τόπου επιχειρούν δέκα πυροσβέστες με πέντε...

Έρευνα για τα «άφαντα» 180.000 ευρώ από το Ταμείο Αλληλοβοηθείας του Υπ. Πολιτισμού

Στο στόχαστρο των εισαγγελικών αρχών έχουν μπει, σύμφωνα με πληροφορίες, δάνεια και οικονομικά βοηθήματα που χορηγήθηκαν το χρονικό διάστημα 2012 έως 2014 από το...

Δείτε πώς αντέδρασε ο Τσιμιτσέλης όταν η Τσιμτσιλή τον ρώτησε για τη Λασκαράκη (video)

Ο Γιάννης Τσιμιτσέλης ήταν καλεσμένος στην πρεμιέρα της εκπομπής «Happy Day» το πρωί της Δευτέρας.Ο ηθοποιός πήγε στην εκπομπή με αφορμή την πρεμιέρα της...

Το τελευταίο «αντίο» στον Αντώνη Λιβάνη – Παρόντες Παυλόπουλος και Τσίπρας

Το τελευταίο αντίο λένε αυτήν την ώρα συγγενείς και φίλοι στον Αντώνη Λιβάνη, ο οποίος έφυγε την περασμένη Τετάρτη από τη ζωή σε ηλικία...

Έξαλλος με τον Κυριάκο ο Αναστασιάδης

Μπορεί μπροστά στις κάμερες, στην πρόσφατη συνάντηση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη, να φαίνονταν όλα καλά και όλα ωραία, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μας, μόνο έτσι...

Μήνυση κατά Τουλουπάκη κατέθεσε ο Ανδρέας Λοβέρδος

Μήνυση κατά της εισαγγελέως διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη κατέθεσε σήμερα Δευτέρα ο πρώην υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος.Άλλωστε σε τηλεοπτική του συνέντευξη την προηγούμενη εβδομάδα είχε αναφερθεί...

Η εκ βαθέων εξομολόγηση της Ελένης Μενεγάκη στο instagram που προκάλεσε ερωτηματικά

Η Ελένη Μενεγάκη ένιωσε την ανάγκη να γράψει δύο λόγια στον κόσμο που είναι στο πλευρό της και τη στηρίζει. Η παρουσιάστρια έγραψε ένα...