12-04-2021

Ποινή σοκ για Μπλάτερ, Πλατινί: Οκτώ χρόνια αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο

Βαριά ποινή επέβαλε η Επιτροπή Δεοντολογίας της Παγκόσμιας Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στους Γιόζε Μπλάτερ και Μισέλ Πλατινί. Αμφότεροι τιμωρήθηκαν με 8ετή αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο.

Οι δύο άλλοτε πανίσχυροι άνδρες σε UEFA και FIFA αντίστοιχα κρίθηκαν ένοχοι για παράνομη συναλλαγή 3 μήνες πριν τις προεδρικές εκλογές στην παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία το 2011 (2.000.000 ελβετικά φράγμα άλλαξαν χέρια, πηγαίνοντας από λογαριασμό της FIFA στον τότε πρόεδρο της UEFA Μισέλ Πλατινί), με τον Μπλάτερ να αδυνατεί να πείσει στην απολογία του πως η καταβολή των χρημάτων έγινε κατόπιν προφορικού συμβολαίου που έχει νομική ισχύ επί ελβετικού εδάφους.

Οι διαδικασίες εναντίον του κυρίου Μπλάτερ σχετίζονται κυρίως με μία πληρωμή 2.000.000 ελβετικών φράγκων που μεταφέρθηκαν τον Φεβρουάριο του 2011 από τη FIFA στον κ. Πλατινί.

Ο κύριος Μπλάτερ, στη θέση του ως πρόεδρος της FIFA, εξουσιοδότησε την πληρωμή στον κ. Πλατινί, η οποία δεν είχε νομική βάση σε γραπτό συμφωνία, υπογεγραμμένη από τους δύο αξιωματούχους στις 25η Αυγούστου 1999.

Ούτε στη γραπτή απολογία ούτε στην προφορική ακρόαση ο κύριος Μπλάτερ μπόρεσε να επιδείξει άλλη νομική βάση γι’ αυτήν την πληρωμή. Ο ισχυρισμός του για προφορικό συμβόλαιο κρίθηκε μη πειστικός και απορρίφθηκε από την Επιτροπή”, αναφέρει μεταξύ άλλων -στις πρώτες της γραμμές- η ανακοίνωση της FIFA.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ