19-04-2021

Αυτοκτόνησε πρώην εθνικός προπονητής των ΗΠΑ που κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση (video)

Ο Τζον Γκέντερτ, πρώην προπονητής της Εθνικής ομάδας των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 και συνεργάτης του διαβόητου Λάρι Νάσαρ, έβαλε τέλος στη ζωή του μια ημέρα μετά την απαγγελία εις βάρος του 24 κατηγοριών για κακουργήματα

Τέλος στη ζωή του έβαλε ο πρώην προπονητής της ομάδας γυμναστικής των ΗΠΑ, Τζον Γκέντερτ (John Geddert), μόλις λίγες ώρες μετά τις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν εις βάρος του από τις δικαστικές αρχές για σεξουαλική κακοποίηση, εμπορία ανθρώπων και ψευδορκία.

Ο 63χρονος πρώην ομοσπονδιακός προπονητής των ΗΠΑ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012 ήταν αντιμέτωπος με 24 κατηγορίες για κακουργήματα που συνδέονται με κακοποίηση νεαρών αθλητριών της γυμναστικής.

Ο Τζον Γκέντερτ άλλοτε συνεργάτης του διαβόητου αθλητίατρου Λάρι Νάσαρ, επρόκειτο να παραδοθεί στις Αρχές την Πέμπτη (25/02) όπως είχε διαμηνύσει στην αστυνομία, έκοψε, ωστόσο, το νήμα της ζωής του σε ηλικία 63 ετών. Την είδηση του θανάτου του Γκέντερτ επιβεβαίωσε το γραφείο της Γενικής Εισαγγελέως του Μίσιγκαν Ντάνα Νέσελ. «Το γραφείο μου ενημερώθηκε ότι το πτώμα του Τζον Γκέντερτ βρέθηκε αργά το απόγευμα καθώς αφαίρεσε ο ίδιος τη ζωή του. Αυτό είναι ένα τραγικό τέλος σε μια τραγική ιστορία για όλους τους εμπλεκόμενους», δήλωσε η Γενική Εισαγγελέας.


Ο Γκέντερτ πέραν από επικεφαλής της ομάδας γυμναστικής γυναικών των ΗΠΑ, ήταν μέχρι πριν από μερικά χρόνια και ιδιοκτήτης του συλλόγου Twistars Gymnastics Club (αργότερα μετονομάστηκε και πουλήθηκε), μιας ομάδας όπου έδρασε μεταξύ άλλων ο Νάσαρ, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση έως 300 ετών το 2018 για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον 250 κοριτσιών.

Στο άκουσμα της είδησης της αυτοχειρίας του Τζον Γκέντερτ, η Σάρα Κλέιν, πρώην γυμνάστρια κι ένα από τα πρώτα θύματα του ίδιου και του Νάσαρ, που κατήγγειλαν τις απεχθείς πράξεις τους, σχολίασε: «Ήταν μια απόδραση από τη δικαιοσύνη. Βασάνισε και κακοποίησε μικρά κορίτσια, συμπεριλαμβανομένης και εμού, για περισσότερα από 30 χρόνια κι ήταν ικανός να ξεγελάσει τη δικαιοσύνη».


Και πρόσθεσε: «Ο Γκέντερτ ήταν ένας νάρκισσος βασανιστής. Η αυτοκτονία του είναι μια παραδοχή ενοχής, κάτι που πλέον μπορεί να διαπιστώσει ολόκληρος ο κόσμος. Επίσης ένοχοι είναι οι συνεργοί του, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων αξιωματούχων της Αμερικάνικης Γυμναστικής Ομοσπονδίας και της Ολυμπιακής και Παραολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ που τον προωθούσαν, του έδωσαν τη δυνατότητα και του επέτρεψαν να προπονεί την ομάδα των ΗΠΑ».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ