19-04-2021

Οριστική συμφωνία ανάμεσα σε ΠΑΕ Παναθηναϊκός και Ερασιτέχνη για τον Βοτανικό

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και ο Ερασιτέχνης προβλέπεται να έχει έσοδα μαμούθ της τάξεως των 2,5-3 εκατ. ευρώ το χρόνο - Το πακέτο του «deal» και το επόμενο καθοριστικό βήμα

Σε οριστική συμφωνία κατέληξαν Ερασιτέχνης και ΠΑΕ Παναθηναϊκός όσον αφορά στο μείζον ζήτημα της κατασκευής νέου ποδοσφαιρικού γηπέδου και σύγχρονων αθλητικών εγκαταστάσεων για τη μάνα του λόχου στο νέο γήπεδο στο Βοτανικό, σύμφωνα με ρεπορτάζ του «sdna.gr». Λίγο αργότερα, εγκρίθηκε ομόφωνα από τον Ερασιτέχνη η συμφωνία με την ΠΑΕ, καθώς την Τρίτη (09/02) έγινε έκτακτο ΔΣ.

Οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια για τη μεταξύ τους διμερή σύμβαση και οι επίσημες ανακοινώσεις για την επίτευξη της κομβικής για το σύλλογο, αλλά και το συνολικό εγχείρημα, συμφωνίας, αναμένονται άμεσα.

Οι συγκεκριμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Ερασιτέχνης εξασφάλισε ετήσια έσοδα «μαμούθ», καθώς σύμφωνα με μετριοπαθείς υπολογισμούς θα βάζει κάθε χρόνο στο ταμείο του ποσό της τάξεως των 2,5-3 εκατ. ευρώ.

Χρήματα τα οποία θα είναι τα περισσότερα από κάθε άλλο ερασιτεχνικό σύλλογο στη χώρα, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τα μελλοντικά μπάτζετ, τη στελέχωση αλλά και την ανάπτυξη όλων των ερασιτεχνικών τμημάτων του Παναθηναϊκού.

Συγκεκριμένα, από τη μέρα που θα εγκατασταθούν στον Βοτανικό η ποδοσφαιρική ομάδα και ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός, η «πράσινη» ΠΑΕ θα πληρώνει ως ενοίκιο στον Ερασιτέχνη για τη χρήση του γηπέδου το ποσό των 500 χιλ. ευρώ το χρόνο.

Ταυτόχρονα, από κάθε εισιτήριο διαρκείας που θα πουλάει η ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης θα λαμβάνει το ποσό των 50 ευρώ ενόσω προβλέπεται και η υποχρεωτική «κάρτα φιλάθλου», έναντι 10 ευρώ για κάθε εισιτήριο, εκτός φυσικά των διαρκείας.

Η «κάρτα φιλάθλου» θα είναι υποχρεωτική για κάθε φίλο του Παναθηναϊκού που θα πηγαίνει στο γήπεδο για την ποδοσφαιρική ομάδα. Και θα πληρώνει μόνο μία φορά το χρόνο, εφάπαξ, το ποσό των δέκα ευρώ. Αποκτώντας με αυτόν τον τρόπο, δίκην συνδρομής στον Ερασιτέχνη, την «κάρτα φιλάθλου».

Σημειώνεται ότι πέραν της διμερής σύμβασης με την ΠΑΕ, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός προβλέπεται να μην πληρώνει ούτε ευρώ για για τα λειτουργικά έξοδα συντήρησης των αθλητικών εγκαταστάσεων που θα ανεγερθούν στον Βοτανικό και θα του παραχωρηθούν δωρεάν.

Το σημαντικότερο όλων, είναι, ωστόσο, το γεγονός ότι βρέθηκε οριστικά η χρυσή τομή ανάμεσα στις δύο πλευρές, με την ΠΑΕ ειδικότερα να κάνει το βήμα προς την κατεύθυνση της συμφωνίας μετά από δύο μήνες έντονων διαπραγματεύσεων, οι οποίες έφτασαν σε σημείο απόλυτης ρήξης και «παγώματος» των επαφών και του διαύλου επικοινωνίας τον περασμένο Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται ότι υπήρξε «πάγωμα» των επαφών ανάμεσα στον Ερασιτέχνη και την ΠΑΕ Παναθηναϊκός στα τέλη Δεκεμβρίου, ενώ η εκπομπή «Total Football» του «Open TV» τα ξημερώματα της 1η Φεβρουαρίου είχε αποκαλύψει ότι «έλιωσε ο πάγος», καθώς ΠΑΕ και Ερασιτέχνης έκαναν το αναγκαίο βήμα σύγκλισης.

Πλέον, μετά και τις νεότερες εξελίξεις, την πλήρη συμφωνία και την επικείμενη υπογραφή των όρων της διμερής σύμβασης του Ερασιτέχνη με ΠΑΕ Παναθηναϊκός (που ήταν και το μεγαλύτερο αγκάθι μέχρι τώρα, μια και η διμερής σύμβαση της ΠΑΕ με τον Δήμο Αθηναίων έχει ήδη δρομολογηθεί) απομένει ένα ακόμη βήμα για να μπει σε φάση υλοποίησης το πρότζεκτ.

Το πλέον ουσιαστικό και καθοριστικό βήμα για την ακρίβεια, που δεν είναι άλλο από την επικύρωση των διμερών συμβάσεων του Ερασιτέχνη από τη ΓΣ της μάνας του λόχου, με πλειοψηφία.

Η ΓΣ του Ερασιτέχνη αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε τουλάχιστον δύο μήνες από σήμερα, αφενός λόγω των απανωτών lockdown στη χώρα που δυσχεραίνουν τη διαδικασία και αφετέρου διότι χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα για την πλήρη ενημέρωση όλων των μελών του Ερασιτέχνη, προκειμένου να υπάρξει απόλυτη διαφάνεια επί του θέματος.

Πηγή: sdna.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ