13-04-2021

Συγκλονίζουν οι νέες αποκαλύψεις για τον θάνατο του Μαραντόνα – Του έδιναν μπύρα και μαριχουάνα (video)

Μέλος του νοσηλευτικού προσωπικού που είχε αναλάβει τη φροντίδα του θρύλου της μπάλας ήθελε να τον... ξεφορτωθεί για να φέρει μια γυναίκα στο σπίτι

Οι έρευνες για τις συνθήκες του θανάτου του Ντιέγκο Μαραντόνα συνεχίζονται και οι νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο προσκήνιο για τις τελευταίες μέρες της ζωής του αργεντινού θρύλου του ποδοσφαίρου συγκλονίζουν.

Παράλληλα εγείρουν, όμως, και μεγάλα ερωτήματα για τους ανθρώπους που τον περιστοίχιζαν και για την ιατρική φροντίδα που του παρείχαν, ενώ βρισκόταν σε μετεγχειρητικό στάδιο μετά από μια σοβαρή επέμβαση που υποβλήθηκε στον εγκέφαλο. Πριν αφήσει την τελευταία του πνοή.


Προ ημερών ήρθαν στο προσκήνιο οι συζητήσεις του προσωπικού γιατρού του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε με την ψυχολόγο Αγουστίνα Κοσάτσοφ κι έναν συνεργάτη του για τις τελευταίες ώρες του «Πίμπε Ντ’ Ορο».

Κι αν μη τι άλλο, η κυνικότητα με την οποία μιλάει ο Λούκε για τον φίλο του σόκαρε την παγκόσμια κοινή γνώμη, προκαλώντας παράλληλα οργή στην οικογένεια του Μαραντόνα.

Η αργεντίνικη εφημερίδα «Infobae», που έκανε τις αποκαλύψεις με ηχητικά ντοκουμέντα από τηλεφωνικές συνομιλίες, επανήλθε με νέο αποκλειστικό ρεπορτάζ σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο σπίτι όπου είχε αποσυρθεί ο Μαραντόνα.

Σύμφωνα με τις νέες αποκαλύψεις, ένας συνεργάτης του Λούκε και μέλος του ιατρικού προσωπικού που είχε αναλάβει την φροντίδα του Μαραντόνα, σε επικοινωνία που είχε μαζί του τον ενημερώνει ότι ένας άλλος νοσηλευτής, ονόματι Τσάρλι, έδινε στον Ντιεγκίτο μπύρα και μαριχουάνα για να απαλλαγεί από εκείνον για μερικές ώρες προκειμένου να φέρει στο σπίτι μια γυναίκα.


«Μου είπαν χθες ότι ο Τσάρλι κανόνισε να μπει μία γυναίκα το βράδυ στο σπίτι. Και για να ξεφορτωθεί τον Ντιέγκο, του έδωσε μπύρα και μαριχουάνα. Τον διέλυσε σε χίλια κομμάτια. Δεν μπορώ να αντέξω άλλο ότι ο Τσάρλι δίνει στον Ντιέγκο μαριχουάνα. Δεν ξέρω πώς να τον σταματήσω», ακούγεται να λέει χαρακτηριστικά ο συνεργάτης του Λούκε.

Ο νοσηλευτής του Μαραντόνα αποκαλύπτει, μάλιστα, στον Λούκε ότι ο Ντιεγκίτο είχε την συνήθεια να καπνίζει κάθε μέρα, ζητώντας καθημερινά από το προσωπικό ασφαλείας να του δίνουν τσιγάρα μαριχουάνας.


«Έχει τη συνήθεια να καπνίζει κάθε μέρα. Ζητάει από το προσωπικό ασφαλείας faso (σ.σ. στην αργεντίνικη αργκό είναι η μαριχουάνα). Είπα στους ανθρώπους της ασφάλειας όποτε ζητάει faso, να του ανάβουν τσιγάρο», ακούγεται να λέει ο συνεργάτης του Λούκε, ο οποίος σε άλλο ηχητικό αναφέρει: «Βρήκα ίχνη τριμμένης μαριχουάνας παντού και μυρωδιά στο σπίτι. Ο τύπος “φτιάχνεται” και η ψυχίατρός του με τον υπεύθυνο ασφαλείας, για να μην σηκωθεί ο Ντιέγκο, δεν κοιμήθηκαν καθόλου. Εκείνοι δεν ήθελαν να κοιμηθούν μήπως υπάρξει πρόβλημα».


Σόκαραν τα λόγια του γιατρού του Μαραντόνα: Θα πεθάνει ο χοντρός

Όπως αναφέρθηκε σόραραν, πριν από μερικές ημέρες, οι διάλογοι του προσωπικού γιατρού του Ντιέγκο Μαραντόνα, Λεοπόλδο Λούκε με την ψυχολόγο, Αγουστίνα Κοσάτσοφ και με στενό συνεργάτη του (δίχως να αποκαλύπτεται το όνομά του) λίγο προτού ο αργεντινός θρύλος αφήσει την τελευταία του πνοή τον περασμένο Νοέμβριο.

Ο Λούκε, ο οποίος εκτός από γιατρός θεωρείτο στενός φίλος του Μαραντόνα, προκαλεί ανατριχίλα με τα λόγια του καθώς ακούγεται να μιλάει ψυχρά και κυνικά για την κατάσταση της υγείας του Ντιέγκο την ώρα που η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή κι ενώ εκείνος ήταν καθ’ οδόν για το σπίτι του Μαραντόνα.

Οι εν λόγω διάλογοι είδαν το φως της δημοσιότητας από την εφημερίδα «Infobae», την ώρα που η έρευνα για τα αίτια του θανάτου του Μαραντόνα συνεχίζεται καθώς εξετάζεται από τις αρχές ακόμη και η πιθανότητα ιατρικής αμέλειας.

«Ναι ρε μαλ…, φαίνεται πως ήταν καρδιακή ανακοπή και έχει πεθάνει. Θα χεστεί πεθαίνοντας ο χοντρός, δεν έχω ιδέα τι συνέβη. Πάω προς τα εκεί», λέει αρχικά σε έναν από τους συνεργάτες του.

«Εμείς το κάναμε χειρωνακτικά, τώρα είναι με την ομάδα, προσπαθούν να τον συνεφέρουν και τον διασωληνώνουν. Αλλά πρώτα ήμασταν εμείς 10-15 λεπτά, γιατί δεν ερχόταν το ασθενοφόρο», αναφέρει η Κοσάτσοφ για την προσπάθεια ανάνηψης του Μαραντόνα προτού φτάσει το ασθενοφόρο.

Στη συνέχεια, ακολουθεί ο εξής διάλογος, που δείχνει τις τελευταίες τραγικές στιγμές της ζωής του Μαραντόνα και τις προσπάθειες που κατέβαλε το ιατρικό προσωπικό για να τον κρατήσει ζωντανό.


Λούκε: «Καταλαβαίνω, αυτή είναι η προσπάθεια ανάνηψης, αλλά αυτό που ρωτάω είναι: Συνεχίζουν την ανάνηψη ή τον διασωληνώνουν; Ανέκτησε τον σφυγμό ή δεν ανέκτησε τον σφυγμό; Αυτό που θέλω να ξέρω είναι αν η καρδιά είναι ενεργή, γιατί αν έχει περάσει μισή ώρα, ουσιαστικά έχει πεθάνει. Αυτό θέλω να ξέρω».

Κοσάτσοφ: «Όχι, μπήκαμε στο δωμάτιο και ήταν παγωμένος. Αρχίσαμε να κάνουμε την προσπάθεια ανάνηψης και ανέκτησε λίγο το χρώμα και τη θερμοκρασία σώματος. Όλο αυτό κράτησε περί τα δέκα λεπτά, όταν κάναμε το RCP χειρωνακτικά, η νοσοκόμα, ο “μαύρος” (σ.σ. ένας φίλος του Μαραντόνα) και εγώ. Και μετά ήρθε το ασθενοφόρο. Τώρα το έχουν αναλάβει εκείνοι. Δεν μας λένε πως είναι η κατάσταση. Εγώ βγήκα από το δωμάτιο, δεν μου λένε τίποτα».


Λούκε: «Εντάξει, το τελευταίο που θέλω. Εγώ είμαι καθ’ οδόν, θα είμαι εκεί σε σαράντα λεπτά. Τον σφυγμό του τον ένιωσες κάποια στιγμή ή δεν είχε σφυγμό; Εννοώ αν ανέκτησε τον σφυγμό, φαντάζομαι γι’ αυτό προσπάθησαν να κάνουν την ανάνηψη, αλλά αν ανέκτησε τον σφυγμό; Εσείς είδατε κάποια στιγμή να έχει και πάλι σφυγμό ή όχι; Ψυχραιμία, έτσι έχουν τα πράγματα. Είναι ένας δύσκολος ασθενής και, εντάξει, θα συμβεί ό,τι είναι να συμβεί. Εμείς θα είμαστε εκεί και θα αντέξουμε ό,τι είναι να γίνει».

Πηγή: ethnos.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ