06-03-2021

Οι Μαϊάμι Χιτ επιστρατεύουν σκύλους για την ανίχνευση κρουσμάτων κορονοϊού

Σύμφωνα με μια γερμανική μελέτη, που δημοσίευσε το ESPN, αυτή η μέθοδος έχει επιτυχία 94%

Σε μία πρωτότυπη ενέργεια, προκειμένου να εντοπίζονται κρούσματα κορονοϊού, ανάμεσα στους θεατές που ετοιμάζονται να επιστρέψουν στην «American Airlines Arena», προέβησαν οι διοικούντες τους Μαϊάμι Χιτ.

Προκειμένου να γίνει ευκολότερη και κυρίως ασφαλέστερη η παρουσία περίπου 2.000 θεατών -όπως προβλέπεται από τις σχετικές αποφάσεις- στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας, θα χρησιμοποιηθούν ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι (σ.σ. αποκαλούνται sniffer) στον εντοπισμό του κορονοϊού, οι οποίοι και θα είναι τρόπον τινά… υπεύθυνοι για την έγκριση εισόδου των φιλάθλων στο γήπεδο.

Σύμφωνα με την προβλεπόμενη διαδικασία, κάθε θεατής θα εισέρχεται σ’ ένα δωμάτιο, όπου θα τον… μυρίζει ο σκύλος. Σε περίπτωση που το ζώο δεν αντιδράσει, ο φίλαθλος θα είναι ελεύθερος να παρακολουθήσει τον αγώνα, ενώ, εάν ο σκύλος καθίσει στα πίσω πόδια, σημαίνει πως έχει εντοπίσει ένα πιθανό κρούσμα κορονοϊού!

Εφ’ όσον το άτομο είναι αλλεργικός στους σκύλους ή ακόμη κι εάν φοβάται το ζώο, τότε θα μπορεί να κάνει ένα γρήγορο τεστ αντιγόνου, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση των Χιτ.

«Αυτά τα σκυλιά χρησιμοποιούνται ήδη σε ορισμένα αεροδρόμια ή σε κρίσιμες αστυνομικές και στρατιωτικές αποστολές» τόνισε ο Μάθιου Τζαφαριάν, αντιπρόεδρος επιχειρηματικής στρατηγικής των Χιτ.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ