06-03-2021

Κακλαμανάκης: Πάντα μιλούσαμε, τώρα μας ακούτε – Η Ολυμπιακή Επιτροπή ήξερε (video)

«Γιατί τώρα; Γιατί ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί εύφορο έδαφος»

«Διαχρονικά, αυτά που βλέπαμε τα λέγαμε, όμως δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα μας ακούτε», τόνισε το πρωί της Παρασκευής ο Ολυμπιονίκης Νίκος Κακλαμανάκης, αναφορικά με τα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης στον αθλητισμό που βλέπουν το φως της δημοσιότητας μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου.

«Γιατί τώρα; Γιατί ποτέ δεν είχε δημιουργηθεί εύφορο έδαφος», είπε απαντώντας στο «γιατί» έγινε τώρα η καταγγελία από τη Σοφία Μπεκατώρου. «Πριν όποια αντίδραση είχαμε συσπείρωνε την πολιτική εξουσία και τους αθλητικούς παράγοντες εις βάρος μας».

Έναυσμα για να μιλήσει ο ίδιος ήταν η πρόσκληση του Λευτέρη Αυγενάκη στη Βουλή ανέφερε. «Η Ομοσπονδία διαχρονικά έχει αποκρύψει στοιχεία, όπως και στην περίπτωση της δίκης κατά εμού» είπε.

Χαρακτήρισε «τελειωμένη υπόθεση» την περίπτωση καταγγελίας κατά μελών της Ομοσπονδίας. Εξήγησε ότι κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι οι αθλητές που θα έκαναν την καταγγελία θα παραπέμπονταν στο Πειθαρχικό της Ομοσπονδίας.

«Τον πόλεμο τον έζησα διαχρονικά επί 30 χρόνια»

«Όπως είχαμε τη μέγιστη τιμή να δεχτούμε την αγάπη της Ελλάδας, την τιμή να σηκώνουμε τη σημαία στην άλλη άκρη του κόσμου, ταυτόχρονα έχουμε την υποχρέωση να δώσουμε πίσω την αλήθεια μας στις επόμενες γενιές. Να έρθουν τα παιδιά στον αθλητισμό, αλλά κάτω από υγιείς συνθήκες», τόνισε ο Ολυμπιονίκης.

Και κατέληξε πως «το πρόβλημά μου δεν ήταν ο πόλεμος που βίωσα επί 30 χρόνια, αλλά το πώς εξελίχθηκαν άτομα που ήταν γνωστό ότι είχαν παραβατική συμπεριφορά, όχι μόνο σε επίπεδο βιασμού, αλλά ακόμα και σε διασπάθιση δημόσιου χρήματος και απειλές κατά ζωής».

«Η Ολυμπιακή Επιτροπή ήξερε, εγώ μίλησα για τρίτη φορά στη Βουλή» είπε και συνέχισε: «Το πρόβλημα είναι πολύ βαθύτερο. Εγώ έμαθα για τη σεξουαλική κακοποίηση της Σοφίας αφού μίλησα στη Βουλή. Όπως έμαθα προχθές από τη Σοφία για το κοριτσάκι. Διαχρονικά, αυτά που βλέπαμε τα λέγαμε, όμως δεν μας άκουγε κανείς. Τώρα μας ακούτε».

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ