20-02-2021

Στον εισαγγελέα για κατάθεση σήμερα η Σοφία Μπεκατώρου (video)

Θα εκθέσει αναλυτικά όλα όσα κρατούσε μέσα της επί 23 χρόνια

Το κατώφλι του εισαγγελέα θα περάσει στις 9 το πρωί της Τετάρτης η Σοφία Μπεκατώρου, ως η πρώτη μάρτυρας στην αυτεπάγγελτη έρευνα της Εισαγγελίας, που ξεκίνησε μετά τις αποκαλύψεις της για σεξουαλική κακοποίηση από υψηλόβαθμο παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Η χρυσή ολυμπιονίκης θα βρεθεί στο γραφείο του εισαγγελέα πρωτοδικών Νίκου Στεφανάτου, για να εκθέσει αναλυτικά όλα όσα κρατούσε μέσα της επί 23 χρόνια. Παρά το γεγονός ότι η καταγγελλόμενη αξιόποινη πράξη του βιασμού έχει υποπέσει σε παραγραφή, λόγω παρέλευσης τόσων ετών, ωστόσο η κοινωνική απαξία της παραμένει ζωντανή.

«Δεν ήταν εύκολο να βγω να μιλήσω δημόσια για κάτι τόσο τραυματικό. Ωστόσο, αφού μίλησα, έχοντας εισπράξει όλα αυτά τα συναισθήματα από τον κόσμο γύρω και τα τόσα ενθαρρυντικά λόγια αλλά και την αγκαλιά ουσιαστικά όλης της Πολιτείας, μπορώ με σιγουριά να πω σε κάθε θύμα να φύγει από αυτή τη θέση, να σπάσει τη σιωπή, να μιλήσει», τόνισε μεταξύ άλλων η Σοφία Μπεκατώρου.

Σημειώνεται ότι μετά την Εισαγγελία Πρωτοδικών, η οποία άνοιξε δικογραφία για να ερευνηθεί η υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, αλλά και το εάν και άλλες αθλήτριες έχουν πέσει θύματα σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχληση, σειρά, πήρε, ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Βασίλειος Πλιώτας.

Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε από τους διευθύνοντες τις εισαγγελίες Πρωτοδικών της χώρας να επιδεικνύουν ταχύτητα αντανακλαστικά και να παρεμβαίνουν άμεσα όταν έχουν να κάνουν με καταγγελίες για διάπραξη αδικημάτων κατά της γενετήσιας ελευθερίας.

Αναστολή χρηματοδότησης και έλεγχοι Πόθεν Έσχες στην Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Παράλληλα, μετά τις καταγγελίες της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά και άλλων πρωταθλητών του αθλήματος, ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης αποφάσισε την αναστολή της χρηματοδότησης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Επίσης, με βάση την ανακοίνωση, θα διενεργηθούν έλεγχοι στα Πόθεν Έσχες των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, καθώς σύμφωνα με τον νόμο 2725/99, τα μέλη του ΔΣ μιας ομοσπονδίας είναι υποχρεωμένα να υποβάλλουν δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

«Η πλήρης εμπέδωση της διαφάνειας, της ακεραιότητας και της λογοδοσίας στον χώρο του αθλητισμού, αποτελεί βασική κυβερνητική προτεραιότητα και δέσμευση», υπογράμμισε ο υφυπουργός Αθλητισμού.

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ