12-01-2021

Παρατείνεται ως τις 15/02 το περιθώριο διεξαγωγής εκλογών στις Ομοσπονδίες

Με βάση το τελικό κείμενο του αθλητικού νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στη Βουλή και εισάγεται προς συζήτηση την Παρασκευή (11/09)

Επιπλέον περιθώριο ως τις 15 Φεβρουαρίου 2021, για τη διενέργεια των αρχαιρεσιών στις αθλητικές Ομοσπονδίες, δίνει το τελικό κείμενο του αθλητικού νομοσχεδίου, που κατατέθηκε στη Βουλή και εισάγεται προς συζήτηση την Παρασκευή (11/09), στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων.

Με το άρθρο 27, τροποποιείται το άρθρο 143 του ν. 4714/2020 ως εξής:

«1. Ειδικά για το έτος 2020, οι γενικές συνελεύσεις για τις αρχαιρεσίες των αθλητικών ομοσπονδιών συγκαλούνται και οι εκλογές για την ανάδειξη των καταστατικών οργάνων τους διεξάγονται υποχρεωτικά εντός του τελευταίου διμήνου του έτους αυτού ή του χρονικού διαστήματος από την 1η.1.2021 έως την 15η.2.2021, κατά παρέκκλιση των οριζόμενων στην παρ. 1 του άρθρου 22 του ν. 2725/1999 (Α` 121) και στο καταστατικό της οικείας αθλητικής ομοσπονδίας.

2. Οι θητείες των διοικητικών συμβουλίων και κάθε άλλου καταστατικού οργάνου των αθλητικών ομοσπονδιών, οι οποίες, βάσει του νόμου και του οικείου καταστατικού, λήγουν έως την 31η.10.2020, παρατείνονται έως την 15η.2.2021».

Μαζί με την παράταση (αρχικά οι εκλογές είχαν οριστεί για το τελευταίο δίμηνο του 2020), αυξάνεται σε 40 ημέρες πριν την εκλογική γενική συνέλευση, η υποχρέωση των ομοσπονδιών να υποβάλλουν στη ΓΓΑ τον κατάλογο των σωματείων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής και ψήφου. Επίσης, αυξάνεται στις 15 ημέρες πριν τη Γ.Σ. η προθεσμία απάντησης της ΓΓΑ για την επικύρωση ή μη του καταλόγου.

Οι σχετικές προθεσμίες αφορούν και την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδια, αφού στο άρθρο 7, παράγραφος 6, αναφέρεται ότι για το χρόνο διεξαγωγής των αρχαιρεσιών στην ΕΠΟ, «ο νόμος κατισχύει κάθε διαφορετικής καταστατικής ρύθμισης».

Οι διατάξεις για το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών αφορούν αποκλειστικά και κατ’ εξαίρεση τη φετινή χρονιά, όπου η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων δημιούργησε την ανάγκη νομοθετικής παρέμβασης, προκειμένου να καλυφθεί το κενό νόμου που προκλήθηκε.

Στον 2725/99 προβλέπεται η διεξαγωγή των αρχαιρεσιών το τελευταίο τετράμηνο του έτους των Ολυμπιακών Αγώνων και αυτό θα συνεχίσει να ισχύει μετά τη φετινή «παρένθεση».

Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Νοέμβριο «πέρασε» με ευρεία πλειοψηφία το τελευταίο αθλητικό νομοσχέδιο. Θυμηθείτε με βάση αυτό, τι ισχύει με τις θητείες στις Ομοσπονδίες.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr)

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Έβγαλαν έξω τα θρανία και έκαναν μάθημα στην αυλή σχολείου στο Ναύπλιο (video)

Κομματάκι... αντίξοες είναι οι συνθήκες κάτω από τις οποίες επέστρεψαν οι μαθητές στα θρανία, καθώς, εκτός από κουβέρτες που ζητήθηκαν σε κάποια από αυτά,...

Απίστευτες σκηνές στην Ερμού – 15χρονη έβαλε τέσσερα άτομα να ξυλοκοπήσουν 16χρονη και την παρέα της

Σκηνές βγαλμένες από ταινία θυμίζουν τα όσα συνέβησαν το απόγευμα του Σαββάτου στο κέντρο της Αθήνας και μάλιστα στον πλέον πολυσύχναστο δρόμο. Μια 16χρονη...

Πένθος για την Κλέλια Πανταζή

Η Κλέλια Πανταζή έχασε αγαπημένο της πρόσωπο και το αποχαιρέτησε με ένα συγκινητικό μήνυμα στο instagram.Πόσταρε φωτογραφίες του γιου της παρέα με τον παππού...

Το Twitter ανέστειλε πάνω από 70.000 λογαριασμούς που αφιερώθηκαν σε ανταλλαγή περιοχομένου του QAnon

Η Twitter Inc. ανακοίνωσε ότι ανέστειλε από την Παρασκευή τη λειτουργία περισσότερων από 70.000 λογαριασμών που ήταν κατά κύριο λόγο αφιερωμένοι στην ανταλλαγή περιεχομένου...

Πιστοποιητικό εμβολιασμού προτείνει ο Μητσοτάκης στην Κομισιόν

Επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν απέστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνοντας στην ΕΕ να υπάρξει πιστοποιητικό εμβολιασμού, για «διευκόλυνση της...

Κορονοϊός: Αίτηση της AstraZeneca στον ΕΟΦ για έγκριση του εμβολίου της

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (EMA) ανακοίνωσε ότι έλαβε αίτηση της εταιρείας AstraZeneca για την έγκριση του εμβολίου που ανέπτυξε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο...