12-08-2020

Μεγαλείο για την «Αγιά Σοφιά» της ΑΕΚ – Και επισήμως «ΟΠΑΠ Arena» το νέο γήπεδο (video)

Σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» έγινε η παρουσίαση του ονόματος του νέου γηπέδου της Ένωσης - Πολλοί οι λαμπεροί καλεσμένοι

Το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, η «Αγιά Σοφιά», πήρε και επισήμως το όνομα «ΟΠΑΠ Arena» σε μια εντυπωσιακή εκδήλωση που έγινε στο ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» το βράδυ της Τετάρτης (22/07). Σύσσωμο το ποδοσφαιρικό τμήμα της Ένωσης, όπως βεβαίως και η διοίκηση του συλλόγου, βρέθηκαν στο event για την επισημοποίηση της ονοματοδοσίας του νέου γηπέδου που βρίσκεται στο τελικό στάδιο ανέγερσής του. Η σημαντική συμφωνία των δύο πλευρών είναι, μάλιστα, πενταετής αντί 10 εκατ. ευρώ.

Το «παρών» έδωσαν εκ μέρους της ΠΑΕ ο Δημήτρης Μελισσανίδης, οι Μηνάς Λυσάνδρου, Ίλια Ιβιτς, Δημήτρης Ασλανίδης, Αλέξης Αλεξίου, Αγγελική Αρκάδη, Νίκος Καραούζας, ο προπονητής της ομάδας Μάσιμο Καρέρα αλλά και οι παίκτες. Επίσης, παραβρέθηκαν και στελέχη του ΟΠΑΠ, μεγάλες μορφές της ιστορίας της Ένωσης όπως οι Θωμάς Μαύρος, Στέλιος Σεραφείδης και Μιχάλης Συμιγδάλας.

Το γεγονός παρουσιάστηκε σε μία εντυπωσιακή εκδήλωση παρουσία και διάσημων καλεσμένων από την ελληνική showbiz, όπως η Έλλη Κοκκίνου, η Έβελυν Καζαντζόγλου, ο Γρηγόρης Γκουντάρας κι η Ναταλί Κάκκαβα, ο Γιάννης Αϊβάζης κι η Μαρία Κορινθίου, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και πολλοί άλλοι.

Δηλώσεις έκαναν δε, ο CEO του ΟΠΑΠ, Γιάνι Κάρας, ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Μηνάς Λυσάνδρου, αλλά και ο project manager της «ΟΠΑΠ Arena», Δημήτρης Ανδριόπουλος.

Εντυπωσιακό video από ΑΕΚ και ΟΠΑΠ: Η Αγιά Σοφιά δεν είναι απλά ένα γήπεδο

Στη σχετική εκδήλωση παρουσιάστηκε κι ένα εντυπωσιακό βίντεο για την «Αγιά Σοφιά». Το βίντεο δείχνει το γήπεδο της ΑΕΚ με τη νέα εμπορική ονομασία του «ΟΠΑΠ Arena», αφού πρώτα εξηγεί την ιστορία της Ένωσης και τη σημασία που έχει η νέα έδρα της ομάδας για τους εκατομμύρια οπαδούς του συλλόγου

Ο ΟΠΑΠ είναι αυτός που δημιούργησε το εν λόγω βίντεο, ειδικά για την εκδήλωση της συμφωνίας του με την ΑΕΚ για το όνομα του νέου γηπέδου και δημοσιεύθηκε μέσα από το κανάλι της ΠΑΕ ΑΕΚ στα social media.

Λυσάνδρου: Νέο σημείο αναφοράς

Παράλληλα, εκ μέρους της ΠΑΕ μίλησε ο Μηνάς Λυσάνδρου, ο οποίος είπε στην ομιλία του:

«Αξιότιμοι προσκεκλημένοι, κυρίες και κύριοι, καταρχήν επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω την ΟΠΑΠ Α.Ε. για την όμορφη βραδιά και να συγχαρώ όλους όσοι συνέβαλαν στην διοργάνωση της εξαιρετικής αποψινής εκδήλωσης, η οποία σηματοδοτεί την απαρχή μιας συνεργασίας πρωτοποριακής για τα εγχώρια δεδομένα, μιας συνεργασίας που θα αναβαθμίσει την Ελληνική αθλητική αγορά στο σύνολο της.

Όταν το 2013 ξεκίνησε η προσπάθεια αναγέννησης της ΑΕΚ με επικεφαλής τον κ. Δημήτρη Μελισσανίδη, ήταν σαφές πως ο στρατηγικός σχεδιασμός δεν περιοριζόταν στη σύνθεση απλά μίας νέας ποδοσφαιρικής ομάδας. Αδιαπραγμάτευτος στόχος ήταν η ανοικοδόμηση ολόκληρου του οργανισμού και η δημιουργία ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κλαμπ σε υγιείς βάσεις.

Και μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική ομάδα χωρίς το δικό της σπίτι, χωρίς τη δική της αγωνιστική αρένα, δεν νοείται.

Στόχος ήταν και παραμένει, το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, όχι απλά να αποτελεί ένα χώρο φιλοξενίας αθλητικών ή άλλης μορφής δραστηριοτήτων, αλλά κυρίως να στεγάζει τα όνειρα και τις αναμνήσεις των ανθρώπων που κουβαλούν το dna της προσφυγιάς. Η εν εξελίξει ανέγερση του νέου γηπέδου της ομάδας μας στον ιστορικό χώρο στην Νέα Φιλαδέλφεια, που συνοδεύει την πορεία της σχεδόν από την ίδρυσή της, αποτελεί αδιαμφισβήτητα, αφενός ένα εκ των κορυφαίων γεγονότων της ιστορίας της, αφετέρου το όμορφο όνειρο των απανταχού φιλάθλων της ΑΕΚ. Και σε στιγμές ιστορικής σημασίας, δεν χωρούν, ούτε επιπόλαιες, ούτε αταίριαστες κι ασύμβατες με το μέγεθος του ονείρου επιλογές.

Σήμερα, μοιραζόμαστε μαζί σας με ιδιαίτερη χαρά πως πλέον στο δύσκολο ταξίδι της επιστροφής στο σπίτι μας, δεν είμαστε μόνοι. Με συνοδοιπόρο την ΟΠΑΠ Α.Ε., μπαίνουμε στην τελική ευθεία της ολοκλήρωσης και λειτουργίας του νέου υπερσύγχρονου ποδοσφαιρικού μας γηπέδου υπό την επωνυμία… ΟΠΑΠ Αρένα. H ΟΠΑΠ Αρένα δεν αποτελεί απλώς το αποτέλεσμα μίας επιτυχούς εμπορικής διαπραγμάτευσης σε ευρωπαϊκά πρότυπα, αλλά την αφετηρία μίας στέρεης και πρωτόγνωρης για τα ελληνικά δεδομένα πενταετούς συνεργασίας με προοπτική. Είναι βέβαιο πως η ΟΠΑΠ Αρένα, ως ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ευρώπη, θα σηματοδοτήσει την έναρξη μίας νέας εποχής και στην Ελλάδα, αφού η έννοια «γήπεδο» θα αποκτήσει ένα διαφορετικό νόημα και θα μπει πλέον σε νέες βάσεις, τόσο σε αγωνιστικό, όσο και σε εμπορικό επίπεδο.

Άλλωστε, το γεγονός πως το δικαίωμα της ονοματοδοσίας αθλητικών εγκαταστάσεων θεωρείται πλέον διεθνώς ένα θεμελιώδες συστατικό της σύγχρονης χορηγικής πρακτικής, αποτελεί τρανή απόδειξη, τόσο του πρωτοποριακού για τα ελληνικά δεδομένα εγχειρήματος, όσο και του εκτοπίσματος της συνεργασίας που παρουσιάζεται σήμερα. Εξ αρχής, η οικοδόμηση της επιτυχημένης σχέσης ΑΕΚ – ΟΠΑΠ, του αναμφισβήτητα βασικού αιμοδότη του ελληνικού αθλητισμού, στηρίχθηκε στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στο κοινό όραμα. Γι’ αυτό και η σχέση αυτή ενισχύεται συνεχώς δημιουργικά, με αποκορύφωμα τη σημερινή ανακοίνωση της πενταετούς συνεργασίας για την ΟΠΑΠ Αρένα.

Η δύναμη της συνέργειας ΑΕΚ και ΟΠΑΠ, δύο τεράστιων μεγεθών, όχι μόνο του αθλητικού γίγνεσθαι, αλλά ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας, είναι η εγγύηση εκτόξευσης του project που ανακοινώνεται σήμερα. Γιατί η ΑΕΚ ως ιδέα και ιστορία πρεσβεύει κάτι πολύ μεγαλύτερο από ένα αθλητικό σωματείο, όπως και ο ΟΠΑΠ, αποτελεί κάτι ευρύτερο από μία κοινή ανώνυμη εταιρεία. Η οικογένεια της ΑΕΚ, μέσω της συγκεκριμένης ξεχωριστής συνεργασίας, φιλοδοξεί να προσφέρει μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα στον ΟΠΑΠ, πρωτίστως σε δυο βασικούς άξονες:

1. Αρχικά, με διευρυμένο branding μέσω της αποκλειστικής εκμετάλλευσης των naming rights μιας υπερσύγχρονης εγκατάστασης, η οποία πέραν του αθλητικού της χαρακτήρα, θα παρουσιάζει και έντονα πολιτιστικά και ιστορικά χαρακτηριστικά. Ήδη το νέο γήπεδο παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλή δημοφιλία και οι αναφορές σε αυτό, τόσο από το σύνολο των ΜΜΕ όσο και από όλους τους φιλάθλους συνεχώς αυξάνονται.
2. Ταυτόχρονα, πέραν των δικαιωμάτων ονοματοδοσίας, η συμφωνία περιλαμβάνει σημαντικές και διαφορετικής φύσεως χορηγικές παροχές, οι οποίες θα εκτελούνται καθ’ όλη τη διάρκεια της εκάστοτε σεζόν, με ιδιαίτερη έμφαση στη παροχή μοναδικών εμπειριών σε φιλάθλους/πελάτες του ΟΠΑΠ.

Τα προαναφερόμενα δεδομένα αποκτούν ακόμη μεγαλύτερη βαρύτητα και αξία, αν αναλογιστεί κανείς πως η ΟΠΑΠ Αρένα, πέραν της καθημερινής της λειτουργίας, θα φιλοξενεί, περισσότερες των 50, σημαντικές εκδηλώσεις σε ετήσια βάση, η μορφή των οποίων δεν θα περιορίζεται στη στενή έννοια ενός ποδοσφαιρικού αγώνα.

Κυρίες και κύριοι, κάθε επόμενη μέρα χτίζει το μέλλον. Και στη δική μας ζωή, κάθε επόμενη μέρα ταυτίζεται με την εκπλήρωση του ονείρου για επιστροφή στην παραδοσιακή έδρα της ομάδας μας, εκεί που μεγάλωσαν και λάτρεψαν την ΑΕΚ γενιές και γενιές οπαδών. Ο σύλλογος της προσφυγιάς, μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες, βρίσκει και πάλι το σημείο αναφοράς του στην ΟΠΑΠ Αρένα, ένα Κέντρο Αθλητισμού, Μνήμης και Πολιτισμού, που θωρακίζει το μέλλον του, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα την διατήρηση της ιστορικής μνήμης.

Η ΟΠΑΠ Αρένα θα είναι πολλά περισσότερα από ένα γήπεδο, για το λόγο αυτό η προσφορά του ΟΠΑΠ μέσω αυτής της συνεργασίας, δεν αφορά μόνο τον Αθλητισμό, αλλά την Ιστορία, τον Πολιτισμό… ΚΑΙ η εικόνα από το βίντεο που θα παρακολουθήσουμε τώρα, το αποδεικνύει».

Οι δηλώσεις του CEO του ΟΠΑΠ

«Όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αναπτύξει μια ξεχωριστή συνεργασία με την ΑΕΚ. Σήμερα αυτή γίνεται βαθύτερη και αποκαλύπτουμε το νέο όνομα του γηπέδου της ΑΕΚ στη Νέα Φιλαδέλφεια. Το όνομα είναι ΟΠΑΠ Arena. Ο ΟΠΑΠ είναι ο μεγαλύτερος αρωγός του ελληνικού αθλητισμού εδώ και δεκαετίες. Η συμφωνία ονοματοδοσίας είναι η πρώτη του είδους της στην Ελλάδα και ανοίγει νέους δρόμους στον τομέα των αθλητικών εταιριών. Η ΟΠΑΠ Arena θα είναι ένα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα στην Ευρώπη. Ο ΟΠΑΠ και η οικογένεια της ΑΕΚ θα υλοποιήσουν κοινωνικές πρωτοβουλίες στο νέο γήπεδο. Γνωρίζουμε ότι η προσμονή για το γήπεδο είναι μεγάλη. Το όνειρο της επιστροφής στη φυσική έδρα της ομάδας θα γίνει σύντομα πραγματικότητα. Από την πλευρά μας είμαστε υπερήφανοι για αυτό το σπουδαίο έργο και θα είμαστε δίπλα στην ΑΕΚ στο νέο της γήπεδο σε λίγους μήνες».

Οι δηλώσεις του project manager της «ΟΠΑΠ Arena»

«Ο ΟΠΑΠ συνδέεται με το όνομα του γηπέδου και με κάτι πολύ δυναμικό. Είναι η πρώτη εταιρία στην Ελλάδα που αντιλαμβάνεται την αξία της ονοματοδοσίας ενός γηπέδου. Εύχομαι να ακολουθήσουν και άλλες μεγάλες εταιρίες. Το γήπεδο λοιπόν δεν θα είναι απλά ένα γήπεδο ποδοσφαίρου. Θα είναι ένα τοπόσημο που θα ανήκει σε όλους τους ΑΕΚτσήδες. Θα αλλάξει με δυναμικό τρόπο όλη την περιοχή που από του χρόνου θα είναι έτοιμο. Ο ΟΠΑΠ συνδέεται με αυτό το τοπόσημο που θα καθορίσει τις ζωές των ανθρώπων. Όλοι μαζί δημιουργούμε ένα έργο που θα αλλάξει τη ροή της Νέας Φιλαδέλφειας και της Αθήνας. Το γήπεδο θα συνδέεται με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και θα κάνει τον κόσμο να ξεχάσει το αυτοκίνητο.

Στη συνέχεια θα έρθουν μαζί με το γήπεδο δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις που θα συμβάλλουν στην αναγέννηση. Η Περιφέρεια αγκάλιασε αυτό το έργο και έξω από το γήπεδο υλοποιείται το έργο της υπογειοποίησης και θα δημιουργηθούν δέκα επιπλέον στρέμματα πλατείας. Το νέο γήπεδο με τη συνδρομή του ΟΠΑΠ και πολλών φορέων θα αναγεννήσει το Άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας που θα γίνει λειτουργικό για όσους ζουν στην περιοχή. Έλεγαν ότι η ΑΕΚ θα καταπατήσει το Άλσος. Η ΑΕΚ όμως αναδεικνύει το Άλσος και το ενισχύει. Το κάνει έναν πραγματικό κήπο για όσους θα επισκέπτονται το γήπεδο και όσους ζουν εκεί. Το γήπεδο θα είναι ένα κέντρο αθλητισμού και πολιτισμού, ανοικτό προς την κοινωνία. Η κίνηση του ΟΠΑΠ θα μείνει διαχρονικά στην ιστορία. Όλες οι ομάδες και ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ και πολλές ακόμα ομάδες πρέπει να αποκτήσουν δικό τους γήπεδο. Αυτή η επένδυση άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ είναι ο φάρος για το πως πρέπει να κινηθούν όλες οι ομάδες».

Φωτογραφίες: eurokinissi.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.