06-08-2020

Επιτροπή Δεοντολογίας: Αρνούνται τις κατηγορίες Ολυμπιακός, Ατρόμητος και οι 15 κατηγορούμενοι

«Υπερέβαλε ο Σα Πίντο με όσα μου είπε για το Ολυμπιακός - Ατρόμητος», τόνισε ο Τάκης Φύσσας

Ξεκίνησε την Τετάρτη (01/07) στο Εφετείο Αθηνών, η ακροαματική διαδικασία ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, που αφορά Ολυμπιακό, Ατρόμητο Αθηνών (προτείνεται ο υποβιβασμός τους), Βαγγέλη Μαρινάκη, Γιώργο Σπανό, Ρικάρντο Σα Πίντο, Γιώργο Σαρρή, Ηλία Σπάθα και άλλους 10 κατηγορούμενους για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνων.

Άπαντες οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, παρέπεμψαν στα υπομνήματα που ήδη έχουν καταθέσει και επιφυλάχθηκαν να αναπτύξουν αναλυτικά τις θέσεις τους με την αγόρευσή τους. «Υπερέβαλε ο Σα Πίντο με όσα μου είπε για το Ολυμπιακός – Ατρόμητος», τόνισε ο Τάκης Φύσσας.

Ο δικηγόρος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλης Δημακόπουλος, τόνισε πως οι «οι παραβάσεις μας αποδίδονται αβασίμως, ενώ εσφαλμένως προτείνονται οι ποινές που προτείνονται».

Ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Χατζησαββάογλου, σημείωσε ότι «ο Ολυμπιακός αρνείται την παράβαση του Άρθρου 29 του Κώδικα Δεοντολογίας του 2019. Δεν μπορούμε να διωχθούμε για την απλή μορφή του αδικήματος της χειραγώγησης. Δεν προκύπτει και αντικειμενική ευθύνη της ΠΑΕ για τις πράξεις του φυσικού προσώπου. Δεν υπάρχει ούτε ένδειξη ότι υπήρξε σκοπός αποκόμισης οφέλους από στοιχηματισμό. Επίσης απαιτείται αυξημένος βαθμός απόδειξης, απόδειξη πέραν πάσης αμφιβολίας. Θα ίσχυε ο μειωμένος βαθμός απόδειξης αν το δικαστήριο δεν είχε πρόσβαση σε όλο το αποδεικτικό υλικό. Αυτό λέει το CAS, δεν λέει κάτι άλλο. Τέλος, το ίδιο αποδεικτικό υλικό εξετάστηκε και από την UEFA το 2019 και από το CAS το 2015 και δεν κρίθηκε επαρκές. Το παραπεμπτικό βούλευμα δεν θεωρείται νέο στοιχείο».

Ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης που εκπροσωπεί τους Ατρόμητο, Γιώργο Σπανό, Γιάννη Αγγελόπουλο και Ρικάρντο Σα Πίντο, είπε: «Οι εντολείς μου αρνούνται τις κατηγορίες. Με τα υπομνήματα έχουμε αποδείξει με σαφήνεια και χωρίς σκιά να μένει ότι δεν υπάρχει αδίκημα. Το ματς δεν θεωρήθηκε καν ύποπτο. Δεν υπάρχει χειραγώγηση, βασίζεται σε αναληθή περιστατικά που κακώς έχουν γίνει δεκτά. Ο μάρτυρας (σ.σ. Φύσσας) έχει μηνυθεί από τους εντολείς μου».

Ο Βασίλης Καπερνάρος που εκπροσωπεί τον Ηλία Σπάθα, σημείωσε: «Ο Ηλίας Σπάθας κατηγορείται για το Αστέρας-Ολυμπιακός 0-0, την 1/11/2014. Έχουμε βεβαίωση από την ΕΠΟ ότι ο αγώνας αυτός δεν ήταν χειραγωγημένος. Τι αυθαιρεσία είναι αυτή η πρόταση, ότι ενεργούσε κατά τρόπο που έβλαπτε την ακεραιτότητα των αγώνων για να προσπορίσει στον εαυτό του οικονομικό όφελος; Είναι προσβλητική και εξευτελιστική η κατηγορία. Αναπόδεικτη και αναιτιολόγητη και θα την διαλύσουμε στην ακροαματική διαδικασία».

Ο δικηγόρος του πρώην προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Σαρρή, υπογράμμισε: «Ο κ. Σαρρής είχε παραιτηθεί από την ομοσπονδία τον Δεκέμβριο του 2014. Στα τέσσερα από τα πέντε ματς που αναφέρονται στην πρόταση, δεν ήταν καν στο ποδόσφαιρο».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι δικηγόροι των Παπακωνσταντίνου, Προύντζου, Σταθόπουλου, Κουρίδη, Δούρου, Μπριάκου, Ιωαννίδη, Δημητρόπουλου, Κάμπαξη, Αμπάρκιολη.

Φύσσας: Υπερέβαλε ο Σα Πίντο με όσα μου είπε για το Ολυμπιακός – Ατρόμητος

Με μεγάλη ικανοποίηση άκουσαν την κατάθεση του Τάκη Φύσσα ενώπιον της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ, οι δικηγόροι του Ολυμπιακού, του Ατρομήτου, του Μαρινάκη και του Σπανού!

Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής και τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού το επίδικο διάστημα, μίλησε για το ματς Ολυμπιακός – Ατρόμητος 2-1 του 2015 και τα όσα είπε κρίνονται ως απαλλακτικά για τους κατηγορούμενους, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Τόνισε ρητά μάλιστα, ότι Ολυμπιακός και Μαρινάκης δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τα γεγονότα, ενώ για τον Γιώργο Σπανό είπε ότι «είναι ένας κύριος».

Διαβάστε αναλυτικά όσα είπε ο Τάκης Φύσσας

«Το 2015 παρακολούθησα το παιχνίδι πολύ αποσπασματικά. Στο τέλος ο προπονητής αποχαιρετούσε τους παίκτες. Τον γνώριζα τον Σα Πίντο. Άκουσα ότι παραιτήθηκε και μετά από μέρες επικοινώνησα μαζί του. Μου είπε τηλεφωνικά όλα αυτά που κατέθεσα στον ανακριτή.

Ότι αισθάνθηκε μια πίεση, ότι έγινε παρέμβαση στη δουλειά του. Ότι του είπαν ο Σπανός και ο Αγγελόπουλος ότι δεν πρέπει να χρησιμοποιήσει κάποιους συγκεκριμένους παίκτες και να βάλει κάποιους άλλους. Θεώρησε ότι παρεμβαίνουν στη δουλειά του. Και αποφάσισε να αποχαιρετήσει τους παίκτες και να παραιτηθεί.

Μετέφερα την κουβέντα αυτή στον κ. Αλαφούζο. Δεν έκανα τίποτα, δεν είχα κάποια στοιχεία. Και μετά από δύο μήνες μετέφερε ο κ. Αλαφούζος στον ανακριτή αυτά που του είχα πει. Και έτσι με κάλεσε ο ανακριτής.

Με ρώτησε ποια είναι η δική μου κρίση. Του είπα για ποιους ποδοσφαιριστές πρόκειται.

Εκ των υστέρων όμως, μίλησα με τον Κατσουράνη και μου είπε ότι ήταν ανέτοιμος και γι’ αυτό δεν αγωνίστηκε. Όχι για κάποιο άλλο λόγο.

Θεωρώ ότι ο άνθρωπος αυτός (σ.σ. Σα Πίντο) υπερέβαλε στα λεγόμενά του. Και μετά έλεγε ότι είπα ψέματα, ότι σηκώθηκα ένα πρωί και τα έβγαλα από το μυαλό μου. Δεν ξέρω που αποσκοπούσε. Μετά γύρισε ξανά στον Ατρόμητο. Γιατί μου τα είπε όλα αυτά; Κατάλαβα ότι ίσως αποσκοπούσε στο να μπει στη λίστα μου, γιατί ήμουν τεχνικός διευθυντής του Παναθηναϊκού. Ή μήπως για να δικαιολογήσει τη φυγή του από τον Ατρόμητο.

Με τη συμπεριφορά του, πιστεύω 100% ότι για κάποιο λόγο υπερέβαλε όταν μου τα έλεγε.

Μου είπε ότι του ζήτησαν να μην ξεκινήσουν οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές. Μετά είδα ότι έβαλε κάποιους (Κυβρακίδης, Ναπολεόνι) από αυτούς τους ποδοσφαιριστές, αργότερα στο παιχνίδι.

Η κρίση μου το 2015 επηρεάστηκε από τα λεγόμενά του και από την ένταση που μου τα έλεγε. Ήταν πολύ πειστικός όταν τα έλεγε. Μου είπε ότι παραιτήθηκε γιατί έγινε αυτή η παρέμβαση. Δεν πίστευα ποτέ ότι θα ειπωθεί στο ανακριτή. Με κάλεσε, πήγα και του είπα ό,τι μου μετέφερε ο Σα Πίντο.

Εγώ ουδέποτε μίλησα για χειραγώγηση του παιχνιδιού. Ουδέποτε θεώρησα κάτι μεμπτό για το παιχνίδι. Μίλησα μόνο για αυτή την παρέμβαση.

Ο Ατρόμητος δεν ήταν καλός στο παιχνίδι. Έχανε 2-0, όμως μείωσε και προσπάθησε να ισοφαρίσει στο τέλος».

Ακολούθησαν ερωτήσεις από τον δικηγόρο του Βαγγέλη Μαρινάκη, Βασίλη Δημακόπουλο

-Σας είπε άλλο σκοπό για την παρέμβαση;
-Πέραν αυτού, τίποτε άλλο.

-Ο κ. Αλαφούζος έκανε αρνητικές κρίσεις για τη διαιτησία και για άλλα τότε. Μήπως επηρεαστήκατε από αυτό και είπατε κάτι παραπάνω;
-Όχι, δεν με επηρέασε ποτέ ο κ. Αλαφούζος.

-Ακούσατε κάτι για τον Ολυμπιακό ή τον κ. Μαρινάκη σε σχέση με αυτά τα γεγονότα;
-Καμία σχέση δεν έχει ο Ολυμπιακός ή ο κ. Μαρινάκης με αυτά τα γεγονότα.

Τέλος, σε σχετική ερώτηση του συνηγόρου του Γιώργου Σπανού και των υπολοίπων του Ατρομήτου, Βαγγέλη Μπαταγιάννη, ο Τάκης Φύσσας απάντησε:

«Γα τον κ. Σπανό πάντα πίστευα ότι είναι ένας κύριος, που αγαπάει το ποδόσφαιρο και έχει ένα νοικοκυρεμένο σωματείο. Δεν μου έχει δώσει ποτέ κακή εντύπωση. Τα ίδια ισχύουν και για τον κ. Αγγελόπουλο».

Πηγή: sport-fm

ΣΧΟΛΙΑ

Tο altsantiri.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.