07-05-2021

Παραμένει και του χρόνου στην Euroleague ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ – Το παρασκήνιο των επαφών

Τι έγινε στη γενική συνέλευση των μετόχων - μελών της διοργάνωσης

Συνεχίζει, εκτός συγκλονιστικού απρόοπτου, στην Euroleague ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασαν και πάλι οι «πράσινοι» στη διάρκεια γενικής συνέλευσης των μετόχων – μελών της διοργάνωσης τη Δευτέρα (22/06).

Οι «άνθρωποι» του «τριφυλλιού» επανέλαβαν την αρχική τους πρόθεση για αποχώρηση της ομάδας από την Euroleague, αλλά, μετά και την υπενθύμιση των διοργανωτών για την ρήτρα των 20 εκ. ευρώ σε περίπτωση που «σπάσουν» το συμβόλαιό τους, θα συνεχίσουν και τη σεζόν 2020/2021 στην διοργάνωση.

Για πολλοστή φορά το τελευταίο διάστημα οι «πράσινοι» στάθηκαν στον τρόπο που αντιμετωπίζονται από τους διοργανωτές, αλλά και στο οικονομικό, επανέλαβαν ότι επιθυμούν να παραχωρήσουν δωρεάν τις μετοχές τους σε άλλη ομάδα, αλλά, τα χρήματα που απαιτούνται για να αποχωρήσουν είναι πάρα πολλά και δεν είναι διατεθειμένοι να καταβάλλουν.


Οι ομάδες στο σύνολό τους, αφού άκουσαν προσεκτικά τις θέσεις του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, προεξεχούσης της Μακάμπι, τόνισαν ότι η θέση του εξάκις πρωταθλητή Ευρώπης είναι στην Euroleague και πουθενά αλλού.

Επί της ουσίας, δηλαδή, οι υπόλοιποι μέτοχοι επανέλαβαν αυτά που είχαν υποστηρίξει και στην επίσημη ανακοίνωσή τους προ ημερών, όταν αποδέχτηκαν το αίτημα αποχώρησης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ.

Τα στελέχη της Euroleague ξεκαθάρισαν από την αρχή πως δεν υπάρχει πρόθεση για συναινετικό διαζύγιο. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως αν οι «πράσινοι» αποχωρήσουν θα πρέπει να καταβάλλουν 10 εκ. ευρώ, όπως προβλέπει η απαραίτητη ρήτρα.

Παράλληλα, η Euroleague υπογράμμισε πως σε περίπτωση αποχώρησης του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ, τότε θα κάνει προσφυγή για διαφυγόντα κέρδη, που θα φτάνουν τα 10 εκ. ευρώ.

Με άλλα λόγια, εφόσον δε βρέθηκε «χρυσή τομή» για ένα… βελούδινο διαζύγιο, οι πρωταθλητές Ελλάδας θα έπρεπε να καταβάλουν ένα ποσό που θα έφτανε τα 20 εκατομμύρια ευρώ για να φύγουν από την λίγκα.

Η «παρατήρηση» του Μιζράχι για το πωλητήριο των 25 εκατομμυρίων ευρώ

Ιδιαίτερη σημασία έχει μία τοποθέτηση του Σιμόν Μιζράχι, του ιστορικού προέδρου της Μακάμπι Τελ Αβίβ, ο οποίος πληροφορήθηκε για το πωλητήριο των 25 εκ. ευρώ που έβαλε στην ΚΑΕ ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος.

Ο πολύπειρος παράγοντας δε συμφώνησε καθόλου με την πώληση της ομάδας, εξηγώντας ότι ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ κοστίζει πολλά περισσότερα χρήματα και πως γίνεται υποτίμηση του ίδιου, αλλά και του προϊόντος με αυτή την τιμή.

(πληροφορίες από naftemporiki.gr, sdna.gr)

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ